reklam
reklam

Hanımlara özel deniz keyfi Kadınlar plajları

Eklenme Tarihi: 10 Ağustos 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 563622

İSTANBUL

Bu sene değişik bir yaz yaşamaktayız ülke olarak Haziran ayının ortalarına geldiğimizde hala hava serin ve yağmurlu idi. Temmuz geldi yine tam olmasa da biraz ısındık derken yağmur, fırtına ve dolu vurdu İstanbul’u. Yaz ayında mıyız, yoksa sonbahar mı geldi anlamadık. Bir gün bakmışsın yağmur bir gün bunaltıcı sıcak  derken Ağustos ayına geldik ve yazı bitiyoruz neredeyse.
Güzel şehrimiz bir turizm cenneti adeta. Tarihi dokusunun yanı sıra  sahilleriyle de göz dolduran bir şehirde yaşamaktayız. 
İşlerinin yoğunluğundan yada başka sebeplerden dolayı hala tatile çıkma imkanı bulamayan bir çok kişi vardır sanırım. Henüz tatil yapamayanlar, ev hanımlarımız ve tesettürlü hanımlarımız  ailesi, yakınları ve komşuları ile birlikte hafta sonu tatili diyebileceğimiz ve günü birlik kadınlara özel plajlara giderek denizin keyfini çıkarabilirler. 
 Güzel şehrimiz üç tarafı sularla kaplı bir yarımada ve hala denizi tanımayan insanlar olduğunu duymak çok üzücü. Herhangi bir sebepten ötürü uzun bir tatil planı yapamadıysanız,  Çok fazla uzağa gitmeden denize girmek, serinlemek ve güneşin keyfini çıkarmak için ve de kadınlara özel, nezih bir plaj arıyorsanız, İstanbul’a yakın birbirinden güzel plaj alternatiflerini mutlaka değerlendirin. Muhafazakâr ve tesettürlü hanımların en çok zorlandığı şeylerden biri de deniz tatili... havalar ısındı ve tatil yapma hayali sardı hepimizi. Şimdi gözlerden uzak, serin sularda özgürce yüzmek, kumlara yatıp güneşlenmek hayal değil. Böyle bir rahatlık arayan tesettürlü hanımlarımız için kadınlar plajları güzel bir seçenek ve derlediğim bir kaçı şöyledir.
Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı: 
 Avrupa yakasında İstanbul boğazının en kuzeyinde yer alan boğazın incisi Sarıyer ilçemize bağlı; balığı, midyesi ve inciri ile meşhur bir sahil semti olan Rumeli Kavağın’dadır. Rumeli kavağı güzel plajları ile meşhur olup, en güzel ve en nezih plajı Altınkum Kadınlar Plajıdır. Adını altın rengindeki  kumundan alan, boğazın incisi Sarıyer Rumeli Kavağın’da bulunan Altınkum Kadınlar Plajı, etrafı dikkatlice çevrilmiş, içeriyi hiç bir erkeğin göremeyeceği ve giremeyeceği şekilde düzenlenmiş, gönül rahatlığıyla denize girebilecek, yeşillikler içinde temiz havası ve suyuyla bayanların bütün stresini atabileceği bir plajdır. Ayrıca içeride çalışanlar ve can kurtaranın dahi bayan olan plajda hanımlar istedikleri şekilde denize girebilirler.  İstanbul’daki mavi bayraklı plajlardan bir tanesidir. Sarıyer Altınkum kadınlar plajı haftanın yedi günü misafirlerine hizmet vermektedir.
Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı Özellikleri:
Plajda oturmak için masa sandalye. Bayan personel ve cankurtaran hizmeti. Plajda giyinme kabinleri, duş, bayan mescid ve sağlık ekibi hizmeti. Yiyecek ve içeceklerinizi kendiniz de getirebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj büfesinden satın alabilirsiniz. 0-7 yaş çocuklar ücretsizdir. 8 yaş (dahil) ve üstü erkek çocuklar plaja alınmamaktadır. Plaj girişinde çocukların nüfus cüzdanı ile gelinmesi mecburidir.
Poyrazköy Bayanlar Plajı
Güzel şehrimin güzel ilçelerinden olan Beykoz, yoğun doğası, yeşili ve maviyi harmanlayan, sakin yaşantısı ile hem yaşayanları hem de hafta sonları deniz keyfi yaşamak isteyen misafirleri için adeta bir küçük cennet. Bu cennet ilçemizde İstanbul Boğazı'nın başlangıç noktasında, 3. köprümüzün yapılacağı yerde bulunan Poyrazköy Kadınlar Plajı, bunaltan sıcak yaz günlerinde evlerde hapis kalmaktansa bir sahilde denize girerek serinlemek isteyenlerin ve gözlerden uzak rahat bir şekilde sadece kadınların bulunduğu ortamda denize girmek isteyen kadınların, güneşin ve denizin keyfini doyasıya yaşayacağı yerlerden biridir.  
Giriş ücretlerinin oldukça makul olduğu Poyrazköy Kadınlar Plajı'na her iki yakadan da ulaşım mevcuttur. Bu plaja Avrupa yakasından gitmek isteyenler Sarıyer'den ve boğazın çeşitli iskelelerinden günün belirli saatinde geçen vapurla gidebilirken, Anadolu yakasından gitmek isteyenler Beykoz-Kavacık istikametinden geçen 135 numaralı İETT otobüsleriyle ulaşabilirler.
Poyrazköy Kadınlar Plajı, liman içerisinde bulunması nedeniyle dalgasız bir denizi olup şezlong ve şemsiye bulunmamakla birlikte kendiniz getirebilirsiniz. Özellikle hafta sonlarında İstanbul'daki tüm kadın plajlarında olduğu gibi yoğun kalabalığın bulunduğu plaj, hafta içi günlerinde biraz daha ferahtır. Sıradan halk plajı görüntüsü veren Poyrazköy Kadınlar Plajı'na dışarıdan yiyecek ve içecek getirebilirsiniz.
Poyrazköy Kadınlar Plajı Özellikleri:
Poyrazköy plajının denizi temiz ve durgun.
Bütün personel, can kurtaran ve sağlık ekibi de dahil olmak üzere bayan. Plajın arka kısmında piknik alanı mevcut. 0-7 yaş arası çocuklar ücretsizdir. 7 ve 9 yaş arası yarım ücretlidir.
Esenköy Kadınlar Plajları
Esenköy’ün denizi taşlık, Marmara Denizi olduğu için de geç ısınıyor ve bazen de dalgalı olmasına rağmen çok rağbet görmektedir. Hem taşlık hem de geç ısınmasına rağmen çok rağbet görmesinin sebebi ise ilçede bulunan  bir kaç adet kadın plajının olması. 
Çoğunlukla  muhafazakar kesim tarafından tercih edilen plajlar, karışık plajda denize girmek istemeyenler, arkadaşları ile kız kıza denizin tadını çıkartmak isteyenlerin de gözde yerlerinden oluyor bu kadın plajları.
Limana oldukça yakın olan plajları yakınlıklarına göre sıralarsak eğer ilki Serander, ikincisi Reis ve diğeri de Özgür’dür. Üç plajın da etrafı korunaklı, denizde çok açılmadığınız sürece dışarıdan görünmezsiniz. Ayrıca üç plajda da fotoğraf çekimi yasak. Tüm kadınlar plajlarında olduğu gibi bu plajlarda da 7 yaşından büyük erkek çocuklar içeriye alınmıyor. Bu yüzden çocukların kimliklerinin yanınızda olması sıkıntı yaşamamanız için gerekli bir durumdur. 
Esenköy Reis Kadınlar Plajı
Esenköy‘ün Şelale mevkiinde bulunan “Reis Kadınlar Plajı” kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Plajda; şezlonglar, duşlar, lavabolar, kafeterya, mescit, çocuk parkı, eğlence alanı, yeme içme bölümleri, müzik gibi özellikler mevcut. Giriş ve şezlong ücretleri makul olup dilerseniz yemeğinizi dışarıdan getirip burada deniz keyfinizden sonra  piknik yapma imkanı da bulabiliyorsunuz.
Kadınlar plajına ait olan alan kısım dubalarla çevrilmiş ve bu sebeple teknelerde o hizadan içeri giremiyorlar. Denize girmeyi tercih etmeyenler için de güneşlenme alanlarının dışında ağaçlık alanlarda da vakit geçirebilme imkanları bulunmaktadır. Gün içinde hanımlara özel hizmet veren kadınlar plajı, akşam saat 19:00′da çay bahçesine dönüşüyor ve bu seferde eş, dost ve ailece de gidebileceğiniz keyifli bir mekan haline geliyor.
Eski Çamlıbel Plajı olarak da geçen, Serander Kadınlar Plajı. Esenköy’ün yeni VIP plajı durumundadır.
Mavi bayraklı bir plajlardandır. Mavi bayrak ne derseniz; Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın, deniz suyunun niteliği, plaj düzeni gibi belli kriterlere bakarak verdiği bir sertifika.   
2014 yılında kullanıma açılan plaj, Reis Aile Plajına göre; yeri merkeze daha yakın, plajı daha düzenli ve geniş (neredeyse 2 katı). Dubalardan, denizin içine doğru iki tane iskele yapmışlar.  Bu iskelelerden de ayağınız taşlara değmeden doğruca suya girebilirsiniz.
Esenköy’deki diğer plaj ise Özgür Kadınlar Plajı’dır. Bu plaj Reis’in de biraz ilerisinde bulunuyor ve limandan kalkan minibüsler ile ulaşabilirsiniz. Bu plaj tamamen taşlık. Şezlong olmadan sadece havlu ile oturamazsınız. Müzik yayını da yok. Eğer sessiz daha sakin bir plaj arıyorsanız, bu plaj tam size göre olabilir.
Marmara Adası Saraylar Kadınlar Plajı
Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nın kuzeyinde Saraylar Beldesi yer almaktadır. Saraylar Beldesi, İstanbul’a yakınlığı ( 4- 5 saat), temiz denizi, kum plajı ve daha da önemlisi kadınlar plajı arayanlar için güzel bir alternatif.
Saraylar’da belediyeye ait bir kadınlar plajı var. Bu plaj Büyük Kum Plajı olarak da anılıyor. Yine belediyeye ait olan meşhur Abroz (Küçük Kum) Plajı’nın arka tarafında. Büyük Kum Plajı’nın Küçük Kum Plajı’na göre önü daha açık. Bundan dolayı hafif bir dalgası var ama plajı ince kumlu ve denizi sığ.
Saraylar’daki kadınlar plajı belediyeye ait olduğu için ücretsiz. Hatta tüm adadaki plajlarda olduğu gibi şemsiyeler de ücretsiz.
İstanbul’a yakınlığı, ücretsiz olması, kum ve sığ olduğu düşünüldüğü zaman diğer kadın plajlarına gözle görülür bir fark attığı aşikar ama bunun yanında yoğun kullanımdan dolayı sanırım biraz bakımsız. 
Plajın içinde WC, duş ve soyunma odaları da var. Başka plajlarla karşılaştırınca biraz bakımsız. Belediyeye ait olduğunu ücret ödemediğinizi unutmayın, çok kaliteli bi hizmet ve mekan beklemeyin. Maalesef ki bizim ülkemizde ücretsiz imkanları kullanırken bizden başka faydalanacakları ve bizden sonra da oarayı ziyaret edecekleri düşünmeden  hoyratça kullanır gideriz. Ardımızda çöpler kalmış kimin umurunda... Oysa böyle halka hizmet veren özellikle de belediyelerin yaptığı tesislerde  en önemlisi şey o alanların  temiz kullanılması ve bulmak istediğimiz gibi bizden sonra geleceklere aynı özenle bırakmaktır. Ne yazık ki burada bir eksiklik de 
plajın girişinde kimlik kontrolü olmadığı için erkek çocuklar için bir yaş sınırı yok ve içeriye göz kararı alıyorlar bu durumda bazı hanımlar için sıkıntı yaratmakta yine burada da aynı hassasiyet ortaya çıkmakta, sen nasıl yaşça büyük bir erkekten kaçınıyorsan diğer hanımlarında bu durumlarına özen göstermen gerekli. Böyle düşünülüp hareket edildiğinde sanırım hiç bir sorun çıkmaz ama nerede böyle düşünecek insanlar diyeceğim yine....
Marmara Ereğlisi Kadınlar Plajı
Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, belediye başkanı tarafından kadınlara tahsis edilen ve erkeklerin girmesi yasak olan Marmara Ereğlisi Kadınlar Plajı, özellikle tesettürlü bayanlardan büyük ilgi görüyor. Kadınlar plajda güneşlenmenin ve denize girmenin keyfini çıkarmaktadır.
Günlük yüzlerce kadının yararlandığı plajın güvenliğini de bir bayan zabıta memuru sağlamakta. 10 yaş üstü erkek çocukları plaja alınmıyor. Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte isteyen vatandaşlar, şezlong ve şemsiye hizmetinden de yararlanabiliyor. Plajda kadınların rahat edebilmesi için her türlü hizmetin yine kadın görevliler tarafından verilmektedir. Plaj içinin dışarıdan görülmesini engellemek amacıyla da plaj çevresinin mavi renkli branda ile kaplanmıştır.
Marmara Ereğlisi Kadınlar Plajı Özellikleri:
Bayan personel ve cankurtaran hizmeti. Plajda giyinme kabinleri, duş, bayan mescid ve sağlık ekibi hizmeti. Yiyecek ve içeceklerinizi kendiniz getirebilirsiniz
Yiyecek ve içeceklerinizi plaj büfesinden satın alabilirsiniz.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam