reklam
reklam

Savaşta ailesini yitirdi, 5 yıl sonra üçüzlerle hayata tutundu

Eklenme Tarihi: 7 Ağustos 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 120058

ŞAM 

Suriye'de iç savaş başladığında Esed rejimine ait savaş uçaklarının saldırıları sonucunda eşi ve çocuklarını yitiren Abdullah Beyadi, bombardımandan bacağından yaralı olarak kurtuldu.

Sağ bacağında hala şarapnel parçaları bulunan Beyadi, ailesinin acısıyla, yaralarıyla ve savaşın yarattığı imkansızlıklara baş etmeye çalıştı.

İyileştikten sonra tekrar evlenen, Suriye'nin başkenti Şam'da rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'da yaşayan 50 yaşındaki Beyadi, bugünlerde yeniden çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Beyadi, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ''Kendimize bakamadığım için tekrar evlendim. Allah'a şükür eşim bana çok iyi bakıyor." dedi.

İkinci kez evlendikten sonra bir bebeklerinin dünyaya geldiğini ancak onun da kısa sürede yaşamını yitirdiğini dile getiren Beyadi, 5 yıl çocuk sahibi olamadıklarını ifade etti.

''Bir gün eşim doktora gitti ve üçüzlere hamile olduğunu söyledi." diyen Beyadi, üçüz bebek haberi karşısında şaşırdıklarını ama çok mutlu olduklarını anlattı.

Acıların dinmesi için kızına "Şifa" adını koydu

Beyadi, eşinin hamileliğinin zor geçtiğini ve Duma'daki Hamdan hastanesi doktorlarının kendileriyle çok ilgilendiğini söyledi.

Üçüz bebekleri "Allah'ın lütfu" olarak değerlendiren Beyadi, yaşadığı evlat acısını dindirmesi adına kızların en küçüğüne de ''Şifa'' adını koydu.

Beyadi, ''Üçüzlere Huda, Esma ve Şifa isimlerini verdik. Acıların dinmesi ve ayağımın ağrısından dolayı en küçüğe Şifa ismini koydum. Üçüzler bize neşe getirdi.'' diye konuştu.

"Onlar beni tekrar hayata bağladı"

Rejimin kuşatması nedeniyle her şeyin pahalı olduğunu vurgulayan Beyadi, "Bir taraftan sevinirken diğer taraftan üç çocuğa bakmak kolay değil.'' dedi.

Bebeklerin bakımı için yardım beklediklerini dile getiren Beyadi, şunları kaydetti:

''Her gün kızlarıma bez alıyorum. Onlar benim için değerliler. Onlar beni tekrar hayata bağladı. Umutsuzluğa düştüğümüz bir zamanda Allah onları bize lütfetti. Maddi imkanlarımızı zorlayarak onlara bakacağım. Maddi olarak zorluk çekeceğiz ama onların sevgisi her şeye yeter. Üç çocuğa bakmak zor olduğu için Duma'daki yardım kuruluşlarından destek bekliyoruz.''

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam