reklam
reklam

Hayvanseverlerden Fayton’a karşı eylem

Eklenme Tarihi: 7 Ağustos 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 138679

İSTANBUL

Gazeteci-yazar Zülal Kalkandelen, Türkiye'deki ilk vegan dükkanın sahibi Tarkan Aparı ile hayvan hakları savunucusu Canan Aparı'nın girişimiyle düzenlenen ve aralarında işadamı Barış Şengün'ün de olduğu bir grup aktivist, 30 Temmuz Pazar günü  Bostancı-Adalar iskelesinde bir araya gelerek; Adalar’a seyahat edecek olan vatandaşlardan faytonu kullanarak bu zulme ortak olmamalarını istediler.
Kalkandelen: Şu an Adalar’ın deniz dibi atların mezarı haline gelmiş durumda
Ellerinde dövizler ile yaşanan zulmü dile getiren aktivistler başlattıkları imza kampanyası ile halkı zulme dur demeye davet ettiler.
Yaşanan bu vahşetin çözümünün  Faytonlara koşulan atların yerine akülü ya da güneş enerjili araçların kullanılması olduğunu ifade eden Zülal Kalkandelen ve Barış Şengün, yetkililerin bu duruma el atarak, her yıl doğal olmayan yollar ile yaşamlarını yitiren yaklaşık 400 atın ömürleri olan ortalama 25 yılı sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlamanın görevleri olduğunu ifade ettiler.
Öte yandan Kalkandelen, doğal olmayan yollar ile yaşamlarını yitiren atların gece yarısı denize atıldığını belirterek  “ Şuan Adalar’ın deniz dibi atların mezarı haline gelmiş durumda. Tabi burada Adalar’da denize giren vatandaşların sağlıkları da tehlike altında” ifadelerine yer verdi.  

 

Editör: ARİF HAKVERDİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam