reklam
reklam

HDP'li vekile "Külter" fezlekesi

Eklenme Tarihi: 3 Ağustos 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 134569

DİYARBAKIR 

Şırnak'ta Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticilerinden Hurşit Külter'in, güvenlik güçlerince gözaltına alınarak işkence gördükten sonra kaybolduğu yönünde iddialarda bulunanlardan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirelhakkında fezleke hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, kaybolduğu iddialarından 133 gün sonra Irak'ın Kerkük kentinde ortaya çıkan Külter ile ilgili güvenlik güçlerine ithamda bulunan Demirel hakkında hazırlanan fezlekede, 18 Haziran 2016'da İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesince merkez Bağlar ilçesindeki Koşu Yolu Parkı'ndaki anıtın önünde, "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" eylemlerinin 384. haftasında açıklama yapıldığı belirtildi.

Açıklama sırasında grubun, "Hurşit Külter nerede?" ibareli dövizler taşıdığı, sözde kayıp yakınlarına ait fotoğrafların açıldığı ifade edilen fezlekede, eyleme katılan Demirel'in, Külter ile ilgili konuşma yaptığı bildirildi.

O gün yaptığı konuşmaya da yer verilen fezlekede, Demirel'in terör ve terörist unsurlara karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet mensuplarının yürüttüğü operasyonları itibarsızlaştırmaya çalıştığı öne sürüldü.

Demirel'in halen milletvekili olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesi gereğince yasama dokunulmazlığına sahip olduğu anımsatılan fezlekede, hakkında soruşturma yürütülebilmesinin TBMM Başkanlığınca dokunulmazlığının kaldırılması şartıyla gerçekleşebileceği kaydedildi.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılması halinde Demirel hakkında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam