Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-istanbulda-bisiklet-yolu-var-ancak-kulturu-yetersiz-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

İstanbul’da bisiklet yolu var, ancak kültürü yetersiz

Eklenme Tarihi: 31 Temmuz 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 173764

İSTANBUL

Beş yıl içinde bu rakamın 10 katına ulaşılması hedefleniyor. Peki mevcut yollar ne kadar yeterli ve güvenli?
Kadıköy - Pendik Bisiklet Yolu:4 Farklı İlçeyi Bağlıyor 
Moda sahil yolundan başlayıp, Münir Nurettin Caddesi, Kalamış Marina, Cephanelik Sokak, Fenerbahçe Dalyan’dan Bostancı’ya uzanan bir güzergah bu. Bostancı Sahil Transfer Merkezi’nde kesintiye uğrayan bisiklet yolu, Maltepe, Kartal ve Pendik olmak üzere dört farklı ilçenin sahil bölgesinden geçiyor. Yaşanan sorunlarsa şöyle sıralanıyor:
1.Kentsel donatı elemanlarının konumlandırılması inşaat çalışmalarının çokluğu 
2.Otobüs durak alanları  ile bisiklet yolu etkileşimi yolun bir çok kesiminde mevcut.
3.Yatay işaretlemeleri bazı yerlerde  farklılık gösterebiliyor. Yine düşey işaretleri de bazı yerlerde  farklılık göstermesi karışıklığa yol açtığı bisiklet sürücüleri tarafından dile getiriliyor. 
4.Bisiklet yolu üzerindeki deformasyonların yaşanması bir sorun olarak göze çapıyor. 
5.Bisiklet yolu enkesidinde yaşanan değişimler bir başka sorun .
Veliefendi - Zeytinburnu Güzergahı : Zeytinburnu’lu Bisiklet Sürücülerinin Tercihi 
İstanbul Kennedy Caddesi ile D-100 yanyolu’nu birleştiren kavşaktan Aksu Caddesi, Ekrem Kurt Bulvarı ve Çobançeşme Koşuyolu Caddesi’ne kadar 2.7 km boyunca uzanıyor. Karayolunun doğu tarafında iki yönlü olarak kullanılıyor. Yaşanan genel sorunlarsa şöyle sıralanıyor:
1.Bisiklet yolunun trafikteki diğer araçlar tarafından duraklama ve park etmek amacıyla kullanılması
2.Hız sınırlandırması getirilen yolda bisiklet sürücüleri yol tasarımının uyumsuzluğunu dile     getiriyorlar.
3.Bisiklet yolu işaretlendirmelerinin bakımı yine bisiklet sürücüleri tarafından yetersiz olarak görülüyor. Hatta bu konuda şikayetleri var.
4.Bisiklet yolunun başlangıcını belirten dikey işaretlendirmeler 
5.Kavşak geçişlerinde işaretlendirme ve sinyalizasyondaki yetersizlikler nedeniyle motorlu taşıtlarla çatışan trafik akışı büyük bir problem. Yine yol kenarındaki yerleşim yeri, sosyal tesis vb. otopark giriş ve çıkışlarında motorlu taşıtlarla çakışma da bisiklet sürücüleri ile motosiklet sürücülerini karşı karşıya getiriyor.
6.Bisikletli ve savunmasız trafik kullanıcıları için uygun olmayan yol geçişleri de bir başka problem.
7.Devamlılık göstermeyen bir  kaldırım ve bisiklet yolu var.  Aynı zamanda bisiklet yolu.güvenli bir şekilde başlamayan ya da bitmeyen, devamlılığı bozan  bir halde. Bu nedenle de en çok şikayet alan bisiklet yolu  olarak  bilinen Veliefendi - Zeytinburnu Güzergahı ile ilgili şikayetler sebebiyle bazı düzenlemelerin yapılması gündemde.
Sirkeci Bakırköy Sahil Yolu Parkuru: Deniz Ve Tarihi Surlar     Üzerinden Bakırköy’e Yolculuk
Sirkeci sahil şeridinde deniz manzarasıyla başlayan yolculuğunuz tarihi surlar eşliğinde Bakırköy’e kadar devam ediyor. 13 km uzunluğundaki bu parkurda, yolların eski ve bakımsız olması sürüş keyfinizi olumsuz etkileyebilir. Özellikle hafta sonları yayaların bisiklet yolunu kullanmaları ve araçların bisiklet yolu üzerine park etmeleri, İstanbul’da henüz bisiklet kültürünün yerleşmediğini gözler önüne seriyor.
Beykoz Ceneviz Kalesi - Anadolu Feneri - Riva Rotası: Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Vazgeçilmez Rotalarından 
Trafikten ve şehirden uzak bisiklet rotalarının başında gelen bu güzergahta, balıkçı köylerinin arasından, yemyeşille masmavinin ortasına uzanan bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Tarih kokan sokaklarda, muhteşem bir manzara eşliğinde yolculuğunuzu bitiriyor ve denize girebiliyorsunuz. Beykoz konumu dolayısıyla uluslar arası bisiklet koşularına da ev sahipliği yapıyor. Örneğin 2016 yılı 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Beykoz sahilinde gerçekleşmişti.
Aydos Ormanı Parkuru: Aydos     Orman’ında Bisiklet Keyfi Aynı Zamanda Zorlu Bir Parkur
Kartal Yakacık bölgesinde bulunan Aydos Ormanı, İstanbul’da kalan ender yeşil alanlardan. Hafta sonları sabah erkenden yola çıkarsanız güzel bir kahvaltı yapma imkânı da yakalamış olursunuz. Aydos Ormanı koşu parkuru, inişli çıkışlı yapısıyla zorlu bir parkur olarak biliniyor. Yaklaşık 2 kilometrelik kısmı asfalt zemin, kalanı taşlı, sert ve ıslak topraktan oluşuyor. Koşu ve bisiklet için aynı parkur     kullanılıyor. 13 kilometrelik bisiklet parkurunu kullanmak isteyenlerin, amortisörlü dağ bisikletlerini tercih etmeleri, kask, gözlük, eldiven ve bisiklet taytı kullanmaları öneriliyor. Özel araçla E5 Kartal Köprüsü’nden Yakacık Uğur Mumcu yönünde yukarı istikamete dönerek Aydos     Ormanı ikinci kapıya ulaşılabilir. Toplu taşıma için Kartal Köprüsü üstünden geçen Kartal Uğur Mumcu minibüs veya otobüsleri kullanılabilir.

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam