reklam
reklam

Ölümsüzlüğün bitkisi: Aleovera

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 170576


İSTANBUL

Geçtiğimiz günlerde anemin de bir arkadaşından alarak diktiği ve oğlumun kollarında bulunan egzamalara sürmesi ile oğlumun bu yaralarının izlerinin iyileşmeye başlaması ile oğlumun ve de benim dikkatimi çeken bir bitki oldu. 
Son zamanlarda adını çokça duyduğum bu mucize bitkiyi araştırmaya ve de kendim yetiştirmek istedim.  Anavatanı Afrika olan aloe vera için Mısırlılar, “ölümsüzlüğün bitkisi” tanımlamasını yapmışlardır. Aminoasit, mineral ve vitamin deposu olan bitki; cilt, saç, kilo ve sağlıklı yaşam için oldukça etkilidir. İçinde 18 ayrı aminoasit bulunan aloe vera üzerine araştırmalar devam ettikçe daha farklı özellikleri gün yüzüne çıkmaktadır. Dolayısıyla evde yetiştirilme imkanı olan bu bitkiyi muhakkak bir an önce temin etmek ve zaman zaman tüketerek vücut sağlığını dengelemek, şifa bulmak çokça önemlidir.
Ben de birkaç dal aloe vera bitkisini aldım ve saksıda yetiştirmek için denemelerime başladım. . Bol güneş ve esinti alan yerleri seven bitkimiz özellikle akşam rüzgarını çok sevmektedir. 
Bu nedenle ilkbahar mevsiminin akşam rüzgarı aloe veranın en kolay yetişebileceği rüzgar şeklidir.Balkonlarınızda bir saksıda yetiştirmeyi denemek en azından evdekilerin başına gelen acil yanık ve yaralar için doğal bir ilaç elinizin altında olacaktır. Aloe vera bitkisini yetiştirmenin püf noktası sulamakta yatmaktadır. 
Çok sulama durumunda köklerinden uçlarına doğru hızla çürüyen bitki, birkaç günde mahvolabilmektedir. Bu nedenle sularken çok su kullanmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. 
Sulama esnasında yapraklara su değmemesine dikkat etmek önemlidir.itkinin toprağının nemi kontrol edilip sulama yapmakta fayda vardır.
Gelelim şimdi bu her derde deva olan bitkimizin faydalarına;
Aloe veranın en yaygın iki kullanımı bulunmaktadır. Bunlardan biri ağız yoluyla tüketim diğeri cilde uygulanan şeklidir. 
Ağız yoluyla tüketimde vücudun sindirim, boşaltım ve sinir sistemine fayda sağlayan bitki, cilde uygulandığında cilt için şifa olmaktadır.Aloe vera bitkisinin dibine en yakın yerden bir yaprağını alın. 
Daha sonra kökten uca doğru küçük küçük kırıklarla bitkiyi ayırın. İçinde bulunan jeli, cildinizde uygulamak istediğiniz bölgeye uygulayın. Morarma, kızarıklık, yanık ve lekelenmeler için aloe veranın faydasını görebilirsiniz. Cildi tedavi eder,  kabızlığı giderir,  ağızdaki sorunları giderir, bağırsaktaki problemlerle savaşır,  akne oluşumunu önler, selüliti azaltır, saça faydalıdır, kepeği yok eder,  mükemmel bir rahatlatıcıdır, zayıflamada etkilidir. 
Mide ve ülser rahatsızlığı olanlar için bu bitkiyi ağızdan almak tehlikeli olabileceği için sizler sadece harici kullanarak sağlığınızı tehlikeye atmamış oluşumuz.
Gerçekten her derde deva bir bitki olan bu bitkiye balkonunuzda bir yer açın ve sizler de yetiştirin ve tüm aile bireylerinizin en doğal ilacını siz yetiştirin.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam