reklam
reklam

İki senedir perdede moda renkler değişmiyor

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 163029

İSTANBUL

Yine; benim dikkatimi çeken bir başka nokta da; siluet  tarzdaki perdelerin satışının yüksek olması. Bu gruptaki ürünler görselliği iyi ve kullanımı rahat ürünler olması. Tabi iki-üç senedir oksit sarısı rengi,su yeşilli,mavi-yeşil karışımı renkler,hardal,pudra renklerinden pek de  vazgeçilemiyor. Bu nedenle de çevremizde pek çok perde rengi bu şekilde karşımıza çıkyor. Bunun nedenlerini  mağazasında yaklaşık 11.000 Çeşit perde ürünü satan  Taç’ın Bostancı-Altıntepe-Küçükyalı ve civarı semt ve mahallelerde  bayiliğini üslenen ve 24 senedir mesleğin içinde olan tecrübeli bir isime Cem Demir ‘e sordum. Cem Demir   de ;bize konuyla ilgili olarak epey bilgilerini verdi ve tecrübelerini anlattı.Kendisine ve Demiray Perde’nin değerli çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.
Cem Demir : “  Yani; müşterilerimiz kullanımı rahat ürünler görmek istiyorlar. Tabi görünümleri de rahat olsun istiyorlar.” 
Yaptığımız konuşmamızda iyi ve kaliteli hizmet istiyorlarsa, uygun fiyatta kaliteli hizmet ve işçilik  istiyorlarsa, satış sonrası hizmeti de istiyorlarsa kapılarının  daima açık olduğunu ifade eden Cem Demir; son iki senedir moda renklerin aynı olmasını ise insanların hoşlarına gitmesine bağlıyor ve önümüzdeki sene de oksit sarısı rengi,su yeşilli,mavi-yeşil karışımı renkler,hardal,pudra renklerinin popüler olabileceğini söylüyor. İşte Demir’le yaptığımız bu anlamlı sohbetten önemli satır başları. 
“Mesleğe ben 1994’de başladım.Şu anda mesleğimde 24.cü yıla gelmiş bulunmaktayım. Bu işe de  atölyeçilikle başladım . Atölyede perde dikiyorduk. Atölyeciliği  öğrendikten sonra da;sonra montaj işlemini yürütmeye başladık. Montaj işleri perdecilik mesleğimizde ikinci aşama olarak bilinmektedir. Birkaç sene montajı öğrendikten sonra da; mağazacı olmaya karar verdik. Mağazacılık da bu mesleğin en son aşaması. Bu 3 ayaklı bir sistemin aynı zamanda (yapım/atölye,üretim/montaj,satış/mağaza) son aşamasıdır.İşte;bizde mağazamızdan bu aşamayı öğrenmiş ve uygulayan  bir biçimde yapıyoruz ki; müşterilerimize de böylece  hitap ediyoruz. Mağazamız Taç bayisi olarak başladı ve halen bayiliğimiz sürüyor. Mağazacılığa da biz 2007’de başlamış olduk. 10.yılımızı kutluyoruz. Onun öncesindeki dönemde ise daha çok; dikiş üzerine dayalıydı işlerimiz.
İşimizin gereği pek çok müşteriye hitap etmekteyiz. Daha çok da perdecilikle bayanlar ilgileniyorlar. Yani bayanların zevkleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Fakat bizlerde onlara destek ve yardımcı oluyoruz. Söyle ki; mağazamızda yaklaşık 11.000 Çeşit perde ürünü var ve bunu abartmadan söylüyorum .Herkesin bütçesine göre ürün vardır burada. Yani;yüksek gelirli kesimlerde, orta halli kesimlerde, dar gelirli kesimlerde buradan gelir ve ürünlerini alabilmektedir. Şimdi; müşterimiz mağazamıza geliyor. Kararsızları ,ne istediklerini bilmeyenler oluyor bunların içinde  ve onlara da yardımcı oluyoruz haliyle. Gerek; model,gerek renkler,gerekse de desenler konusunda destek oluyoruz. Evlerine de gidiyoruz; camlarının şeklilerini görüyoruz. Önce ne istediklerini sorup;ona göre bir çalışma yürütüryoruz.Mesela camına göre perde olabilir mi ya da olamaz mı ? Daha sonra bir problem yaşar mı ? Bunun gibi soruları müşterilerimize yöneltip onunla alakalı   bir çalışma yürütmekteyiz ki; müşteri memnuniyeti üst düzeyde olsun.Satış sonrası hizmetleri de yine profesyonel bir şeklide yapmaktayız. Örneğin perdesini sattığımız kişi perdesini aldıktan bir süre sonra yine problemle karşı karşıya geldiğinde bizi arıyor ve bizde onun perdeyle ilgili problemini çözmek amacıyla yola çıkıp, sorununu halletmek için uğraşıyoruz. Zaten ürünü sattıktan sonra satış sonrası hizmet verdiğimizi müşterilerimize anlatıyoruz. Bizden ya da müşteriden kaynaklı bir sorun olduğu vakit;her konuda destek oluyoruz. Eğer ;iyi ve kaliteli hizmet istiyorlarsa, uygun fiyatta kaliteli hizmet ve işçilik  istiyorlarsa, satış sonrası hizmeti de istiyorlarsa burada kapımız daima açık. 
Şimdi; Taç’in yaklaşık bir  iki sene önce gerçekleştirdiği bir ürünü var.Kendini temizleyen stor zebra perde grubu ürünleri diye anılan bir grup. Bu ürün hem çok  ses getirdi;hem de müşterilerimizin  son iki senede en çok talep ettikleri ürün oldu. Bu ürünün normal kumaşlarda  da yapımına  ve nevresimlerde de kullanılmasına başlandı bu arada .Reklamlardan dolayı müşterilerimizden baya bir talep var şu aralar. Onun dışında insanlar perdelerin pratik olmasını istiyorlar. Yani rahatlıkla yıkayım  ve rahatlıkla asayım;ütü olmasın,zahmet olmasın istiyorlar. Fakat;bunu  en şık şekilde görebilmek istiyorlar.O nedenle de;tül grubuna ve  pileli tüllere çok yoğun bir  ilgi var.Çok satıyoruz.Yine düz desenli ürün grubundan müşteriler sıkılmış durumdalar. Daha çok düz;ama nötr ürünleri evlerinde görmek istiyorlar.Yani;müşterilerimiz kullanımı rahat ürünler görmek istiyorlar. Tabi görünümleri de rahat olsun istiyorlar. Gözü yormasın diye düşünüyorlar. Bir de bizim hitap ettiğimiz müşteri grubu; modern  ve yenilikçi ürünlerden hoşlanan ve  eğitim düzeyi daha yüksek bir kitledir. Belki olduğumuz noktadaki yerin bu tercihlerde etkisi büyüktür. Buranın müşteri portföyü de çok klasik tarzdaki ürünlerden hoşlanmıyor. Ama bu hiç desenli satmıyoruz anlamına gelmiyor. Desenli ürünler grubundan özellikle nakışlı bröve grubundan   isteyen müşterilerimiz var. Fon olarak astarlı fonları çokça yapıyoruz. 
Bir de zebra perde bir moda olmaktan çıkarak; insanların kullanışını rahat olarak gördükleri bir ürün haline geldi.Bana sorarsanız zebra perdeler bir  moda değiller. Moda olan perdeler ise  şu ara ;siluet perde dediğimiz ürün  grubu çeşitleri. Yine; visual(görsel) perdeler çok moda. Pileli tüller moda olan bir başka ürünümüz. Bu ürünün tercih edilmesinin asıl  nedeninin eskiye dönüş arzusu olduğunu söyleyebilirim. Tabi insanlar rahat ürünleri tercih etmek ve kullanmak istiyorlar. Hele bayanlar perdeleri hiç ütülemek istemiyorlar. Bu seneki; moda renkler neler diye sorarsanız; oksit sarısı rengi,su yeşilli,mavi-yeşil karışımı renkler,hardal,pudra bu sene de  çok moda olan renklerin başında geliyor.Çünkü;bu tür renkler insanların da hoşlarına gidiyor. 
Perde kullanan kullanıcılar için  de bazı önerilerim olacak elbette; Yeni evlenecek olan arkadaşlarımız; ne alacaklarsa ileriye yönelik alsınlar. Yani kaliteli hizmet, iyi işçilik ve satış sonrası hizmeti bulabilecekleri  iyi, güvendikleri ve berili markalardan alışveriş yapsınlar. Belki piyasaya göre birkaç puan üstünde bedel ödeyecektirler; fakat sonrası için en azından daha iyi hizmet alırlar. Çünkü; günümüzde merdiven altı dediğimiz çok sayıda işletme mevcut ve bunlar hem  insanları kandırıyorlar hem de metrajda eksiklik yapıyorlar. İşte bu yüzden de perde almak isteyenler ; iyi, güvendikleri ve berili markalardan alışveriş yaparlarsa çok doğru bir iş yapmış olurlar. Bir de eski perde kullanıcıları için bir önerim olacak; günümüzde çok bilinçsiz bir perde kullanımı var. Ve bilinçsiz müşterilerimiz var. Söyle ki; ürünlere kıyaslama yaparken, mutlaka ve mutlaka yan yana kıyaslama yapmaları gerekir. Örneğin; gittiği bir yerde deseni görüp onu bizden istiyor. Diyor ki başka mağazada bu desenli ürün çok daha ucuz diyor ve o ürünü oradan almak istediğini söylüyor ve fiyatın da ucuz olduğunu iddia ediyor. Fakat; kumaşsın kalitesini,atkısını,çözgüsünü,ne kullanıldığını da  bilmediği için yanılıyor. İşte bu yüzden de  diğer  perde satıcılarından  bazıları müşterileri yanıltıyor. Böyle bir durumda da ancak yan yana koyup bakabilirsiniz. En basitinden 2 A4 kâğıt bile; bakıldığı zaman iyi ve kötü olarak ayrıştırabiliyor ama A4 kâğıdın bile iyisi var kötüsü var. O nedenle iyi ve kötü ürünü ayrıştırmanız lazım.Biz burada yeri geldi; 4 senelik perdeyi bile tamir ettik.”

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam