reklam
reklam

Güney Afrika'dan Filistin'e destek yürüyüşü

Eklenme Tarihi: 27 Temmuz 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 151248

JOHANNESBURG

Güney Afrika'nın yasama başkenti Cape Town'da binlerce Güney AfrikalıFilistin için yürüyüş yaptı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki kısıtlamalarını protesto etmek için bir araya gelen binlerce Güney Afrikalı Filistin için yürüdü.

Protestocular, ellerinde Filistin bayrakları ve "El-Aksa camisinden elini çek" yazılı dövizlerle slogan atarak Güney Afrika hükümetinin İsrail elçiliğini kapatmasını talep etti.

Protesto yürüşünün organizatörü Yoonus Allie AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyüşe 5 bin ile 8 bin kişi katıldığını belirterek, "Filistin de çekilen acıları ve hukuksuzluğu biliyoruz Güney Afrikalı binlerce insan Filistin için bir araya geldi." dedi.

Allie, Güney Afrika El-Kudüs Vakfı ve Güney Afrika Müslüman Yargı Konseyi (MJC) tarafından düzenlenen protesto yürüyüşlerinin devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan, Nelson Mandela'nın torunu Mandla Mandela yerel basına yaptığı açıklamada Güney Afrika hükümetinin İsrail ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini aktararak, "Güney Afrika her zaman Filistin ile dayanışma içerisinde kalacaktır." ifadesini kullandı.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğünün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam