reklam
reklam

Dündar ve Gül'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi

Eklenme Tarihi: 1 Aralık 2015, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 139682

İSTANBUL

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, gazetede, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi. 

Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına ilişkin itirazı, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği karara bağladı. Hakimlik, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği tutuklama kararını yerinde bularak, Dündar ve Gül'ün avukatlarının itirazının reddine karar verdi.

Hakimliğin kararında, şüphelilerin üzerine atılı FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etme suçunun, karartma şüphesinin var kabul edildiği katalog suçlardan olduğu belirtilerek, MİT'e ait tırların durdurulduğu, bu yolla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle ilgili uluslararası alanda "teröre yardım eden ülke" algısının oluşturulmaya çalışıldığı ve bir kısım haber, makale ve dizi senaryoları yoluyla da bu algının desteklendiği kaydedildi. 

Şüphelilerin, Cumhuriyet gazetesinde yaptıkları haberlerle gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafları yayımladıkları vurgulanan kararda, Basın Kanunu'nun 11. maddesinin cezai sorumluluğu düzenlediği ve gazetecilerin de haber yaparken içinde yaşadıkları ve vatandaşı oldukları devletin kanunlarına ve yargı kararlarına uymak zorunda bulundukları ifade edildi.

Kararda, şüpheli savunmaları ve yapılan yayın içeriklerine göre kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir delillerin mevcut olduğu, atılı suçlar ve öngörülen ceza miktarlarına göre de tutuklama tedbirlerinin orantılı bulunduğu anlaşıldığından, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararının usul ve yasaya uygun olduğu, bu nedenle itirazın reddine ve şüphelilerin müsnet suçlardan tutukluluk hallerinin devamına karar verildiği aktarıldı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam