reklam
reklam

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller protesto edildi

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2017, Pazar - 21:00   Okunma Sayısı: 178681

İZMİR

AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Aydın, Denizli ve Manisa'da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Denizli'de ikindi namazının ardından Delikliçınar Yeni Cami'nin avlusunda bir araya gelen gençler adına açıklama yapan AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Serim, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te 14 Temmuz günü ve sonrasında yaşananların bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaraladığını belirtti.

Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesinin hukuki bir yükümlülük olduğunu kaydeden Serim, şöyle konuştu:

"Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması aşağılık bir davranıştır. Ey İsrail, buradan haykırıyoruz, komutanı Hazreti Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. 'Git evladım şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır."

Manisa

Manisa'da Şehzadeler ilçesi Hatuniye Camisi'nde ikindi namazı sonrasında açıklama yapan Manisa Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök de uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya çağrıda bulundu.

Kudüs’ün sahipsiz olmadığını kaydeden Gök, "AK Parti Gençlik Kolları Manisa İl Teşkilatı olarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dünyanın her köşesindeki mazlumlarla birlikte olacağımızı belirtiyoruz." dedi.

Aydın

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de Bey Camisi'nde yaptığı açıklamada, varlığını terörle sürdüren İsrail'in, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı 3 gün boyunca ibadete kapattığını ve ezan okunmasını bile yasakladığını hatırlattı.

Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırdıklarını belirterek, "Kudüs davamızdır, Kudüs ilk kıblemizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dünyanın her köşesindeki mazlumlarla birlikte olacağımızı belirtiyoruz." diye konuştu.

Niğde

AK Parti Niğde Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Dışarı Camisi önünde ikindi namazının ardından toplanan grup adına basın açıklaması yapan Niğde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir, bu protestolarda Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu ve yalnız olmadığını haykırdıklarını belirtti.

Özdemir, Kudüs'ün sahipsiz olmadığını vurgulayarak, "Üç gün boyunca İsrail, Mescid-i Aksa'nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken, kendi istihbarat görevlileri arama adı altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışlarıyla yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Oysa ki, Kudüs’ün ve Harem'i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi hukuki bir yükümlülüktür." diye konuştu.

Türk milletinin İsrail’in yaptığı zulme sessiz kalmayacağını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: 

"Ey İsrail, buradan haykırıyoruz, komutanı Hazreti Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. En iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz, bu millet zulmünüze izin vermez. 'Git evladım şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır. Bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır. Unutmayın ki zafer inananlarındır ve hesap yapanların en hayırlısı da Allah'tır. Bizler de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dünyanın her köşesindeki mazlumlarla birlikte belirtiyoruz ve İsrail’in Harem-i Şerif'in İslam alemi için olan kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesinin insani ve hukuki bir yükümlülük olduğunu, tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

Açıklamanın ardından dua edildi.

Konya

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Konya ve Karaman'da protesto edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi mensupları, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve STK'lar öncülüğünde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterildi.

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal beraberindeki vakıf ve AK Parti Konya İl Gençlik Kolları üyeleri ile Kültürpark'ta yaptığı açıklamada, Mısır, Suudi Arabistan gibi "kukla" ülkelerin, diplerinde İsrail dururken Katar'a saldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu ülkeleri yönetenlerin, Batı'nın istekleri doğrultusunda çalıştığını ifade eden Uysal, "Karanlığın en yoğun olduğu zamanda, sabahın ışıklarını görmek gerekiyor. Hiçbir zulüm ilelebet sürüp gitmedi. Dolayısıyla ümitsiz olmak mümine yakışmaz." dedi.

Yardıma muhtaç Müslümanların yanında olunması gerektiğini vurgulayan Uysal, "İsrail, biz meydanlarda olduğumuz için, 'Mescid-i Aksa'nın girişinde bulunan metal dedektörleri kaldıracağını' söyleyerek geri adım attı. Onun için meydanlardan, eylemlerden geri adım atmak yok. Zalimlere karşı dimdik ayakta durarak sesimizin çıktığı kadar bağıracağız. Allah kazamızı mübarek etsin." ifadelerini kullandı.

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik ise İsrail'in 1967 yılından beri işgal atında tuttuğu Doğu Kudüs'te, 14 Temmuz günü ve sonrasında yapılanların tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi.

Şu anda on binlerce Müslümanın, Mescid-i Aksa'nın surları dibinde İsrail zulmüne direndiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Filistin'deki Müslümanların Türkiye'deki yürekli kardeşleri, Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırıyor. Varlığını terörle sürdüren İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasını yasaklamıştır. Bu zaman zarfında İsrail, Mescid-i Aksa'nın resmi görevlilerinin bile girişini engellerken, kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Mescid-i Akssa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir."

Karaman

Karaman'da da AK Parti Karaman Gençlik Kolları üyeleri, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek İsrail'i kınadı.

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, burada yaptığı konuşmada, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesinin hukuki bir yükümlülük olduğunu söyledi.

Kudüs'e ve Mescid-i Aksaya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm "İnsancıl Hukuk Kuralları"nın ihlallerini kınadıklarını ifade eden Kale, "Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette, küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması aşağılık bir davranıştır. Buradan haykırıyoruz, komutanı Hz. Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. Ey İsrail, en iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz, bu millet zulmünüze izin vermez. 'Git evladım, şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın, şehadet bizim için bir vuslattır. Bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan dua ve protestoların ardından sona erdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam