reklam
reklam

Anzer Balı’na rakip Türkeli Kestane Balı

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2017, Pazar - 03:00   Okunma Sayısı: 196404

İSTANBUL- İlk defa gittiğim memleketimin en uzak noktası olan Türkeli'ne  hep derlerdi duyardık ‘mavi yeşil Türkeli’  diye   gittim gördüm aşık oldum. Sanki yaylaların içine konulmuş bir şehir mavisi çok mavi, yeşili çok yeşil modern  bir şehir Türkeli gezimize ilk merkezini söyle bir gezerek başladık şehir merkezine girerken Yolları'nın görüntüsü şantiye alanına benziyordu sahillerin Yolları her yer yol inşaatı yıllardır süregelen yol çalışmaları hala devam ediyor inşallah tez zamanda biter diye umut ediyoruz . Daha sonra sahiline gidip mavi Denizi yakından görelim dedik o kadar güzel o kadar muhteşem ki mavisi suyunun temizliğe berraklığı dayanamayıp İki yudum denizin suyundan içtim tuz oranı çok düşük neredeyse içilebilecek düzeyde, berrak tertemiz bir deniz.

 "Dünyanın en aromalı kekiği Türkeli’nde"

Daha sonra Türkeli Derneği’ni başkanı olan Dursun Demirel bey ile buluşup Türkeli hakkında Hacıağaç Yaylası hakkında bilgiler aldık. 
Yaylada kamp yapıldığını, turlar düzenlendiğini öğrendim. Dursun Bey'in dediği yaylaya gittiğiniz zaman mutlaka iki gün geçirmelisiniz 90'a yakın takım şelaleler olduğu kanyonların bulunduğu, birbirinden farklı mağaraların olduğunu öğrendik ve en güzeli de dünyanın aroması en yüksek kekiklerinin Türkeli’nde Hacıağaç Yaylası'nda olduğunu öğrendim bu ayrıca gurur verici tabii ki ve uzmanların geldiğini endemik bitki yapısını araştırdıklarını ve Türkiye'de ilk defa bitki türü olan bitkiler keşfedildiğini öğrendik. Bu da ayrıyeten bizi mutlu etti .Bir dahaki sefer mutlaka Türkeli’ne  gelip yaylalarını gezeceğiz bir dahaki sefere mutlaka oraya gideceğiz dedik Dursun Bey'e misafirperverliğinden ve rehberliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Hep duyardım  gönül adamı diye, ben de kendisini tanıyınca sayın Halil Dilek Özcan başkanım doğruymuş dedim. Önemli olan makam mevki sahibi iken bunu hak etmek. İşte kendisiyle barışık insan ayırımı yapmayan gönül gözüyle muhatap olup, ayırt etmeden hizmetini yapan başkanı bende takdir ettim .
 Gezimize  daha  sonra sevgili Belediye başkanımız Halil Dilek Özcan bey ile birlikte Türkeli'nin muhteşemliği kuşbakışı bakalım diye, daha güzel görelim diye Türkeli'nin Bayrak Tepesi’ne çıktık. Mutlaka sevgili okurlarımız Türkeli’ne gidip Bayrak Tepesi’ne çıkıp bu muhteşem manzarayı görmeliler. Bu manzaradan sonra ben de  bir kez daha Türkeli’ne aşık oldum. Türkeli Belediye Başkanı Sayın Halil Dilek Özcan beyi biraz tanıyalım. 
Evli ve iki çocuk babası olan Halil başkanımız 25 yaşında ilk muhtar olarak seçilmiş. 6 defa seçime girip 5 defa da kazanmış. İlginç olan da genel olarak AK Parti'ye yüzde seksen oy çıkan bir ilçede Belediye Başkanlığı oylamasında MHP’ye Halil başkanımız halkın tercih etmesi. Bu da ona Gönüllerin Başkanı lakabının getiriyor.
Halil Başkanım ilk olarak 29 Temmuz'da başlayacak olan 9 günlük Bal Festivali'ne tüm hemşerilerimizi davet etti. Festivalde en iyi bal yarışması olduğunu, en güzel buzağı yarışması olduğunu, deniz oyunlarını gençlerin kumsalda çeşitli oyunlar oynadıklarını, birbirinden değişik etkinliklerin olduğunu ve sevgili sanatçılarımızın geleceği 9 gün boyunca dolu dolu bir Festival olacağını söyledi. Tüm hemşerilerimizi de festivale davet eden Halil başkanımız konuşmasına şöyle devam etti.  
 "İddia ediyoruz  Anzer Balı ile Türkeli Kestane Balı aynı kalitede ama biz bunun reklamına iyi yapamıyoruz. Biz bunu yeteri kadar tanıtamıyoruz. Elimizdeki bu kıymeti öne çıkaramıyoruz’’
Başkanım ayrıca bu ve buna benzer Türkeli’ne ait birçok güzelliklerin olduğunu, bunların yeteri kadar gün yüzüne çıkarılmadığını, tanıtılmadığını söyledi. Başkanımıza soruyorum Türkeli ile ilgili nasıl projeleriniz var?
 Sayın Özcan sözlerine şöyle devam etti. 
" 5900 nüfusumuz var, yazın gurbetçilerimizle birlikte bu sayı 30 bini geçiyor. Biz de belediye olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. İlçemiz olarak yıllardır hak ettiğimiz destekleri, yol çalışmalarını, hükümet binasını yeteri kadar devletimizden alamadık. Yıllardır süregelen Hükümet Konağı var, emniyet binası var, bir sürü yatırımlar hep yavaş ilerliyor.  Biz yüzde 80 genel seçimlerde hükümetimizin yanındayız  sadece hakkımız olanı istiyoruz. Hizmetlerin daha çabuk ilerlemesini istiyoruz. 

Başkanım Türkeli ile ilgili yeni projeleriniz var mı?
  ‘’Türkeli'nin dokusuna uygun olarak yapılacak olan Türkeli'nin girişine soldaki yamaca bir köy kurma projemiz var. Tamamen doğal organik bir yaşam olacak evleriyle, yemekleriyle, hayvanlarıyla Türkeli'nin kültürü orada minyatür bir köy olacak. Gelen misafirlerimiz Türkeli’ni orada görecekler, yaşayacaklar ve tüm Türkiye’den dünyadan turistlerin gelip göreceği bir yer olacak. Belediye olarak bir dernek kurduk, üniversite okuyan 80 öğrenciye her yıl düzenli olarak burs veriyoruz.  Benim için en güzel, en özel hizmet olduğuna inanıyorum’’ 
Halil Başkan sözlerine şöyle devam etti. 
"Türkeli fırtına öncesi sessizliği yaşıyor, yollarımız tamamlanınca Türkeli’ye dünyanın her yerinden turist gelecek, bakir kalmış yaylalarımızı, ilçemizi tanıyacaklar, hayran kalacaklar. Tarihi eserlerimizle, yatırlarımızla 6 tane yaylamızla, denizimizle doğal şelalelerimizle tam manasıyla geze geze bitiremeyecekleri bir yer.’’
Ben de bu gezimizde beni yalnız bırakmayan eşime, Asilder Kadın Kolları Başkanı Fatma Çilesiz hanıma ve Türkeli’ne katkılarından dolayı Halil Başkanıma teşekkür ediyorum. 
Bu güzel ilçemizin tanıtımına biraz katkı sağlayabilirsem ne mutlu bana. 

Editör: EMİNE KALYON HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam