reklam
reklam

Depremde Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda 2 kişi hayatını kaybetti

Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2017, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 145973

ATİNA

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündekidepremde Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda iki kişi hayatını kaybetti.

Yunan devlet haber ajansı ANA-MPA'ya göre, adanın belediye başkanı Yorgos Kiriçis depremde iki kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Defterdar Camisi'nin minaresi yıkıldı

Yunan basınına göre, büyük hasarın yaşandığı depremde, adadaki Osmanlı dönemi eserlerinden Defterdar Camisi'nin de minaresi yıkıldı. 

Adada hayatını kaybedenlerden biri Türk

Öte yandan deprem sonucu, Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda hayatını kaybedenlerden birinin Türk olduğu bildirildi

Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos bir televizyona yaptığı açıklamada, deprem sonucu İstanköy Adası'nda ölen iki kişiden birinin 30 yaşında Türk diğerinin ise 20 yaşında bir İsveçli olduğunu söyledi. 

Eğlence merkezindeki duvarın çökmesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Hacimarkos, yaralıların çoğunluğunun adadaki turistler olduğunu kaydetti.

Hacimarkos ayrıca, 120 yaralıdan tamamı turist olan 5'inin ağır yaralı olduğunu ifade etti. 

Depremin etkisiyle büyük çatlaklar oluşan adanın limanı faaliyet dışı kalınca, tüm deniz seferleri iptal edildi. Adaya giden gemilerin yakındaki adalara yönlendirildiği belirtildi. Adadaki havalimanı ise faaliyette.

Özellikle turistik kent merkezinde büyük hasar meydana gelirken, Osmanlı döneminden kalan Defterdar Camisi'nin minaresi yıkıldı. Ayrıca, Agios Nikolaos Katedrali'nin bir bölümü çöktü. 

Biri ağır 2 Türk de yaralandı

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, depremde bir Türk vatandaşı yaşamını yitirdi, biri ağır iki Türk yaralandı. 

Ölen Türk vatandaşının kimliğinin tespit edildiği ve ailesine ulaşılmaya çalışıldığı kaydedildi. 

Depremde ağır yaralanan Türk vatandaşının Atina'ya nakledilmekte olduğunu belirten kaynaklar, ayağı kırılan diğer Türk'ün hastanede olduğunu ve Türkiye'ye dönmek istediğini ifade etti.

Öte yandan 200'den fazla Türk vatandaşının tahliyesi için çalışmaların devam ettiğini, depremde liman ve gümrük binası hasar gördüğü için gemi seferlerine izin verilmediği belirtildi.

İstanköy liman yetkilileri ile görüşülerek yakındaki bir rıhtıma özel sefer yapılması için izin alındığını belirten kaynaklar, başkonsolosluğun koordinasyonunda Bodrum'dan yola çıkan yaklaşık 250 kişilik yolcu gemisinin İstanköy'e ulaştığını bildirdi.

Tahliye edilenlerin Bodrum’a götürülmesi ve ardından yeni bir sefer daha yapılması planlanıyor. 

Depremde İstanköy Meydanı'nda bulunan Defterdar Cami'nin minaresinin çöktüğünü ve karşısında bulunan çeşmenin kubbesinin zarar gördüğünü açıklayan kaynaklar, yakınları hakkında bilgi almak veya yardım isteyen vatandaşların Dışişleri Bakanlığının Çağrı Merkezine (0312-292 29 29) 24 saat ulaşabileceğini belirtti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam