reklam
reklam

Bilal Erdoğan: Yarınımız, dün ve bugünümüzden daha aydınlık olacak

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 130886

İSTANBUL

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 15 Temmuz'un karanlık bir gece olduğunu ama 16 Temmuz sabahının gelecek için, çocukların yarınları için büyük müjdeleri barındırdığını söyledi.

Küçükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen yemekte, 15 Temmuz gazileri ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

Yemekte konuşan Erdoğan, millete diz çöktürmek isteyenlerin 200 yıldır var olduğunu belirterek, "Bizi önce, inancımızdan uzaklaştırmak istediler. Bizim inancımız ile savaşçı olma özelliğimiz birbirini öylesine tamamladı ki dünyadaki zulüm düzeni kurmak isteyenler uzun süre muvaffak olamadılar. Ta ki yavaş yavaş bizi inancımızdan uzaklaştırmaya başlayıncaya kadar. Bu sürecin sonunda dünyanın birçok yerinde kurdukları sömürge düzeninin, Türkiye'yi de bir parçası haline getirmeye çalıştılar, buna yaklaştılar. Biz buna Çanakkale'de 'dur' dedik, Sakarya'da, Dumlupınar'da 'dur' dedik. Biz buna 15 Temmuz'da da 'dur' demeyi başardık. Bu millet sadece askeriyle, polisiyle değil, mesele şerefi ve namusu olduğu zaman 7’den 70’e çoluğu çocuğu, kadınıyla erkeğiyle yine o şehadet bilinciyle kuşandığını dünyaya göstermiştir. Bu, ülkemiz için yeniden çok önemli bir dönüm noktasıdır. Şehitlerimizin açtığı yolda bu millet, yine büyük millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.

"Yarınımız, dün ve bugünümüzden daha aydınlık olacaktır"

Bilal Erdoğan, 15 Temmuz gecesinin bazı kesimler tarafından farklı şekillerde yorumlandığına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyanın çok çalkantılı bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Biz bu döneme çok daha güçlü bir millet olarak giriyoruz. Onun için Rabbimize şükürler olsun. Bu tahribata rağmen, bu millet mayasının yerinde olduğunu, lideri 'yürü' dediği zaman ölüme yürüyebileceğini göstermiştir. 15 Temmuz karanlık bir geceydi ama 16 Temmuz sabahı bizim geleceğimiz için, çocuklarımızın yarınları için, büyük müjdeleri barındırmaktadır."

Bu milletin şehitleriyle yaşamış bir millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz, şehitlerini örnek alan bu anlayışla geleceğe yürüyen bir milletiz. Ne kadar içimize sızmış hainler olsa da. Hikayeyi farklı şekilde yazmaya çalışanlar olsa da. Allah'tan bu millet o gece oradaydı, ne kadar oyunlar tezgahlansa da bu millet kendi kaderini Allah'ın izniyle kendi yazacaktır. Onun için biz, bütün şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi birlikte gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Gazilerimizi ziyaret ettiğimizde 'şehadet bana nasip olmadı' diyorlar. Bu milletin parçası olduğumuz için hamdolsun. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için hamdolsun. Türk milleti, önünde sağlam bir lider olduğunda onun arkasında birlik olmuş ve sırtı yere gelmemiştir. Bizim de öyle bir liderimiz var. İnşallah yarınımız, dün ve bugünümüzden daha aydınlık olacaktır." şeklinde konuştu.

"Milletimizle gurur duyuyoruz" 

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini dile getirerek, "Aziz milletimizle gurur duyuyoruz. Çıplak elleriyle tanklara karşı koyan milletimizle gurur duyuyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise Türkiye'nin çok acı günler yaşadığını vurgulayarak, "Medeniyetimiz gereği Bedir'den Çanakkale'ye Çanakkale'den 15 Temmuz'a ve günümüze kadar tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yeni şehitler de vermek için hazır ve şehit olanlarla aynı dik duruş, aynı iman, aynı kararlılık içinde yetişen bir milletin evlatlarıyız. İçimizde terörün yuvalanmaması için neler yapacak olmamıza kafa yormamız gerekiyor. Allah bize bir daha 15 Temmuz'lar yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren de tüm şehitlere rahmet ve gazilere acil şifalar diledi.

Küçükçekmece'nin 15 Temmuz şehidi Mehmet Güder'in eşi Ayten Güder de acısının çok büyük olduğunu vurgulayarak, "Eşim o gece Vatan Caddesi'nde şehit düştü. Biz o geceyi ve bu büyük acıyı defalarca yaşıyoruz. Devletimiz şehit ailesi olarak bizlere sahip çıktı." şeklinde konuştu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe, Garnizon Komutanı Özgür Özdil, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Özdoğanoğlu, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam