reklam
reklam

Bu yaz 30 milyon Çinli turist yurt dışına çıkacak

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2017, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 121905

PEKİN

Çin'in en büyük tur operatörü C-trip, bu yaz 30 milyon Çinli turistin yurt dışı seyahati yapacağını bildirdi.

C-trip firmasının genel müdür yardımcısı Yang Şiaoli, yaptıkları araştırmaya göre bu yaz 30 milyon Çinli turistin tatil için yurt dışına gideceğini söyledi.

Çinlilerin en çok tercih edeceği ülkelerin, Tayland, Japonya, Singapur, ABD ve Endonezya olacağı aktarılırken, Rusya ve Birleşik Arap Emirliklerine de talebin giderek yoğunlaştığı belirtildi.

Pekin yönetiminin tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmayı hedefleyen "Kuşak ve Yol" projesi çerçevesinde bu rotadaki ülkelerle karşılıklı vize kolaylıklarını artırdığına dikkati çeken C-trip yetkilisi, Çinli turistlerin yurt dışı seyahat talebindeki artış ivmesinde daha da hızlanma beklediklerini aktardı.

Çinli turistler, geçen yıl dünya genelinde 261 milyar dolar harcayarak en fazla para harcayan turist sıralamasında birinci oldu.

Dünya turizm harcamalarının yaklaşık yüzde 21'i, Çinliler tarafından yapılıyor. Bu ülkeden yurt dışına giden turist sayısı, son 12 yılda her sene yüzde 10'un üzerinde artış gösteriyor.

ABD, Kanada ve Singapur'un da aralarında olduğu çok sayıda ülke, Çinlilere 10 yıllık vize uygulaması başlatmıştı.

Türkiye'nin aralarında olduğu 60'dan fazla ülke, bu ülke vatandaşlarına elektronik vizeyle ziyaret imkanı sağlıyor. 

Uzmanlar, yurt dışına giden Çinli turist sayısındaki artışı, ülkenin para birimi yüenin değerlenmesi, hükümetin turizm sektöründeki teşvikleri ve sağlanan vize kolaylıklarına bağlıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam