reklam
reklam

Hep doğru olanı yapın, mutluluk ve başarı kendiliğinden gelecektir

Eklenme Tarihi: 3 Temmuz 2017, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 155180

İSTANBUL

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Merhaba, ben Mertkan Arat, Mersin’de dünyaya geldim  ilk, orta, lise eğitimimi tamamlayıp  2008 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Seramik Tasarım bölümünden mezun oldum.
Gençliğimin temelini sıcacık Akdeniz Kültürü oluşturmaktadır ve bundan da çok memnunum :)

 Soru: Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız?
Mesleğe başlamam hiçte kolay olmadı her meslekte olduğu gibi, ben hep oyunculuğu aklım erdiğinden beri düşünüyordum ama bir kıvılcım arıyordum ve bir gün Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlarda okurken üniversitemizin Tiyatro topluluğuna katıldım bize eğitim veren hocamız Sayın Özcan BALCAN, bir gün bana 
''oyunculuğu devam ettir bana sorarsan bırakma'' dedi ve bu sözle harekete geçtim.
2008 yılında İstanbul Plato Film Okulu’nda bir sezon Sayın Ayla ALGAN önderliğinde kamera önü oyunculuk eğitimi aldım, hemen akabinde Atilla İlhan Kültür Merkezi’nde eğitime devam ettim. En son olarak rahmetli ustamız sayın Levent KIRCA'dan bir sezon eğitim aldım.
 Soru : Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Çalışmalar gayet iyi gidiyor, şu ana kadar 6 farklı dizi, 5 sinema filmi ve 10 reklam filmlerinde yer aldım, birçok tiyatro oyununda oynadım, sağlam adımlarla ilerlediğimi düşünüyorum.

 Soru: Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?
Beni oyunculuğa iten sebep etrafımdaki tanıdığım birçok kişinin benim oyunculuk yeteneğim olduğunu söylemesiydi.

 Soru: Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?
Oyunculukla kendimi gösterdiğim büyük prodüksiyonlu 21 proje oldu.
Dizilerde en son No:309 dizisinde yer aldım, sinema olarak 'Bir Annenin Feryadı' filminde oynadım ve en son bir gıda reklamında da yer aldım. Yeni proje görüşmelerim devam ediyor. 
 Soru: Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız?

Oyunculuğu ben tanımadım hep içimde olan bir şeydi ve canlandırdığım rollerde sanki yıllardır yaşadığım olaylar gibi geliyordu bana.

 Soru: En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?
Ben hem komedi hem de dram da başarılı olduğumu düşünüyorum ve severek oynuyorum.
Bir de en önemlisi gelen rolün hakkını en iyi şekilde vermek ona göre planlı çalışmak gerek diye düşünüyorum.

 Soru: Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor?
Türkiye’de oyunculuğa biraz garip bakılıyor, oyunculuk gerçekten çok zor bir meslek en başta sabır gerektiriyor ve duyduğumuz yorumlarda da çok şaşırtıcı mesela birincisi ''o oynadıysa ben de oynarım'' deniliyor. İkincisi de herhangi bir projede oynayınca ''köşeyi döndün bizi tanımazsın'' gibi imkansız bir meslekmiş gibi görülüyor :)

 Soru: Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu? Veya yapmayı düşünüyor musunuz?
Oyunculukla ilgili kendime has bazı teknikler geliştirdim ve ilerleyen yıllarda bir gün eğitim verirsem bu teknikleri öğrenci arkadaşlarla paylaşacağım.

 Soru : Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı?
İdol olarak sayın Çetin TEKİNDOR'u kendime yakın görmüşümdür. İnşallah bir gün Çetin Hocamız gibi efsane oyunculuklar yaparım.

 Soru: Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir?
Oyunculukta en çok çalışmayı istediğim isimlerden çok şunu isterim gerçekten oyunculuğa gönül vermiş, mesleğine saygılı kim olursa olsun karşılıklı oynamaktan mutluluk duyarım.

 Soru : Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?
Oyunculuğa yeni başlayan herkese tavsiyem şu, ilk başta herkes moralinizi bozacak hatta bu işi yapmaktan vazgeçeceğiniz anlar da gelecek ama ne olursa olsun rolünüzü en iyi şekilde yapmaya ve sabırla beklemeye çalışın yoksa bu meslek insanı çok yıpratır popüler biri olsan da olmasan da...

 Soru: Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız?
Gündelik hayatımda fazla dinlenmeyi sevmiyorum çalışmak beni çok mutlu ediyor, hele bir de sevdiğiniz işi yapıyorsanız içtiğiniz sudan bile zevk alır her yaptığınızı en iyi şekilde yaparsınız. 

 Soru : Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

Saygıdeğer okurlarımıza şunu demek isterim, hepimizin gündelik hayatta karşılaştığı bir sürü zorluklar oluyor ama ne olursa olsun en kötü anınızda bile o içinizdeki umudu asla kaybetmeyin, 
hep doğru olanı seçin, sevdiklerinize zaman ayırın, mutluluk ve başarı kendiliğinden gelecektir.
Sevgilerimle...

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam