reklam
reklam

İzmir'in Menderes ilçeside ormana sıçrayan yangın devam ediyor

Eklenme Tarihi: 2 Temmuz 2017, Pazar - 14:00   Okunma Sayısı: 137254

İZMİR

İzmir'in Menderes ilçesinde dün makilikte başladıktan sonra rüzgarın etkisiyleormanlık alana yayılan yangın geniş bir alanda etkili oluyor.

Şaşal Mahallesi yakınlarında dün makilik arazide başlayan yangın, çevredeki ormana sıçradı. Yangının büyümesi üzerine çevre il ve ilçelerden kara ve hava ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yangını söndürmek için hava unsurları tekrar devreye girdi

Havanın kararmasıyla sadece karadan müdahale edilen yangını söndürmek için sabahtan itibaren hava unsurları tekrar devreye girdi. Geniş bir alanda etkili olan yangın 2 bölgede devam ederken, yangını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Menderes-Gümüldür karayolunda "kriz merkezi" olarak belirlenen alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi nedeniyle nem oranının da düştüğünü söyledi.

Yangının çıktığı Menderes bölgesinde de nemin yüzde 19'lara kadar düştüğüne işaret eden Üzmez, "Vatandaşları sık sık uyarmamıza rağmen dün saat 12.55'te Menderes Deli Ömerli Mahallesi yol ayırımında, yolun üst tarafında bir ateş meydana geldi. 10 dakika içinde teşkilatımız müdahale etti. Rüzgarın saatte 45 kilometre hızla esmesinden kaynaklı kontrol altına alamadık ve yangın büyüdü. Büyüdüğünü hissedince Türkiye'nin bütün gücünü, yani Balıkesir'den, Edirne'den, Keşan'dan Adana'ya kadar, ne kadar hava aracımız, uçağımız, helikopterimiz varsa buraya gönderdik." diye konuştu.

Halen 9 helikopter, 4 uçak ve 128 itfaiyenin çalıştığını anlatan Üzmez, buna belediyelerin itfaiye ekiplerinin dahil olmadığını belirtti.

"4 saatte 6-7 kilometre gitti"

Üzmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 bin işçimiz, mühendisimiz, memurumuz, Genel Müdür olarak ben de yanlarındayım, birlikte çalışıyoruz. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Rüzgarın zaman zaman yön değiştirmesi bu konuda bize sıkıntılar veriyor. Çünkü her türlü önlemi alıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz bir başka alana yöneliyor. Bu şehir yangını gibi sabit değil. 4 saatte 6-7 kilometre gittiğini birebir müşahede ettim. Öyle çetin bir hava halinde bu işin mücadelesi çok zor. Hatta gün ışıması bitince uçan araçları yere indiriyoruz. Gece uçuşumuz yok. Ancak 'Sabah gün ışır ışımaz bütün hava unsurları havalansın' talimatı verdim."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam