reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

Çocukken çıktığı ipten 51 yıldır inmedi

Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 181168

DENİZLİ 

Türkiye'nin tek ip cambazı olan 67 yaşındaki Özdemir Turan, ilerleyen yaşına rağmen hala ip üstüne çıkarak, mesleğini gelecek nesillere aktarmak için uğraşıyor.

Ramazan etkinlikleri kapsamında gösteri için geldiği Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir alışveriş merkezinin otoparkında kurulan cambazhanede hünerlerini sergileyen Turan, AA muhabirine, yarım asırdır aynı heyecanla ip üzerinde mesleğini icra ettiğini söyledi.

UNESCO tarafından İnsan Odaklı Dünya Kültür Mirası kapsamına alınan ip cambazlığı sanatının Türkiye'deki profesyonel tek temsilcisi olduğunu belirten Turan, seyircilerin, özellikle de çocukların heyecan dolu hallerinin kendisine büyük enerji verdiğini ifade etti.

Aslında diş hekimi

Asıl mesleğinin diş hekimliği olduğunu ancak mesleğini yapmak istemediğini anlatan Turan, ipin üzerinde yürümenin yerde yürümekten daha kolay olduğunu ifade etti. 

Yaşadığı sürece bu 4 bin yıllık sanatı yaşatmak için elinden geleni yapacağını belirten Turan, "Sponsor bulabilirsem İstanbul'da Haliç üzerine 40 metre yükseklikten 700 metrelik bir tel kuracağız ve ben bisikletle geçeceğim." dedi.

Turan, "Öldüğümde benim her gün ustamı andığım gibi beni anacak bir çırak yetiştirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam