reklam
reklam

Aydınlık Bir Gelecek için Okullarda Enerji Verimliliği

Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2017, Cumartesi - 03:00   Okunma Sayısı: 144478

İSTANBUL- Giderek kalabalıklaşan dünyamızda doğal kaynaklarımızı ve enerjimizi fazlaca ve bilinçsizce tüketir olduk. Enerjimizi korumak ve dünyamızın geleceğine sahip çıkmak için enerji tasarrufu büyük önem taşımaktadır. Bu noktada özellikle küçüklerimizi bilinçlendirmeliyiz ve bu konuda farkındalık yaratan etkinlikler ile eğitimler vermeliyiz. Evlerimizde fazla olan ampulleri azaltmalı yeteri kadar aydınlatma sağlayan lambalar ile değiştirmeliyiz. Boşuna yanan lambaları yine kapatmayı çocuklarımıza öğretmeliyiz ki onlarda enerjilerine sahip çıkan çocuklar olarak büyüsünler ki ilerde enerjilerini koruyan bireyler olsunlar. Ayrıca bizlerin yanında okulda öğretmenlerde bu konularda çocuklarımızı bilinçlendiren eğitimler vermektedirler.  Yine bu tarz bir farkındalık yaratan bir proje ile öğrencilerin enerjilerine sahip çıkmalarını ve tasarruf yapmalarını öğütleyen elektrik anahtarı ve priz sektörünün lider şirketi Panasonic Eco Solutions Türkiye, 5 yıldan bu yana sürdürdüğü ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği’ projesi ile bugüne dek 850 okulda %20 enerji tasarrufu sağlamayı başardı. Proje kapsamında oluşturulan çocuk tiyatrosu ekibi ise ilkokul çağındaki öğrencilere enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinç kazandırmak üzere ücretsiz oyunlar sergilemeyi sürdürüyor. 
Artık tartışmasız bir konu olarak enerji tasarrufu, dünyamızın geleceğine sahip çıkmak için büyük önem taşıyor. Bu konuda özellikle yeni nesillerin bilinçlendirilmesi çok önemli. Dolayısıyla çalışmalar, özellikle ilkokullar üzerinde yoğunlaşıyor.  ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği’ projesine katılan 850 okulun bir yılda elde edeceği tasarruf ise önemli boyutlara ulaşıyor. Panasonic Eco Solutions Türkiye’nin oluşturduğu Çocuk Tiyatrosu, teması enerji verimliliği olan ‘Aydınlık Bir Gelecek’ isimli oyununu sergileyerek çocukları bu konuda bilinçlendiriyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği’ projesinde 5 yılda 500 bin öğrenciye ulaşarak 850 okulda %20 enerji tasarrufu sağlamayı başardı. Büyük hedef ise 2020 yılına kadar 1 milyon öğrenciye ulaşmak.  

1.450 öğretmene ‘Okul Enerji Yöneticisi’ eğitimi…

‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği’ projesi kapsamında ayrıca, öğretmenlerin de projeye katılım ve desteğini sağlamak amacıyla yaklaşık 1.450 okul temsilcisi öğretmene yönelik olarak ‘Okul Enerji Yöneticisi’ eğitimi gerçekleştirdi. Okullarda gerçekleştirilen proje uygulamalarının pekişmesi için farkındalık afişleri ve tüm elektrik anahtarlarına ‘Gereksizse Kapat, Geleceği Aydınlat’ uyarı yazısı asılıyor. Öğrencilerin projeye etkin katılımlarını sağlamak amacı ile oluşturulan Enerji Verimliliği Kulüpleri’nde görev alan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte enerji verimliliği konularında birçok çalışma gerçekleştiriyor. Her öğretim yılı sonunda ise projeye katılan okullar arasında düzenlenen yarışma ile projedeki örnek okullar ödüllendirilirken, diğer okulların da özendirilmesi sağlanıyor.

“Hedefimiz öğrencilere bilinç kazandırmak…”

Bir ilköğretim okulunun sadece aylık elektrik faturasının önemli boyutlarda olduğunu ifade eden Panasonic Eco Solutions Türkiye Kurumsal Maka Direktörü Aysel Daysal Özaltınok  “5  yılda 1.500 okula ulaşarak 
1 milyon öğrenciye ulaşmak istiyoruz. “İçinde bulunduğumuz dönemde, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu.  Hepinizin bildiği gibi doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, ülke olarak enerji için yüksek bedeller ödüyoruz. Tüm bu hayati derecede önem arz eden gerekçeler nedeni ile enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli tüketimi konularında “ Hepimiz Sorumluyuz” anlayışı ile yaşam faaliyetlerimizi yürütmek zorunda

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam