reklam
reklam

Bitlisliler Maltepe’de bir araya geldiler

Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 179617

İSTANBUL

Maltepe’de Ramazan etkinliği kapsamında bir araya gelen Bitlisliler ve Maltepeliler sevgi sofrasında bir araya geldi. MABDER ve Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte hep birlikte oruçların açılmasının ardından Maltepe Bitlisliler Derneği (MABDER)  yönetimi Dernek Başkanı Veli Köse ve dernek Yönetim üyeleri iftar programına katılan hemşerilerine teşekkür etti.
İftar programına Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş, Melih Morsünbül, CHP Maltepe İlçe Başkan Vekili Hüseyin Küçük, Başkan Yardımcısı Hulisi Fero, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Can Aslan, CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Ecvet Eşlegül, Adile Çınar, Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan, Maltepe Spor Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Yıldırım, Tayfun Köselerden, Mehmet Erdoğan, Zümrütevler Spor Kulübü Başkan Yardımcıları Kadir Küçükay, Necim Açıkyol, MABDER Maltepe Bitlisliler Derneği Geçmiş dönem Başkanı İrfan Taş, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldılar.
MABDER Başkanı Veli Köse Bitlis’in kültürünü gazetemize anlattı. 
Yöresel yemek kültürüyle zengin olan Bitlis mutfağının, sevgi sofralarına ayrı bir tat ve lezzet kattı . Mabder iftar sofralarında, Bitlisin yöresel yemek kültürünün devam ettirildiğini ifade eden Veli Köse, şöyle konuştu: 
“Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nün batısında olan ve ismini  Makedonya Kralı Büyük İskender'in, şehirdeki kaleyi yaptırttığı komutanlarından Bedlis'ten alan Bitlis Urarltular, Asurlar, Medler, Persler, Makedonlar (İskender Dönemi), Bizanslılar, Eyyübiler, Selcuklular, Osmanlılar gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bitlis 17,18 ve 19. yüzyıllarda bölgenin kültür ve sanat merkezi olmuştur. Dönemin medrese, cami, külliye, han, hamam gibi yapıları bugün ilin geçmişteki o parlak döneminin delili olarak ayakta durmaktadır. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde monografisini çizdiği dört ilden birisi de Bitlis'tir. Öyle ki buraya tam 200 sayfa yer vermiştir. Bitlis, yöresel yemekler açısından oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahip. Yöresel yemeklerimiz iftar sofralarına ayrı bir tat ve lezzet katıyor. Bu nedenle Maltepe Belediyesi Sevgi Sofralarında muhakkak yöresel yemek kültürü göstermek istedik. Ramazan ayı boyunca her evde yöresel yemek görme şansına sahibiz. Bunu  da Maltepeli kardeşlerimizle paylaşmak istedik, Yemeklerimiz çok lezzetli. Ayrıca ramazan ayında Bitlisli kadınlar bir araya gelerek içli köfte ve diğer yöresel yemeklerimizi yapar. Yemeklerimizin genelinde kırmızı et kullanılır. Yemeklerimiz zahmetli olduğu kadar da lezzetlidir. Bitlis’te, ramazanın ilk gününde iftar sofralarında, mutlaka yöresel yemeğimiz etli keşkek bulunur. “
Köse, İftar programı için Bitlisli kadınların bir araya gelerek, Maltepeli kardeşlerimize  de  Bitlis Köftesi, gılorik, kari aşı, keledoş, kendir pilav, katıklı dolma, hes dolma, çorti aşı, çorti taplaması, şekalok, etli keşkek, kurud aşı, analı kızlı köfte gibi lezzetli yemekleri yaptığını kaydetti.
MABDER Ramazan etkinliğinde İlahi ve Folklor de vardı 
İftar ile başlayıp ilahi sanatçısı Bitlisli Bülent Köse  ardından Fatih Soyer , Koma Roni ve Aziz Folklor grubu ile MABDER Ramazan etkinliği programı geç saatlere kadar devam etti.

 

Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam