reklam
reklam

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü selamlayan park; Şehit Cengiz Hasbal Parkı

Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 263450

İSTANBUL

 Güzide ilçemiz Üsküdar, 15 Temmuz akşamı üzüntü ile anılan, onlarca şehit verdiğimiz ve gazilerimiz olan bu acı günü unutmaya çalışmaktayız. Bu kötü günü zamanla unutacağız belki ama şehitlerimiz ile gazilerimiz asla unutulmayacak. Onlar hem gönüllerimizde hem de çeşitli yerlere verilen isimleri ile onurla anılacaklar. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz yıl yaşadığımız darbe girişimi sonucu 15 Temmuz günü Boğaz Köprüsü’nde  yaralanan ve şehit olan bir çok vatandaşımızdan birisi olan Şehit Cengiz Hasbal, 19 gün süren yaşam mücadelesinin ardından 4 Ağustos günü şehit olmuştur. Şehit Cengiz Hasbal’ın adını taşıdığı park, yaşadığı yer olan Küplüce’de  bir hayırsever tarafından bağışlanan 7 dönümlük arazi üzerine Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırıldı.
Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan parkımız, Küplüce’mizin en güzel yerinde ve boğaz manzaralıdır.  Şehidimizin adını taşıyan parkın açılışına Bakan Kaya’nın yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Cengiz Hasbal’ın eşi Çiğdem Hasbal, babası Ahmet Hasbal, çocukları Enes Arda ile Emin Talha ve çok sayıda vatandaş katılmıştır. Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılan parkımızın açılış  programında konuşan şehit Cengiz Hasbal’ın eşi Çiğdem Hasbal, şehit eşinin adının parka verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Yaşadığımız yer için güzel bir yaşam alanı olan parkımızı ben de ziyaret ettim. 
Parkımızın içinde gençlerimizin futbol müsabakalarını yapacağı bir saha, çocuklarımız için oyun parkı, spor yapmak isteyen mahalle sakinleri için 3 adet spor aleti, sevdiklerimiz ile birlikte boğaz karşı sohbet ederken aynı anda yiyeceklerimizi yiyeceğimiz ve çayımızı içeceğimiz bir kaç masa, parkımızı ziyaret edenlerin dinleneceği ve yiyip içeceği bir kafeterya bulunmaktadır. Havadar bir alanda bulunan parkımızın içinde ayrıca yürüme alanı bulunmaktadır. Sabah yada akşam saatlerinde temiz hava da yürümek sağlığımız için gerekli olup bunu parkımızın içinde bulunan 3 adet spor aleti ile de takviye edebiliriz.  Güzel mahallemize böyle bir parkı kazandıran Belediye başkanımıza teşekkür ederim ama spor aletlerinin bir kaç tane daha artırılmasını rica ederim. 
Böylesine güzel bir yaşam alanı ve park için halkımızdan ricam parkımıza sahip çıkıp temiz tutmalarıdırlar. Çünkü o gün üzücü şeyler de gözüme çarptı. Parkın için de adım başı çöp kovası olmasına rağmen çimlerin üzerlerine atılmış içecek kutuları hiç de hoş değildi. Orada temizlik yapan görevli arkadaş, tüm gün temizlik yaptıklarını, mahalle halkının ve parkın ziyaretçilerinin daha özenli yaklaşmalarını rica ettiler. 
Gün içinde ziyaret ettiğimiz ve çoluk çocuk, eş dost tüm sevdiklerimizle birlikte hoş vakit geçirdiğimiz parkımızda, çocuklarımız çocuk parkında güvenle oyunlar oynarken, gençlerimiz  futbol oynarlar ve yetişkinler de parkın içindeki spor aletlerini kullanarak sağlıklı yaşam için kendimizi ödüllendirmiş oluruz. Parkımızın gündüzü başka gecesi başkadır. Boğaza karşı bir tepeye kurulmuş olan parkımız, gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün görüntüsü ayrı bir güzeldir. Bunaltıcı yaz akşamlarında parkımızda serinleyip sevdiklerinizle sohbet edebilirsiniz. 
Mahalle sakini kardeşimiz Şehit Cengiz Hasbal’a  Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve evlatlarına sabırlar dilerim.  

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam