reklam
reklam

'Erik Dalı Gevrektir' ile sahura kaldırıyorlar

Eklenme Tarihi: 15 Haziran 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 197529

SİVAS

Sivas'ta ramazan ayının önemli geleneklerinden birini yaşatan ve vatandaşları davul zurna ile sahura kaldıran Rahman Uyanık ve Sefa Arpa, istek üzerine üzerine en çok "Erik Dalı Gevrektir" türküsünü çalıyor.

Davul ve zurnayı alarak Sularbaşı Mahallesi'nde mesaiye başlayan ramazan davulcuları Uyanık ve Arpa, birbirinden güzel yöresel türküler ve oyun havaları çalarak mahalle sakinlerini sahur için uyandırıyor.

Vatandaşlar, ramazan davulcularından zaman zaman farklı eserleri çalmalarını da istiyor. İstekleri yerine getiren ramazan davulcuları, bu yıl en fazla "Erik Dalı Gevrektir" türküsünü çalıyor.

Küçük yaşlardan beri davul zurna çaldığını dile getiren Rahman Uyanık, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazanda davul zurna ile milletimizi sahura kaldırıyoruz. Bu kültürümüzü yaşatmaktan onur duyuyoruz. Mesleğimizi seviyoruz. Sivas’ta 62 mahallemiz var hepsinde davul ve zurna çalınıyor. Bu gelenek nesilden nesile devam edecek inşallah." diye konuştu.

Vatandaşın isteğine göre parçalar çaldıklarını aktaran Uyanık, "Olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz. Sahurda dışarı çıkıp halay çekenler de oluyor. Çok sayıda istek parça alıyoruz. Bu sene 'Erik Dalı Gevrektir'i aşırı derecede istiyorlar." dedi.

Korsan davul ve zurnacıların, emeklerini çaldığını vurgulayan Sefa Arpa ise "Bazı vatandaşlar sahurda davul zurna çalmadan, iftardan önce para topluyor. Sivas halkından ricam davulculara kartlarını mutlaka sorsunlar. Bu kartı göstermeyen kimseye para vermesinler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam