reklam
reklam

Genelkurmay çatı davası 18'inci celsesi başladı

Eklenme Tarihi: 14 Haziran 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 194302

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaGenelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davanın 18'inci celsesine başlandı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Davanın 18'inci celsesi, Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığında görevli eski Kurmay Binbaşı Ahmet Durmaz'ın savunmasıyla başladı.

Karargahtayken silahlı fotoğrafları bulunan Ahmet Durmaz'ın, iddianamede karargahı kuşatmaya gelen özel kuvvetler personeli darbecilerin kışlaya güvenli şekilde girmelerini sağladığı belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü Proje Subayı eski Kurmay Binbaşı Ahmet Yıldız ile Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanlığında Yunanistan Denizcilik ve Havacılık Daire Başkanı eski Tuğamiral Mustafa Sözer'in de bugün savunma yapması bekleniyor.

Sanık eski Binbaşı Yıldız hakkında, iddianamede, darbe hazırlığına ilişkin görüşmeler yaptığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeline komuta katında eşlik ettiği ve bütün gece darbe faaliyetlerine katıldığı ifadeleri yer alıyor.

Sanık eski Tuğamiral Mustafa Sözer hakkında ise olay günü karargahta bulunmamasına ve darbe girişimine fiilen katıldığına yönelik somut bir delil olmamasına rağmen, atama listesinde göreve devam ve Dışişleri Bakanlığı müsteşarı görevi verildiği belirtiliyor. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkkan'ın ifadesinde Sözer'in FETÖ mensubu olduğu ifadesi de yer alıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam