reklam
reklam

'Düşürülen uçak sivilleri bombalıyordu'

Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2015, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 150717

İSTANBUL

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Siyasi Kurulu Özel Kalemi Enes el-Ubde, "Rus savaş uçağının Rusya’nın kibri ve siyasi çözümü askeri güçle dayatması sonucu düşürüldüğünü" belirtti.

Ubde ayrıca, Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması noktasındaki düşüncelerini desteklediğini dile getirdi.

SMDK üyesi Şelal Kido ise Rus savaş uçağının düşürülmesinin tehlikeli etkileri olabileceğini ifade ederek, bu durumun özellikle Viyana’da yapılacak toplantıyı etkileyebileceğini dile getirdi.

Düşürülen uçak sivilleri bombalıyordu

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genel Kurmay Başkanı Albay Ahmed Berri, "Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, uçağın Türk hava sahasını ihlal ederek, defalarca uyarılara yanıt vermemesinin ardından düşürüldüğünü" söyledi.

ÖSO birliklerinin bir pilotu ele geçirdiğini diğerinin ise öldüğünü ifade eden Berri, Rus savaş uçağının düşürülmeden önce Cisr eş-Şuğur’daki sivilleri bombaladığını hatırlattı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam