reklam
reklam

İhalelerde yerli katkı oranı tespitinde düzenleme

Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 192189

ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Yerli̇ Malı Tebli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yerli katkı oranının belirlenmesinde yurt içinden temin edilen girdilerin ithal olup olmadığı hakkında menşe kontrolü yapılacak, girdi ithal ise ithal girdi hesaplamasına dahil edilecek. Eğer girdi, sanayi sicil belgesine sahip bir işletme tarafından üretilmiş ve sanayi sicil belgesinin üretim konusu bölümünde yer almışsa yerli girdi olarak yerli girdi hesaplamasında değerlendirilecek.

Yerli malı belgesi, üreticinin kayıtlı olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna (TESK) bağlı oda/borsa tarafından düzenlenecek. Düzenlenen yerli malı belgesi TOBB veya TESK tarafından elektronik ortamda kontrol edilecek. Uygun bulunan yerli malı belgesi ilgili oda/borsa tarafından onaylanacak.

Yerli malı belgelerine ilişkin bilgiler, TOBB ve TESK tarafından hazırlanan ve web üzerinden erişim sağlanabilen bir veri tabanında tutulacak. Hazırlanan veri tabanı, TOBB ve TESK tarafından Bakanlığın erişimine sunulacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam