reklam
reklam

'Dünyanın en mükemmel hastanelerinden birini yapıyoruz'

Eklenme Tarihi: 9 Haziran 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 129136

ERZURUM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapımı süren Erzurum Şehir Hastanesi inşaatını inceleyerek, müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akdağ, Erzurum'da bin civarında işçinin, teknik elemanın çalıştığı müthiş bir projenin yükseldiğini söyledi.

"Şehir hastanesi, mevcut Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile de birlikte kullanılacak." diyen Akdağ, şöyle devam etti:

"Erzurum Şehir Hastanesi nihayetinde bin 500 yataklı bir proje oluyor. Yetiştirdiğimiz uzmanlar, kullandığımız ekipman ve her türlü tıbbi cihazla burası bir referans merkezi. Dünyanın en mükemmel hastanelerinden birini yapıyoruz. Binanın yapısında deprem izolatörleri var. Bunun anlamı, ekipler bir deprem zamanında, ameliyathanede hastanın ameliyatına devam edebilecek. Çünkü Allah'ın izniyle binada bir kırılma, bükülme, eğilme hiç olmayacak."

Hastanelerde deprem güvenliği sistemini çok önemsediklerini vurgulayan Akdağ, deprem riski bulunan bölgelerde hastaneleri bu sistemle yaptıklarını anlattı.

Akdağ, "Erzurum Şehir Hastanesinde 3 bin 500 araçlık kapalı otoparkımız var. Camiden spor alanına varana kadar tam bir külliye şeklinde tanzim edilmiş durumda. İnşallah bütün dünyaya örnek, mükemmel bir proje yükseliyor. 2017'nin bitimine yetiştirmeye çalışıyoruz. 2018 yılında bu mükemmel hizmet alanı, bütün vatandaşlarımıza, Doğu Anadolu'ya ve komşu ülkelere hizmet eder hale gelecek." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam