reklam
reklam

Irak hava ulaşımına Rus füzesi engeli

Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2015, Pazartesi - 14:00   Okunma Sayısı: 152476

ERBİL

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, Hazar Denizi'nden Suriye'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine fırlatılacak füzeler nedeniyle, Erbil ve Süleymaniye uçak seferlerinin 48 saatten daha uzun süre yapılamayacağını belirtti.

Faik, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun Rus füzeleri nedeniyle uçak seferlerinin 48 saat askıya alınacağı yönünde açıklama yaptığını ancak bu sürenin daha da uzayabileceğini söyledi.

Uçuşların güvenlik nedeniyle askıya alındığını ifade eden Faik, "Rusya, uzun menzilli füzelerini Irak üzerinden Suriye'ye fırlatıyor. Sadece bu konuda bilgilendirildik" dedi.

Irak hava sahasının Bağdat yönetiminin kontrolünde olduğunu hatırlatan Faik, "Irak hava sahasındaki askeri hareketlilikle ilgili bilgimiz yok. Bu tamamen Bağdat'ın denetimindeki bir meseledir" şeklinde konuştu. 

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah ise sadece Erbil ve Süleymaniye'de değil, Irak'ın genelindeki uçak seferlerinin askıya alındığını açıkladı. 

Uçuşların durması nedeniyle büyük maddi zarara uğradıklarını dile getiren Abdullah, "Süleymaniye'den yapılacak 35 sefer bu karar nedeniyle iptal edildi. Bunun halkımıza ve kurumumuza maddi zararı oldukça büyüktür" diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam