reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

Gazetecilik kursumuz bitti

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 141576


İSTANBUL

 Benim de dahil olduğum kursa katılan 20 kişiden 16 kursiyer, 64 saat süren kursu başarıyla bitirdiler. Benim için de çok özel bir kurs oldu. Hiç bilmediğim Gazetecilik mesleğiyle ilgili çok farklı bilgiler öğrendiğim ve bundan sonra da daha başarılı haberler yapabileceğime inanıyorum. Emeği geçen bize haftalarca sabırla ders anlatan Dilek Öz hocama çok teşekkür ediyorum. İstanbul gibi bu kadar çok nüfusu olan bir şehirde mutlaka bir tane Anadolu yakası bir tane Avrupa yakasında olmalı diye düşünüyorum. 
Kursumuzun hocasıyla son günde kısa bir söyleşi gerçekleştirdim.
-Dilek hocama soruyorum sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Marmara üniversitesi  2011 Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Evli ve bir çocuk annesiyim.
Kaç yıldır İSMEK’te görevlisiniz? 
2012 yılından bu tarafta İSMEK’te eğitim veriyorum. 
-Buradaki eğitim amacınız nedir? diye soruyorum Dilek hanıma. 
İSMEK’teki bir fiil 4 yıl boyunca gazetecilik eğitime katılamayan veya bir sebepten dolayı bırakmış olan yetenekli kişileri veya sizin gibi sonradan gazetecilik mesleğine gönül veren kişileri hızlandırılmış eğitimle topluma kazandırmak, istihdam sağlamak  asıl hedefimiz. Kursiyerlerimiz buradan çıktıktan sonra dolu dolu bilgi birikimiyle mesleklerine devam etmeleri en çok arzumuzdur. Tabi ki buradaki aldıkları eğitim ile birlikte öğrencinin de kendi gayreti, çalışma azmi ile başarılı olacağına inanıyorum. 
-Soruyorum hocama kursta hangi dersler verildi? diye.
64 saatlik dersimizde dört yıllık basın yayının tamamı  olmasa da basın yayının tarihi, Röportaj, söyleşi, sağlık, şiddet, spor, kültür hepsini ayrı ayrı derse gelen  öğrenciler ile birlikte bütün derslerin üzerinden tek tek düşerek buradaki alt metinleri ayrıntılı bir  şekilde işledik. diye sözlerini tamamladı.
Gazetecilik kursu bitirme belgelerimizi alıp vedalaşarak hüzünlü bir şekilde ayrıldık kurstan. Benim için en önemlisi de üniversitesi de Gazetecilik bölümü bitirmiş ve halen okuyan arkadaşlar ile birlikte aynı dersi almak aynı haberleri yapmak kendime olan öz güvenimi daha çok artırdı.

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam