reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Huzur ortamı sağlandığında müthiş karşılığını görüyoruz

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2017, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 161665

İSTANBUL 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Iğdır'da İl Genel Meclisinin Danıştayın kararıyla feshedilmesiyle yapılan seçim sonuçlarına ilişkin, "Bu sonuç, terörle ilgili hükümetin getirdiği mücadelenin toplum nezdindeki kabulünü, huzur ve barış ortamı sağlandığında bunun sandığa nasıl yansıdığını ortaya koymaktadır." dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır İl Genel Meclisi ile ilgili daha önce yaşananlardan ve gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti.

Danıştay tarafından alınan kararla yasal olmayan seçim gerçekleştirildiği gerekçesiyle Iğdır İl Genel Meclisinin feshedildiğini aktaran Kaya, "Bu fesih gerçekleştikten sonra da süreç başladı ve 4 Haziran itibarıyla seçim gerçekleşmiş oldu. Iğdır'ın ilçelerine baktığımızda, daha önceki tabloda İl Genel Meclisinde 6 HDP'li, 4 MHP'li, 1 de AK Partili meclis üyesi vardı. Bugün yapılan seçim sonucunda, kesin olmayan sonuçlarla beraber AK Parti 7 meclis üyesini kazandı. Meclis üyelerinin 3'ü HDP'den, 1'i de MHP'den şeklinde tecelli etti." diye konuştu.

Seçim sonucunu değerlendiren Kaya, şunları kaydetti:

"Bu seçimi analiz ettiğimizde şunu görmekteyiz; 16 Nisan referandumu öncesinde Türkiye'de yaşanan terör hadisesinin referanduma ne kadar etki edeceği tartışılmıştı. Ancak gördük ki hamdolsun Türkiye bu büyük hükümet değişimini gerçekleştirirken, batıda olduğu gibi doğu ve güneydoğudaki insanlarımızın da bu süreci çok ciddi anlamda bir sahiplenmesi oldu. Iğdır seçimlerini küçük bir ilin seçimi olarak görmüyorum. Iğdır'da 'evet' oyları yüzde 35, 'hayır' oyları yüzde 65 çıkmıştı. Gerçekleşen seçimde aslında sürecin, yani Türkiye'de huzura, barışa, kardeşliğe, ülkenin milli ve manevi değerlerine, milli birlik ve bütünlüğüne, bayrağına, vatanına, devletine, ülkesine sahip çıkma noktasındaki sürecin daha da güçlendiğini görmekteyiz.

16 Nisan'da yüzde 35 olan 'evet', yüzde 65 olan 'hayır' tablosunu hatırlayacak olursak, bugünkü tabloya baktığımızda kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti yüzde 45, MHP yüzde 15, dolayısıyla ikisi yüzde 60 yapıyor. HDP'nin yüzde 36 şeklinde bir oyu var. CHP'nin yüzde 2 küsür ve diğerleri şeklinde bir oy tablosunu görüyoruz. Bu sonuç, terörle ilgili hükümetin getirdiği mücadelenin toplum nezdindeki kabulünü, huzur ve barış ortamı sağlandığında bunun sandığa nasıl yansıdığını ortaya koymaktadır. Dolayısıyla bu seçimin öncelikle Iğdır'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Iğdır'da şöyle bir sloganı vardı AK Parti'nin; '16 Nisan'da Türkiye kazandı, 4 Haziran'da Iğdır kazansın.' diye. Iğdır'ın kazandığını görmekteyim. 7 AK Partili meclis üyemiz ile HDP ve MHP'den seçilen arkadaşlarımızın da Iğdır'a güzel hizmet yapmalarını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

- "Güven ve huzur ortamının getirdiği sonuçtur bu"

Bu seçim tablosunu okurken belki biraz daha geri giderek, diğer seçim tablolarına da bakılmasında fayda olduğunu belirten Kaya, AK Parti'nin bölgedeki oyunu 2014'e göre 2 kattan fazla artırdığının görüldüğünü bildirdi.

"Ülkede huzur ortamı sağlandığında, bunun hem ekonomik kalkınmadaki etkisinin hem de millet nezdindeki sahiplenmenin müthiş bir şekilde karşılığını görüyoruz." diyen Kaya, bu seçim tablosunun mutlaka çok farklı okumaları olacağını ancak bunun, güven ve huzur ortamının getirdiği bir sonuç olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, vatandaşların huzur içerisinde sandığa gittiğini ve hiçbir olay olmadan oylarını kullandığını anlatarak, AK Parti olarak da çok başarılı bir seçim kampanyası geçirdiklerini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ile bölgede 4 gün kaldığını, bazı bakanların da burada programlarının olduğunu söyledi.

Iğdır'ın farklılıkları olan bir yer olduğunu, hem Kürt kökenli hem de Azeri olan vatandaşların burada iç içe yaşadığını, birlik ve beraberliği sağlamanın zor göründüğü bir yer olsa bile AK Parti'nin bunu başardığını anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanlığa geldikten sonraki bence en güzel hediyemiz, Iğdırlıların hediyesi olan bu seçimdir. Iğdırlılar bunu hak etti diye düşünüyorum. Şu ana kadar AK Parti olarak gerek havaalanının, gerek hastanenin açılmasıyla, toplu konut faaliyetleriyle, duble yollar ve üniversiteyle Iğdır'a zaten çok şey katmıştık. Ünlendi Barajı; şu an o da yüzde 50'ler seviyesinde ki Iğdır ovasının tamamına hayat verecek bir baraj. Onun hızlı bir şekilde bitmesini istiyor Iğdırlılar. AK Parti bu güne kadar ihmal edilmişliklerin hepsini aşarak Iğdır'a gereğini yaptı. Onlar da sayın Cumhurbaşkanımıza çok güzel bir 'hoşgeldin' hediyesi takdim etti."

Seçim sonucunun, özellikle doğu ve güneydoğu açısından 2019 seçimlerine yönelik yansımalarını değerlendiren Kaya, 7 Haziran seçimlerinden itibaren başlayan terör olaylarını, hükümetin kararlı bir duruşla, gereğini yaparak bitirme noktasına getirdiğini vurgulayarak, "Bunun ilk yansımasını 1 Kasım seçiminden hemen sonra 16 Nisan referandumunda gördük. Şimdi bir kademe daha ileri geçildi. Dolayısıyla bunu, AK Parti'ye verilen oy olarak değil ama Türkiye'de huzur ve barış ortamının getirdiği tablo olarak okumakta fayda var. 2019'a giderken bunun, AK Parti'nin yerel yönetimlerle ilgili 'Bismillah' diyerek iyi bir noktaya doğru gideceğinin ilk işaret fişeği olduğunu da ifade edebiliriz." diye konuştu.

Seçim sonucuyla ortaya çıkan AK Parti çoğunluğunun, Iğdır'a nasıl yansıyabileceğinden bahseden Kaya, "Siyasal değerlendirme açısından bakmayalım ama şunu gördük; daha evvel, yani o partiye oy çıkmayan yerlere Meclis kararlarıyla hizmet götürmediklerini... Bunu birçok vilayette görmüştük. Oy çıkan yerlere hizmet getirdiler, çıkmayan yerlere hiçbir hizmet getirmediler. İnşallah adaletin gereği Iğdır'ın bütün ilçe ve beldelerine, 150'den fazla köyün hepsine getirilmesi gereken yol, su, elektrik, sağlık ve eğitimle ilgili hizmetlerin hepsi, AK Parti'nin çoğunlukta olduğu ve inşallah İl Genel Meclisi Başkanının da partimizden bir arkadaşımızın seçileceği bu tabloda, hızlı ve en güzel şekilde götürülecektir. Iğdır, Türkiye'nin batısında ne varsa doğusunda da aynı hizmeti alan bir yer, karşılığını da veriyor. Ben Iğdırlıları tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Danıştay tarafından 2016 yılının ağustos ayında alınan kararla yasal olmayan seçim gerçekleştirildiği gerekçesiyle Iğdır İl Genel Meclisi feshedilmişti.

İl Genel Meclisinin, Danıştayın kararıyla feshedilmesiyle dün yapılan seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre ise il genelinde, 7 AK Parti, 3 HDP ve 1 MHP adayı Iğdır İl Genel Meclisine seçildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam