reklam
reklam

Fenerbahçe için sezon hayal kırıklığıyla geçti

Eklenme Tarihi: 4 Haziran 2017, Pazar - 15:00   Okunma Sayısı: 154092

İSTANBUL - ERKAN TİRYAKİ

FenerbahçeSpor Toto Süper Lig'de 3. sırada tamamladığı ve kupasız kapattığı 2016-2017 sezonunda taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Şampiyonluk parolasıyla başladığı Süper Lig'de 8 sene sonra ilk 2'nin dışında kalan sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası ve Avrupa'da da istediği sonuçları elde edemedi.

Son şampiyonluğunu 2013-2014'te yaşayan Fenerbahçe, zirveyi 2014-2015'te Galatasaray'a, son iki sezonda ise Beşiktaş'a kaptırdı.

Sezonu mutlu sonla bitiren Beşiktaş'ın 13, ikinci Medipol Başakşehir'in ise 9 puan gerisinde 64 puanla ligi tamamlayan Fenerbahçe, şampiyonluk hasretini 4 yıla çıkardı.

18 yıl sonra 3. oldu

Fenerbahçe, 18 yıl sonra ligi 3. sırada bitirdi.

Son olarak 1998-1999 sezonunda ligi 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, 18 yıl sonra aynı dereceyi tekrarladı.

4. yıldıza yine rötar

Süper Ligi zirvede tamamlayamayan Fenerbahçe, 4. yıldız hayaliyle çıktığı 3. sezonda da istediğini alamadı.

Lig tarihinde 19 şampiyonluğu bulunan ve 2014-2015'te Galatasaray'la girdiği 20. şampiyonluk yarışında rakibine geçilen sarı-lacivertli takım, 4. yıldız hedefini yine erteledi.

Kupa ve Avrupa hedefi de gerçekleşmedi

Fenerbahçe, ligde olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa'da da taraftarını üzdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turunda Fransa 1. Lig ekibi Monaco karşısında havlu atan sarı-lacivertliler, play-off turunu geçerek adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon şampiyon olan İngiliz temsilcisi Manchester United'ın da yer aldığı grubu birinci bitiren sarı-lacivertliler, buna karşın bir sonraki turda Rus ekibi Krasnodar'a elenerek Avrupa'ya veda etti.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yarı finale kadar gelebildi. Yarı finalde sarı-lacivertliler, Medipol Başakşehir'e 2-2 biten iki maçın sonunda penaltılarla elendi.

 

 

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam