reklam
reklam

Şehzade Nazım Efendi ABD'de hayatını kaybetti

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2015, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 132053

NEW YORK

35. Osmanlı Padişahı Sultan Mehmed Reşad'ın torunu Cengiz Nazım Osmanoğlu (Şehzade Cengiz Nazım Efendi) (76) kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Osmanoğlu bu yıl nisan ayında Türkiye Cumhuriyeti kimliğine kavuşmuştu.

Cengiz Nazım Osmanoğlu'nun kızı Ayşe Rehm, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada babasının hayatını kaybettiğini duyurdu. Osmanoğlu'nun sevenleri ve yakınları da sosyal medya üzerinden üzüntülerini paylaştılar.

Osmanoğlu, Kuzey Carolina'nın Greensboro kentinde kendi adıyla kurduğu ve CEO'luğunu yaptığı taşımacılık firmasını yönetiyordu. Şehzadenin spor yaparken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini öğrenildi.

Cenazesinin ne zaman ve nerede defnedileceğine ilişkin henüz aileden bir açıklama yapılmadı. 

1960 yılında ABD'ye eğitim amaçlı geldi

Halen hayatta olan 24 Osmanlı şehzadesinden kıdem bakımından dördüncüsü olan Şehzade Cengiz Nazım Efendi, Şehzade Mehmed Nazım Efendi'nin 3 oğlundan en büyüğü olarak  20 Kasım 1939 tarihinde Kahire'de dünyaya geldi. 

 1964'de Kahire'de yaptığı ilk evliliğinden ABD doğumlu Ziyaeddin ve Ayşe isimli iki çocuğu olan şehzadenin, kızı Ayşe'den Peri ve Zekeriya isimli iki torunu bulunuyor.

İlk pasaportunu Fransa'dan alan ancak Fransız vatandaşlığı bulunmayan Cengiz Nazım Efendi, bir süre İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşadıktan sonra 1960'ta eğitim amacıyla ABD'ye gelerek Oklahoma Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi eğitimi aldı.

Nisan ayında AA'ya yaptığı açıklamada, ABD'deki ilk yıllarında pizza dağıtıcılığı ve kasiyerlik yaptığını ve aynı anda turizm şirketinde de çalıştığını anlatan Cengiz Nazım Efendi, Oklahoma, California ve Teksas'tan sonra Kuzey Carolina eyaletinde yaşamaya başladığını dile getirmişti.

17 yıldır Suzanne Hanım ile evli olan şehzade, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini nisan ayında New York Başkonsolosu Ertan Yalçın'ın elinden alarak Türk vatandaşlığına kavuşmuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam