reklam
reklam

U17A 3.hafta

ÖZEL HABER

Maltepe Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Bahar Şenliği yapıldı

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 143699

İSTANBUL

 Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi kursiyerlerinin müzik ve halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canip Yolaş, Müzik ve Halk Oyunları Şenliği’ne emek veren tüm kursiyerler ile eğitmenleri tebrik etti.
Açılışa  başta Maltepe Halk Eğitim Müdürü Canip Yolaş, Maltepe Milli Eğitim Şube müdürleri, Maltepe okul müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, usta öğreticiler, kursiyerler ile kursiyerlerin aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın başında, Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canip Yolaş bir konuşma yaptı.
Canip Yolaş: “Bu belgeyle beraber mezun olan arkadaşlarımızın artık ikinci yıl aynı kursa gelmesine gerek yok. Kendi işyerini, devletimizin de verdiği destekle beraber hayata geçirmesi gerekiyor. Bizim amacımızda budur.”
Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canip Yolaş teşekkür amaçlı bir konuşma yaptı. Yolaş’ın konuşmasında devletin girişimciliği desteklediği ve bu desteklerin devam edeceği ifade edildi ve şenlikte halk eğitimin somut olmayan çalışmaların de sergilendiği belirtildi. Yolaş’ın teşekkür konuşmasından derlediğimiz satır başları :
“Tabi bizim, halk eğitim dediğimiz zaman 7’den 70’e kadar değil doğumdan ölüme kadar yaşamın bütün safhasında çocuklarımızın yetişkinlerin ve büyüklerin, istek ve talepleri doğrultusunda yine bakanlığımızın belirlediği modüller kapsamanda toplamda 3 bin 130 civarında kurs programlarımız var. Bu programların çeşitliği içerisinde talepler doğrultusunda kursları gerçekleştiriyoruz.
Bu zamana kadar ki açılışlarda bizim yaptığımız makine nakışı, el sanatlarıyla ilgili, daha ziyade görsel olan sergiler gerçekleştirildi. Ama bugün buradan biraz daha farklı halk eğitimin somut olmayan çalışmalarını, çalıştığı alanlarla ilgili de en azından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi yönünde bir çalışmayı gerçekleştirmiş olacağız.
Bu kurslar sayesinde aldıkları belgeyle beraber mezun olduktan sonra hem halk eğitim de meslek edindirmiş olacağız, hem de meslek edinmenin yanında teşvik ve desteklerden istifade etmemiz gereken belgeye kavuşmuş olacağız. Bu belgeyle beraber mezun olan arkadaşlarımızın artık ikinci yıl aynı kursa gelmesine gerek yok. Kendi işyerini, devletimizin de verdiği destekle beraber hayata geçirmesi gerekiyor. Bizim amacımızda budur.
Burada kurs gören arkadaşlarımızın kurs gören kursiyerlerimizin kurs sonucunda kendi işini kurması kendi ailesine destek vermesi, katkı vermesi bunu sağlamasıdır. Bunu sağlayacak olan teşvik ve destekler, devletimizin çok şükür vatandaşlarımıza yönelik desteği var. Bugün itibariyle ülkemizde yaşayan, hangi bölgede, hangi şehirde olursa olsun ben kendi işimi kurmak istiyorum diyen kim varsa girişimcilik ruhu kendisinde varsa devlet bütün desteği veriyor.
Ben bu kurslarda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kurslarımıza katılar bayanlara teşekkür ediyorum.
Bayanlarımıza kurslara katılması için destek veren eşlerine, beylere teşekkür ediyorum. Kurslarımızın bundan sonrada sergisini açacağımız bölümlerle değil, diğer kurslarla beraber halk eğitimimizin diğer kurum ve kuruluşlar işbirliği çerçevesinde insanlarımızın ihtiyaç duyduğu ne varsa bu konuda bizlerin bu belirttiğim modüller kapsamında yardımcı olacağımızı olmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. . Ben tekrar kursların açılmasında bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum” 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam