reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

Cumbul ve Ustaoğlu’ndan sinema dersleri

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2017, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 145344


İSTANBUL

 Bu yıl ikincisi düzenlenecek Curious Community, yaz boyunca sinemadan güncel sanata, tiyatrodan dansa, farklı disiplinlerden profesyonelleri bir araya getirmeye devam ediyor. Pavli Bozcadada’da gerçekleşecek Curious Community’nin Haziran programında ise oyuncu Meltem Cumbul ve yönetmen Yeşim Ustaoğlu atölyeleri oyunculuğa ve yönetmenliğe meraklı katılımcıları bekliyor olacak.
Curious Community’nin Zu PR ile  ortaklaşa yapacakları Sinema Dersleri, 15-18 Haziran tarihleri arasında Bozcaada’lı sanatseverlerin yeni buluşma merkezi Pavli’de yapılacak. Türkiye sinemasının en iyi oyuncularından ve Eric Morris Sistemi’nin Türkiye’deki tek temsilcisi olan Meltem Cumbul, Eric Morris Sistemi Atölyesi ile 3 gün boyunca katılımcılara oyunculuğun derinliklerine inme fırsatı sağlarken; geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yapımlarından “Tereddüt” ile ulusal ve uluslararası pek çok ödül toplamış auteur Yeşim Ustaoğlu da bir gün boyunca Curious Community’e özel bir masterclass verecek. 
Meltem Cumbul’un 16-18 Haziran, Yeşim Ustaoğlu’nun ise 17 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek atölyeleri, oyuncu ve yönetmen-yapımcı olmak isteyen sinemaseverler için bulunmaz bir fırsat olacak.
Curious Community:Alışılagelmiş ders deneyimininin dışına çıkaran bir kültür-sanat buluşması.    
Alanında uzman konuşmacıların bilgi ve deneyimlerini sıcak, samimi ve interaktif bir ortamda seyirciye aktardıkları Curious Community, merak etmeyi ve bilgi paylaşımını seven katılımcıları bir araya getirerek alışılagelmiş ders deneyimininin dışına çıkaran bir kültür-sanat buluşması. TED Konuşmaları’nda olduğu gibi konuşmacı ve katılımcıların samimi ve interaktif bir ortamda uzun soluklu bir paylaşımda bulunmalarını sağlayan Curious Community, dünyanın ‘dördüncü en güzel adası’ seçilen, New York Times’ın “2017 senesinde görülmesi gereken yerler” listesine dahil ettiği Bozcaada’da, 55 dönümlük bir çam ormanı içinde bulunan, doğal taş ve ahşap kullanılarak inşa edilmiş Pavli Bozcaada’da gerçekleşiyor.
Meltem Cumbul Stüdyo ile Eric Morris Sistemi
Eric Morris Sistemi’nin Turkiye Resmi Eğitmeni Meltem Cumbul, Curious Community kapsamında 16-18 Haziran tarihleri arasında özel bir atölye çalışması için Pavli Bozcaada’ya geliyor. 55 yılını sistemin kurulması ve gelişimine ayırmış olan Eric Morris, Sistem’i ikiye ayırıyor: Enstrüman ve İşçilik. Eric Morris ise  kurucusu olduğu sistemi şöyle tanımlıyor:
“Eğer biz bir piyano olsaydık, düzgün ses çıkarabilmemiz için akor edilmemiz gerekirdi, ki bir eseri bizim üzerimizden çalabilsinler. Yani bir karakteri en gerçek noktadan, dönemine, karakterler arası ilişkiye, karakter yapısına, eserin üslubuna, mekanın, kostümün dayattığı zorunluluklara göre yorumlayabilmemiz için öncelikle transformasyona açık olabilecek bir kendimize ihtiyacımız var. Bunu sağlayabilmek için Sistem, 1200’e yakın egzersiz olanağı sunuyor. İsçilik ise ‘Zorunluluk’, ‘Seçim’ ve ‘Seçim Yolları’ olarak üçe ayrılıyor. Seçim Yolları ise 32 tane. Bu 32 tanesinden en az 10’unu bu atölye boyunca 3 derste öğrenebileceksiniz. Dersler sırasında grup çalışmalarının yanı sıra her kişi birebir çalışmadan o günü tamamlamayacaktır. Her öğrenci kendi otantik yapısında eşsizdir. Bu eşsiz yapıyı tanımaya başlaması ve onu oyuncukta kullanılır hale getirebilmesi için tüm bu 3 gün boyunca derslere devam etmesi esasına göre bu yolculuğa çıkıp çıkamayacağına karar vermelidir. Şimdiden iyi yolculuklar…”
Yeşim Ustaoğlu ile Masterclass
Yeşim Ustaoğlu: Türkiye sinemasının en iyi yönetmenlerinden. İlk filmi “İz”den başlayarak “Güneşe Yolculuk”, “Bulutları Beklerken”, “Pandora’nın Kutusu”, “Araf” ve son filmi “Tereddüt”e dek ulusal ve uluslararası pek çok ödülün sahibi. Kadın-erkek ilişkilerinden derinlerimizde yatan tüm sırlara, karanlık ve aydınlık noktalara dokunan filmleriyle bizleri derinden etkilemiş bir auteur. Şimdi de bir gün boyunca sürecek özel bir masterclass  için Curious Community kapsamında Pavli Bozcaada’ya geliyor. Ustaoğlu’nun sevdiği filmleri, yönetmenleri konuşuyor, film çekmenin inceliklerini bir senarist, yönetmen ve yapımcı olarak kendisinin ağzından dinleyeceğiz. 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam