reklam
reklam

Okumuş adamın çocukları kitap okuyor

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2017, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 142641

 

İSTANBUL

 Yıllardır kitap okumaya vakit bulamadım daha doğrusu kitap okumayı sevemedim. Yıllar sonra hata yaptığımın farkına vardım. Daha çok kitap daha çok bilgi, daha çok güç demekmiş bunu yaşayarak öğreniyorum. Çocuklarıma kitabı sevdirmek için uğraştım çocuklarım hepsi de kitap  okumayı seviyor. Hep sıkıcı buldum başkalarının hayatlarını ‘’neden okuyum ki bana ne’’ dedim. Belki de çevremde yeteri kadar okuyan olmadığı için belki de benim ilgimi çekecek doğru kitabı bulamadığım için hep uzak durdum. İlk defa iki yıl önce kızım bana ‘’anne bu kitabı  mutlaka okumalısın ama bana söz ver baştan sona hiç atlamadan okursan vereceğim’’ dedi. Tamam deyip başladım okumaya ve çok beğendim saatlerce okuyup ta  bir an önce sonunu öğrenmek istedim. Orhan Pamuk (Masumiyet müzesi) bir sürü şey öğrendim ağladığım yerler oldu hatta. Geçen hafta İstanbul  Çapa'dan geçerken aşağı ki caddesinden  geçerken gözüme bir kitap evi takıldı. Arada bir yerde ve kapısının önünde sahiplerini bekleyen ve ‘’beni alın’’ der gibi duran kitaplar vardı. Eskisi yenisi, roman, macera, dini kitaplara bakarak içeriye doğru yürüdüm. Adına uygun kütüphane gibi sessiz ve sakindi ve içeride sadece kitap evinin sahibi vardı. Merhaba dedim. 
Hoş geldiniz buyurun diyerek beni karşıladı. 
Hep böyle sakin mi burası? Evet hep sesiz gelen giden yok dedi.
Neden ilgi alaka yok dedim birkaç soru sordum, başladık sohbete, Şahin bey başladı anlatmaya tabi ki önce nerelisiniz dedim. Sivas, benzeriz biz Anadolu çocukları diyerek espiri yaptı. 
Kitap okumayan adamın çocuğu kitap okuyor, ailesinde kitap okuma alışkanlığı olmayan çocuklar kitap sevmezler çok nadirdir. İnsanlar hayatlarında her şeye para bulurlar, kitap her zaman pahalı gelir. Ucuz da versen pahalı derler gidip bir pizza parfüm alırlar, onlar lüks gelmez. On, yirmi TL bir kitap pahalı gelir. 
 Soruyorum moda kitaplar var mı? 
Tabi ki, örneğin geçenlerde bir TV filminde bir kitap gösterdiler yok sattı. Kitap çıkalı 5 yıl olmuş ama bir TV filminde çıkınca kıymetli oldu. Bazı ünlü yazarların kitapları da merakla beklenir hemen satılır. Şu bir gerçek ki kitapların modası geçmez her zaman elinin altında bir bilgi hazinesi olduğunu bilirsin. 
 Neden bu ara sokağı seçtiniz? Dedim. 
Üç tane okul var ve dört  yıldır buradayım ama şimdi okullar yapılacakmış hastane yapılacakmış bende başka yere açar mıyım? bilmiyorum diye bayağı dertlendi. 
 Soruyorum en çok hangi tür kitaplar satılıyor? 
Duruma göre değişiyor; bazen macera, bazen romanlar. 
 Kitabın içeriğini bilmeden dışına bakıp ta alan var mı? diye soruyorum. 
Tabi ki bazıları çok araştırıyorlar, bazıları da dışının kapak resmine veya yazısına alıyor. 
 İlginç kitaplar var mı? diyorum.
Bir kaç tane gösteriyor. Gerçekten şaşırtıcı kitaplar varmış. Mesela inançsızlığın anatomisi. Allah'a dinini öğretiyorlar gibi gerçekten ilginç. 
Ben de fazla incelemeden dışındaki kapak resmine bakarak bir kitap aldım. Mutlaka sonuna kadar atlamadan hepsini okuyacağım. Tercihlerimden biri de yazarının Türk olması ve romanın Türkiye'de Türk isimlerinin geçmesi. Yabancı terimleri sevmiyorum belki ileride severim kitap okumaya alıştıkça..

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam