reklam
reklam

Buğlem; Cenneti müjdeleyen melek

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2017, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 272442

İSTANBUL

Her zaman ki gibi yoğun bir şekilde çalışırken mutfaktan sesler geldiğini duydum. Gelenler Nesli arkadaşımızın yakınları idi ve mutfakta sohbet ediyorlardı. Bir süre sonra minik bir kız kapımızı açıp, bize bakıp kaçıverdi. Ben ofisimize minik bir prenses gelir de onu sevmeden hiç durur muyum?
Hemen mutfağa gittim ve o minik meraklı prensesi aldım çalışma alanımıza getirdim ve arkadaşlarımla tanıştırdım. 
Adının Buğlem ve yaşının 5 olduğunu söyleyen bu minik prenses, çok zeki ve sevimli bir kızdı ve gerçekten adı gibi melek bir yavruydu. 
Hemen konuşmaya başladık. Okula gitmediğini fakat anne ve babasının ona yazı ve resim yapmayı öğrettiğini söyledi ve ardından ‘’Ben de size yardım edebilir miyim?’’ deyiverdi boncuk boncuk bakan gözleri ve sevimli gülümseyişi ile.
Bu kadar akıllı ve de sosyal bir çocuk için elbette ki cevabım onu mutlu ve motive edecek ve kısa karşılaşmamızda ona olumlu bir iz bırakacak şekilde olmasını istedim.
‘’ Tabi ki yardım edebilirsin’’ diyerek eline bir kağıt ve bir kalem vererek bilgisayarımızın başına oturttum. Burada gazete hazırladığımızı ve yazılar yazdığımı söyledim ve  ‘’Burada bizim için bir çalışma yapabilirsin, ben senin çalışmana gazetemiz de yer vereceğim’’ dedim. 
Boncuk gözlerindeki ışıltıyı görmeniz gerekirdi. Çok mutlu oldu ve zaten yazı yazmaya meraklı olan bu minik melek benim bu sözüm üzerine ‘’ben de büyüdüğümde sizin gibi gazete yapmak istiyorum’’ deyiverdi. Bu sözünün üzerine çok mutlu oldum. 
Hep şuna inanmışımdır; İnsanlar belli zamanlarda hayatlarına etki edecek kişiler ile yolları bir şekilde kesişirmiş. Belki de bu gün Buğlem ile karşılaşmamız ve bu minik meleğim ‘’ben de büyüyünce gazeteci olacağım’’ demesi ve bu günü yaşaması, gelecekte onun hayatında bu mesleğe karşı bir ilgi duyması ve deneyimlemesi olabilir. 
İlk karşılaştığımızda ben yazmayı çok seviyorum diyen 5 yaşındaki Buğlem, ben inanıyorum ki bir gün iyi yazar ve gazeteci olacak.
   Çocuklar okumaya ve öğrenmeye çok meraklı ve isteklidirler. Bizler hem ebeveynler hem de yakınları olarak çocuklarımıza onların geleceği için ilgi ve becerilerine yönelik pozitif olumlamalarda bulunup sevecekleri mesleklerin eğitimleri ile hayatlarında pozitif yönde kararlar almalarını sağlamalıyız. 
Hatta iş yerinizi ziyaret eden minik bir meleğe bile geleceği ile ilgili küçük de olsa biz iz ve anı olmak harika bir duygu. 
Sevgi, sağlık ve bilgi ile büyü ve koca adam ol minik melek, önce ailen sonra ulu önder Atatürk’ün sana emanet ettiği bu Vatan ve Cumhuriyet için.

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam