reklam
reklam

Haliç’in güzelliği göz kamaştırıyor

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 159898

Yıllar sonra Haliç’in pis kokan sularından, İstanbul Boğazının temiz sularıyla buluştuktan sonraki görüntüsü arasında dağlar kadar fark var. Geceleri yakamoz adeta pırıl pırıl parlayan bir deniz. İçaçıcı manzarası ve yürüyüş yollarıyla cezbediyor. 
Bir gündüz vakti yürüyüş sırasında, tanıştığım Burak kaptanın teknesi adeta bir martı edasında süzülüyordu. Haliç’in güzelliğini farketmek güzel bir duygu. Haliç’in güzel tur teknelerinden biri olan bu tekne, turist taşıyor. Turizmin hizmetinde nişan, düğün, parti türü bir çok hizmette görev almaktadır.
4 Sözü Burak kaptana bırakıyoruz. Bize biraz çalışma temponuzdan bahsedermisiniz?
Sabah erken bir vakitte işe başlıyoruz. Acentalardan gelen müşteri talebi çerçevesinde çalışma durum ve tempomuzda değişkenlik gösteriyor.
4 Yerli ve yabancı olmak üzere gelen turistler daha çok hangi bölgeleri tercih ediyor?
Tercih derken, seçeneğimiz fazla değil. Haliç başta olmak üzere Haliç’in güzelliklerini ve adalarını, Haliç’in dışında, İstanbul Boğazı, yalılar, köşkler bir alternatif olarak da hizmet vermekteyiz.
4 En çok hangi 
milletten turist geliyor?
Başka Arap ülkeleri olmak üzere, Almanya, Hollanda, İngiltere, özellikle Arap turistler İstanbul Boğazını gezmeyi seviyor.
4 Burak Kaptan, işini seviyor musunuz, zira bu işin zorluklarını gözönünde bulundurarak soruyorum?
Evet zorlu ve güzel bir soru, herşeyden önce güzel bir iş gibi görünsede, gelen misafirlerimizin, can güvenliği tamamıyla bizim kontrolümüzde. Hava durumunun elverişli olmadığı durumlarda, kontrollü davranmak zorundayız. Sis, yağmur, kar ve fırtına bizlerin dikkatinden kaçmayacak kadar önemli tehlikeli durumlardan.
Biz bu hizmetle altınboynuz Haliç’i dünya turizmine tanıtmada bir katkımız olursa ne mutlu bizlere.
4 Haliç’de bu hizmeti yapmaya nasıl karar verdiniz?
Haliç’in temizlenmesi, belediyenin hizmetleri, tarihi güzellikleri, turist akışının bu yöne ilgili olması sebebiyle, Haliçde çalışmayı uygun gördük.
4 Diğer çalışma arkadaşlarınız olmak üzere, turizmle ilgili ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
Ülkemiz gerçekten bir çok ülkeye fark atacak kadar, gerek doğası ve tarihi ile son derece güzel bir ülke.
Ülkemiz gerçekten bir çok ülkeye fark atacak kadar, gerek doğası ve tarihi ile son derece güzel bir ülke. Kıymetini bilirsek böylesine enerjik bir ülkeye gelmek istemeyen turist olamaz. Gerek kültür, davranışlarımız, saygın bir toplum olarak ağırladığımız konuklar ülkemizi tanıtmakta faydalı olacaktır.
O halde buyrun güzel Haliç’imizi gezmeye sizleride davet     ediyoruz.

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam