reklam
reklam

HAK-İŞ 1 Mayıs'ı 'kadro' temasıyla kutlayacak

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 145341

ERZURUM 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HAK-İŞ olarak 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü etkinliklerinin 3 ana tema etrafında şekilleneceğini belirtti.

Örgütlenme temasında daha fazla HAK-İŞ üyesini hedeflediklerini dile getiren Arslan, "HAK-İŞ olarak 500 binin üzerinde üyemiz var. Bütün emekçileri, sendikasızları HAK-İŞ'e davet ediyoruz. Örgütlenme konusunda bütün emekçilere çağrı yapıyoruz." diye konuştu.

Arslan, ikinci temanın taşeron işçilerin kadro sorunu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kadro konusunda çok büyük bir beklenti var. 1 milyona yakın taşeron işçinin özellikle kamu kurumlarında işçi kadrolarına yerleştirilmesi talebi var. Bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. 1 Mayıs'taki üçüncü temamız da geçici ve mevsimlik işçilerin kadro sorunu konusudur. 3 ana tema üzerinde 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Tabii istihdamdaki problemlerimiz, işsizlik, kayıt dışılık gibi sorunlarımızı da konuşmamızın içeriğinde kamuoyu ile paylaşacağız."

Arslan, herkesi 1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'na beklediklerini ifade ederek, "Samsun, Amasya, Sivas, Malatya, Şanlıurfa aksının solunu düşünürseniz Erzurum merkez bir yer. Van'dan da Trabzon'dan da Erzurum'a gelmek 3 saat sürüyor. Yakın illerden arkadaşlarımızın Erzurum'a geleceğini biliyoruz. Türkiye'de çok özel bir 1 Mayıs'ı burada kutlayacağız. Konfederasyona bağlı tüm sendikaların genel başkanları 1 Mayıs'ta meydanda olacak. HAK-İŞ'in görüşlerini Erzurum'dan Türkiye ve tüm dünyaya duyuracağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam