reklam
reklam

Anton Yelchin Anısına: Porto

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 159837

İSTANBUL

Talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden genç oyuncu Anton Yelchin’in rol aldığı son film olan Porto’yla ilgili yönetmen “benim için bu hikâyeye başlarken farklı anlatım biçimlerine ulaşmak önemliydi. O yüzden de üç farklı film formatı denedim. Parçalanan zaman algısını ve sübjektif alanı anlatmak açısından bu önemliydi” dedi. 
Gabe Klinger: Porto’yu yaparken 1920’li ve 1930’lu yılların filmlerini örnek aldık
Mekân olarak neden Porto’yu tercih ettiğine dair gelen soruya ise şu şekilde yanıt verdi: “Sinema tarihindeki büyük aşk hikâyelerine bakarsak genellikle Paris, Londra gibi şehirlerde geçtiklerini görürüz. Porto da bu anlamda doğru bir seçim gibi geldi. Zira Porto daha küçük ve zamanda sıkışıp kalmış bir yer, tıpkı karakterler gibi…” Yönetmen ayrıca bir aşk filmi olan Porto’yu yaparken 1920’li ve 1930’lu yılların filmlerini örnek aldıklarını da söyledi.
Porto’nun  Konusu
Talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden genç oyuncu Anton Yelchin’in rol aldığı son filmlerden Porto, adını aldığı Portekiz kentinde geçen tutkulu bir "ilk görüşte aşk" hikâyesi. Amerikalı Jake ile Fransız öğrenci Mati, birkaç tesadüfi karşılaşmanın arkasından bir gece beraber olurlar. Yaşadıkları beklenmedik, olabildiğince hür ve sarsıcı deneyim, yıllar sonra bile hatıralarında yer tutar. Brezilya doğumlu Amerikalı yönetmen Gabe Klinger, 35mm, 16mm ve Super8 film formatlarını bir arada kullanarak geri dönüşlerle Jake ile Mati’nin deneyimlerini izleyiciye aktarıyor.
Film Hakkında Teknik Bilgiler :
Yönetmen: Gabe Klinger
Senaristler: Gabe Klinger, Larry Gross
Görüntü Yönetmeni: Wyatt Garfield
Kurgucu: Gabe Klinger
Özgün Müzik: Emahoy Tsegué-Maryam Guèbrou
Oyuncular:  Lucie Lucas, Anton Yelchin, Paulo Calatré, Françoise Lebrun
Yapımcılar: Rodrigo Areias, Sonia Buchman, Gabe Klinger, Nicolas R. de la Mothe, Todd Remis, Julie r. Snyder
Yapım Şirketi: Bando à Parte , Gladys Glover, Double Play Films, Madants
Dünya Hakları:  New Europe Film Sales
Ülkeler: Portekiz, Fransa, Abd, Polonya
Yapım Yılı :2016 
Teknik Özellikler : DCP / Renkli / 75´ Dk 
Diller:  İngilizce, Fransızca, Portekizce; Türkçe, İngilizce altyazılı

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam