reklam
reklam

KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması 25. yaşını kutluyor

Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 151645


İSTANBUL-

Moda; insanın var oluşu kadar eskidir bence. Kadın yada erkek her ikisi de ilk önceleri örtünmek yada doğal hava şartlarından korunmak amaçlı giyinmelerine rağmen insanın gelişmesiyle birlikte yaşam tarzı ve giyim tarzı da gelişmiştir. Yıllar geçtikçe genelleşen giyim tarzının yerini kişisel giyim tarzı ve trendler almıştır. Hatta öyle öenm kazanmıştır ki moda diye bir olgu insanın yaşamının içinde büyük yer tutar olmuştur. Bu senenin modası ve moda renkleri, moda tarzları belirlenirken insanoğluna daha şık ve daha özel hizmet vermek isteyen sektörler bu seferde mevsimlik yaz ve kış sezonu moda terndlerini belirlemiş ve moda severlerin hizmeyine sunmuşlardır. Bu süreç içinde de moda bir sektör oluşturmuş ve yeni tasarımcılara gerek duyulmaya başlanmıştır. 

Bu ihtiyaç doğrultusunda 1992 yılından bu yana moda dünyasına genç yetenekler kazandırmak amacıyla KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması düzenlenmektedir. KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması bu yıl da kariyerini moda tasarımı alanında sürdürmek isteyen genç yetenekleri sektör ile buluşturuyor.
 Düzenlendiği 24 yıl süresince Türkiye’nin en etkileyici moda arşivini yaratan KOZA bu yıl ayrıca 25. yaşını kutlamanın da coşkusunu yaşıyor. Bu yönüyle Türkiye’deki moda endüstrisinin gelişimini ve tarihini de temsil eden KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda bugüne kadar seçilen tüm finalistlere baktığımızda ise gurur verici bir tabloyla karşılaşıyoruz. Zira bu isimleri günümüzde Türkiye’nin en tanınmış tasarımcı markalarını kurmuş olarak ya da önde gelen moda markalarının tasarım departmanlarının başında görüyoruz. 

Bugüne kadar kazanlar arasında Bahar Korçan, Özgür Masur, Zeynep Tosun, Hakan Yıldırım, Özlem Kaya, Gül Ağış gibi birçok önemli ismin yer aldığı yarışmada, bu sene de 10 finalist değerlendirilecek. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle geçekleştirilen yarışmanın gala gecesi ise 16 Mayıs 2017’de gerçekleşecek. 

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam