reklam
reklam

Sinemaya gönül vermek; çok çalışıp çok emek vermektir

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2017, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 155151

İSTANBUL

Sinema ve dizi oyuncusu Eray Kılıçarslan ile sinema ve tiyatroya dair yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyorum. 

 Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?
Merhaba ben Eray Kılıçarslan 16.08.1994 tarihinde doğdum. Aslen Amasya Merzifonluyum. Orta gelirli bir ailenin oğluyum. 2 kardeşiz ben en büyükleriyim. Doğma büyüme İstanbulluyum, kiracı olduğumuz için İstanbul’da birçok semtte oturdum.  Levent, Ümraniye, Ataşehir, Beylikdüzü gibi bu yüzden okul hayatım pek başarılı değil. İlk okulu birden fazla okulda okudum ve en son 30 Ağustos İlkokulu’ndan mezun oldum keza lisede biraz daha sabit olup açık öğretimden mezun oldum.  Ege Üniversitesi Edebiyat Bölümü’nden mezun olamadım, kalan derslerim var ve ertelemeye devam ediyorum. Şu an Beylikdüzü’nde oturuyorum.

 Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız?
Dediğim gibi Levent’te oturduğumuz zaman ‘Olacak O Kadar’ için bizim semtte çekim yapmışlar ve bizim evi tutmuşlar çekim için. Ben de daha küçüğüm 1 yaşında falan, beni oynatmışlar sanırım bende oradan gelen bir heves ile lisede tiyatro oynadım. O dönem Ümraniye  Haldun Alagaş’ta bir oyun oynadık tabi ilerleyen yaşlara kadar tiyatroya devam ettim sonra sinema, dizi  tabi biz küçük ölçekliyiz fazla tanıdığımız yok. İlk Family Ajans’la başladım. O zaman birkaç diziye gittim  tabi set ortamı gergin bağırış cağırış tabi alıştım ortam güzel. Sonra başka ajanslar Mood Ajans, Mayadrom Cast  ve biraz daha usta olmak için kamera eğitimi kursu aldım Efe Cast Sanat Mekezi’nden.  Setler gerçekten çok zor, başladığın yeri bilmek, ezber yapmak tabi usta oyuncuları izledikçe yeniyoruz bu korkuları

  Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Bazı dizilere gidiyorum hala ve su aralar Youtube internete daha çok izlenme var Tv.’ye nazaran. Kendi senaryom, kendi kameram, kendi ortamım,  kısa film yada internet dizisi başlayacağım tabi küçük ölçekli bunlar  senaryo yazmak keyifli ve onu oynamak daha bir keyif veriyor. Bir kaman kardeşler olurum bellimi olur? 

  Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?
Ben küçüklüğümden beri bir Şener Şen hayranıyım, girdiği tipler her tipte o olabilmek büyük başarı ben de onun gibi başarılı olmak istemem temel sebeplerden biridir.

  Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?
Tabi gittiğim dizilerde hem heyecanım olsun hem ortama alışmak büyük çaba, bazı diziler oldu ‘Bana Sevmeyi Anlat’da kısa bir rol verdiler o heyecanla kekeleme olunca tabi aldılar  o yüzden kamera onu eğitimi aldım ve şuan her rolü kekelemem yada unutmam ve yarı profesyonel olma yolundayım daha yolumuz uzun. 

  Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız?
İlk olarak  lisede tanıdım, güzel bir his başka bir dünya orası, başka bir hayat
ve sahneden inince yine aynı hayata kaldığın yerden devam etmek  başka bir duygu anlatılmaz yaşanır. Önce gerekli eğitimler olması lazım boş bir kafa dolması uzun zaman alır ama dolu bir kafa her zaman bilgisine bilgi katar.  
 En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz?
Ben tiyatroyu seviyorum, neden derseniz? tiyatro alışılmışın dışında bir yer orada hata yapma şansın yok hata yaptığın zaman bile bir doğaçlama ile kurtara bilme şansın var.  Sinema dizi hiç öyle değil, yaptığın hareketler, mimikler her şeyinle aynısı olman lazım bir bütün olup kendini bilmen önemli olan. 

  Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor?
Tükiye’de oyunculuğu ailemden yola çıkacak olursak oyuncu  zamanı gelince açlıktan ölür gözüyle bakıyorlar ya da torpilin olacak  ya da kadın olacaksın derler halbuki öyle bir şey yok ben bu mesleği seviyorum ve onun için yapıyorum,  kimseye kafayı takmıyorum  bir de şu profesyonel oyuncular lütfen biraz önem verin şu mesleği kine çevirmesinler figüranı ve yardımcı oyuncuyu küçümsemesinler. Evet sen okulu okumuş olabilirsin, mesleğinde iyi de olabilirsin ama  onlarda insan, insanı sevsinler ve soğutmayın insanları bu meslekten.

 Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu? Veya yapmayı düşünüyor musunuz?
Tabi zamanı gelince bir yönetmen, bir yapımcı sen iyisin gel bu filimde oyna diyecek diye düşünüyorum  ama şu anda  herhangi bir çabam yada projem yok.

  Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı?
Tabi ki var  Şener Şen, Cem Yılmaz, Kemal Sunal, Çağlar Çorumlu, Zafer Alagöz, idol edindiğim ünlüler ve hepsi de saygı duyuyor ve seviyorum. 

 Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir?
Ben en çok  Cem Yılmaz,  Zafer Alagöz gibi ünlülerle çalışmak isterim ama hayal gibi günü gelirde bir tokalaşma fırsatım olursa ne mutlu bana  ama elbet bir yerde karşılaşacağız.

 Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?
Eğer bir bilgiye mutabık değillerse sakın ajanslara baş vurmasınlar sette madara olursunuz. Eğer illa ajansa kayıt olacaklarsa güvenilir yerler olsun ve  en kötü kamera önü eğitimi almanızı tavsiye ederim.  Merdiven altı ajanslara güven meyin. 

 Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız?
Genelikle gezerim yeni bir şeyler öğrenirim  sinema, tiyatro gibi etkinliklere giderim gittiğim her yerde çok iyi gözlem yaparım ve kendimce onu betimlerim bu da setlerde çok işime yarar.

 Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?
Eğer siz de oyuncu olmak istiyorsanız öncelikle araştırma yapın bilgi alın en kötü bir kamera önü belgeniz olsun.  Figüran olmak bir yerden sonra başlıyor ama benim tanıdığım çok kişi var figüran olarak çalışıp aile geçindiren.  Bu işler zaman ister belki  5- 6 sene bekli de biri sizi görüp diyalog alma ve kendinizi gösterme şansınız olabilir, konuşkan olun sette iletişim haline bulunun, araştırın çünkü siz sette bir öğrencisiniz.  İyi gözlem yapın ve diyalog verildiğinde ‘’işte ben buyum’’ diyebilme fırsatınız olsun. Sakın merdiven altı ajanslara güven meyin onlar sizin hakkınızı suistimal ederler.  Bu meslek çok keyifli ve yorucudur belki sabahlara kadar çalışırsın belki hiç görmediğin yerleri görüp gezme ihtimalin olur, beli olmaz  o senin tecrübene kalmıştır artık.    
Bana bu röportajı yapma şansını tanıdığınız için ve Son-An Gazetesi çalışanlarına teşekkürlerimi gönderiyorum.

Editör: ONUR YILDIRIM

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam