reklam
reklam

U17A 3.hafta

ÖZEL HABER

Oyunculuk; sevgi isteyen, aşk isteyen bir meslek ve gönül işidir

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 185477

İSTANBUL-

Kabadayı filminde tanıştığı Kenan İmırzalıoğlu’yu örnek aldığı tek kişi olarak gören Mehmet Eren İçme ile sektörümüz hakkında keyifli, samimi, net ve içten bir röportaj yaptım.Genç oyuncuları nasıl buluyorsunuz?
Genç oyuncularla ilgili düşüncem; genç oyuncularımıza ayrı ayrı teşekkür ederim gerek cesaretleriyle, gerek azimleri ile şu anda bir çok dizide yeni genç oyuncuları görmek mümkün. Buda sevindirici ülke adına. Ve  artık insanlar bıktı hep aynı yüzler aynı kişileri ekranda görmekten.
Sizi en çok şaşırtan sanatçılar hangileriydi?
Çılgın Sedat, beni  doğrusu çok şaşırttı. Ben onu halkın adamı  ve iyi bir aile babası olarak tanıyordum. Hatta çocuğunun geçirdiği rahatsızlığı da bir çok kişi  tarafından bilinmiyor. Lakin; Survivor'daki tavırları ve hareketleri ne ona yakışıyor nede onu benim gibi  seven hayranlarını mutlu ediyor. Belki de yarışma gereği bu tavırları sergiliyor olabilir. 
Peki bu zamana kadar hangi işlerle uğraştınız?
Türkiye'de yaşıyorsan birden fazla meslek edinmeli diye düşünüyorum hayat şartları o kadar zor ki geçim için meslek şart. Bende bu yolla bir çok meslek edindim. Sırasıyla yaklaşık 10 yıllık Tekstil tecrübem var . 13 yıllık dizi sinema tecrübem var ara ara değişik işlerde yaptım tabi ki; dizi sinemayla uğraşıyorsanız mutlaka ek bir işiniz olmalı. Bende bu şekilde yapıyorum ve şuan üçüncü hava alanında  çalışmaktayım
Ailenizde sizinle aynı mesleği yapan birileri var mı?
Ailemde herkes kendine yatkın olan meslekleri seçti. Ben biraz çılgınım o yüzden hep farklı mesleklere yöneldim.
Mesleğinizi biraz anlatabilir misiniz? Zorlukları, keyifli yanları ve birçok kimsenin bilmediği yönleriyle nasıl bir meslek?
Oyunculuk sevgi isteyen aşk isteyen bir meslek oyunculuk farklı bir şey gönül işi. Tüm insanlara tavsiye ederim. Fakat zorlukları da var sefaleti de nankörlüğü de. Öncelikle keyiflerinden bahsedeyim  size; güzel bir karakter yada başrol aldığınız zaman parası tatmin edici olur  ve size keyif vererek tanınmanızı sağlar ve hayran elde edersiniz. Buda sizi  çok mutlu eder. Zorlukları ise; sabah erken saatlerde kalkarsınız setin ne zaman biteceği meçhuldür. Tabi; ekibin ve oyuncuların performansına bağlı  olur her şey; tabii ki saatlerce sette kalınabilir. Hava şartları ,mekanın elverişsizliği ve özellikle de yönetmenin eğer ki; ilk filmini  çekiyorsa yaşadığı acemiliği gibi gibi sebeplerde size artık kına getirir sürekli tekrarlanan sahneler ve hatalar işin uzamasına sebep olur. İnsanlar film izlerken detaylara bakmazlar. Oysaki birçok filmde hata vardır. Bunlardan bir örnek verecek olursam geçenlerde bir dizi izledim “Yeni Gelin” diye sözde gece sahnesi fakat gündüz çekildiği apaçık ortada siyah bezlerle etrafı kapatılmış sahnenin ama maalesef gözden kaçırdıkları bir şey var; dışarının aydınlığı çadıra yansımış  ve dışarının gündüz olduğu apaçık ortada. Yani tüm sanat ve reji  gözden kaçırmış bu hatayı. Keşke olmasaydı diyorum ama birçok izleyici bu hatayı görmemiştir. Bunlarda bilinmeyen tarafları.
Peki; çalışma saatleriniz nasıl?
Oyunculuk ‘ta çalışma saatiniz hiç belli değildir. 1 saatte de işiniz biter tabi; 21 saatte de.  Bu sektörde saat garantisi yoktur. Diğer işlerimde ise ortalama 8 saat çalışıyorum.
Beslenme ile ilgili uyguladığınız herhangi bir programınız var Mı? Yediklerinize dikkat eder misiniz ?
Yediğime; pek fazla dikkat etmem ama can boğazdan gelir misali tuzdan uzak dururum.  Kahvaltı yağı hastalığım var 28 senedir kahvaltı yağı yerim ve yemek ayrımı yapmam çorba ve sebze türlerine bayılırım .
Önümüzdeki dönemde yeni projeleriniz var mı?
Evet yeni proje var fakat yönetmen herhangi bir açıklama yapılmaması için rica etti. O yüzden affınıza sığınırım. Bu projenin de bomba gibi bir proje olduğunu söyleyebilirim.
İlk oyunculuk deneyiminizi nerede yaşadınız ?
İlk oyunculuk deneyimimi  “Kabadayı “ sinema filminden yasadım dersem daha doğru olur. Hayatım boyunca da unutamam ilk teklif geldiğinde bile kalbim güm güm atmıştı çünkü;  filmde Kenan İmırzalıoglu’nun adamı olacaktım. Çok sevdiğim bir oyuncu ve hayranıyım. Onunla aynı projede yer almaktan çok mutlu olmuştum
Günlük hayatta vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Günlük vaktimi su şekilde değerlendiririm. Sabah kalkar işime giderim. iş bitimi olduğu zaman  da evime gelir çocuklarımla biraz vakit geçirir .Daha sonra takipçilerimle iddia analizi  yapar maç paylaşırım.
Örnek aldığınız bir sanatçı veya yazar var mı?
Örnek aldığım bir oyuncu var tabi. Oda Kenan İmırzalıoglu. gerek yaşamıyla gerek karakteri ve kişiliğiyle gerek oyunculuğuyla tek örnek aldığım kişidir.
Ret ettiğiniz teklifler var mı? Peki varsa neden reddettiniz?
Reddetmeyi sevmem fakat bazen menajerliğimizi yapan kişi ve kurumlar öyle bir  bütçe veriyorlar ki;  gülmemek elde değil. Tabi bizde bu iş sayesinde eve ekmek götürüyoruz ve emeğimin karşılığı olmadığını düşündüğüm projeleri ret ederim.   
Son -An Gazetesi’ne basın yaşamında başarılar diliyorum Bana vakit ayırdığın için sonsuz teşekkür eder ve sana başarılar dilerim.

Editör: ONUR YILDIRIM

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam