reklam
reklam

BAL biletini son maçta aldılar

Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2023, Perşembe - 23:53   Okunma Sayısı: 61353
İstanbul Süper Amatör Ligi klasman gruplarında maçlar tamamlandı. Yedi takımın ilk dört şansının olduğu A grubunda oynanan son hafta maçları sonunda; Sarıyer Yeni Mahallespor, Maltepespor, Taçspor ve Anadolu FK takımları BAL'a yükselen takımlar oldu.

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman gruplarında 7. ve son hafta maçlarının ardından Bölgesel Amatör Lig BAL'a çıkan son dört takım daha belli oldu. Sürpriz sonuçlarının ardından A grubunda Beykoz Spor 1908 hariç, 7 takım BAL hayallerini son haftaya bırakmıştı. Son hafta maçları ise nefesleri kesti. Beykoz Spor 1908'i 2-0 yenen Maltepespor, geçen yıl düştüğü BAL'a geri döndü. Bir diğer Maltepe temsilcisi Anadolu FK ise son maçında haftaya lider giren Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'u 4-2 mağlup ederek, kurulduğu ilk yılında BAL bileti almayı başardı. Beşyüzevler'i 4-0 yenen Taçspor ile Küçükçekmecespor'u 1-0 mağlup eden Sarıyer Yenş Mahallespor, tarihinde ilk kez BAL'a yükseldi. B grubunda ise İFA Spor, Alibeyköyspor, Yeni Ufukspor ve Leventspor, daha önceden Bölgesel Amatör Lig'in biletini aldıkları için son haftaya rahat çıktılar. Yeni Ufukspor, Beşiktaş İsmet İnönü Stadında oynanan maçta Çubukluspor'a 5-2 yenildi. Özkan Çetin ve Fahrettin Erdem ile 2-0 öne geçen Küçükçekmece temsilcisi, Medeni Derin (2) ve Ömer Çoşkun ile Uğur Oralı'nın kendi kalesine attığı gollere mani olamayınca sahadan 5-2 mağlup ayrıldı. Turuncu-yeşilli ekip klasmanı 4.sırada tamamlayarak BAL'A yükseldi. BAL'ı garantileyen iki takımın mücadelsinde Leventspor, Alibeyköy Stadındaki maçta Alibeyköyspor'u 90.dakikada Bahadır Durmuş'un golüyle 1-0 yendi. Leventspor klasmanı 2., turuncu-mavililer ise 3.tamamladı. Aldıkları sonuçlarla klasmanda erken havlu atan iki takımın mücadelesinde İstanbul Bulancak, Sarıyer Çayırbaşı Stadındaki maçta Ortaçeşme'yi 3-1 yendi. Kırmızı-beyazlıların gollerini Özgüç Pelevan, Hasan Can Kuzu ve Göksan Ukşal atarken, Ortaçeşme'nin tel golü Murat Kaba'dan geldi. Son haftaya lider giren Küçükçekmece temsilcisi İFA Spor, Bayrampaşa Stadındaki maçta Galata'yı Soner Mor'un golüyle 1-0 yenerek, B grubunu ilk sırada tamamladı. Böylece kırmızı-yeşilliler, klasman A grubu birincisi Sarıyer Yeni Mahallespor’la İstanbul şampiyonluğu maçı oynamaya hak kazandı.

Anadolu FK ilk senesinde BAL'a yükseldi

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman A grubunda haftaya lider giren Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ile Anadolu Futbol Kulübü son hafta maçında karşı karşıya geldiler. Kartal Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadında oynanan karşılaşmayı C klasman hakemi Aytaç Geçgel yönetirken, yardımcılıklarını Furkan Olcaş ve Emirhan Tercan yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısını Murat Erdi Yeşiltepe'nin golüyle Anadolu FK 1-0 önde tamamladı. Yeşiltepe bu sezon ki 19 golüne imza attı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Maltepe temsilcisi, 48'de Ahmetcan Türkmen ve 51'de Muhammet Hüseyin Toka'nın kafa golüyle farkı bir anada üçe çıkarttı. Emre Kart'ın ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla sahada 10 kişi kalan Anadolu FK, 61.dakikada Halil Emre Ekşi'nin golüyle skoru 4-0'a getirdi. 69'da Tolga Öztürk'ün kafa golüyle farkı üçe indiren Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, 90.dakikada Halil Emre Ekşi ikinci sarı karttan kırımızı kart görmesiyle sahada 9 kişi kalan rakibi karşısında 90+2'de Engin Can Topal ile bir gol daha bulsa da sahadan 4-2 galip ayrılan Anadolu FK oldu. Engin Can Topal, bu sezon ki 18.golünü attı. Bu galibiyetle 11 puana yükselerek ilk dört takım arasına adını yazdıran Mehmet Berk Güngör’ün talebeleri kuruldukları ilk yılında Bölgesel Amatör Lige yükseldi.

 

Maltepespor yeniden BAL'da

İstanbul SAL Klasman A Grubu'nda Maltepespor son hafta maçında grup sonuncusu Beykozspor ile karşılaştı. Alemdağ Stadındaki karşılaşmayı C klasman (yardımcı) hakemi Mücahit Değermenci yönetirken, yardımcılıklarını Hüseyin Can ve Can Orhan Çelebi yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Maltepespor, henüz 5.dakikada Mehmet Emin Aksel'in golüyle 1-0 öne geçti. 45.dakikada Ekrem Özer'in kafa golüyle kırmızı-yeşilliler ilk yarıyı 2-0 önde kapattılar. İkinci yarıda gol olmayınca, Maltepespor sahdan 2-0 galip ayrılarak klasman grubunu 12 puan ve üçlü averajla ikinci sırada tamamladı. Geçen sezon BAL'da 7.Bölge 1.grubu 6.tamamlayan ve baraj maçında Kartalspor'a 3-0 yenilerek Süper Amatör Lig'e düşen Maltepespor, bir yıllık aradan sonra Hasan Ali Cesur yönetiminde yeniden Bölgesel Amatör Lige yükselmiş oldu.

Sarıyer Yeni Mahalle ilki başardı

İstanbul SAL Klasman A Grubu'nda kazananın BAL'a yükseleceği final niteliğindeki maçta Küçükçekmecespor'u 1-0 yenen Sarıyer Yenimahallespor,kulüp tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi. İBB Bayrampaşa Stadı'nda oynanan maçı Bölgesel hakem Oğuzhan Duran yönetirken, yardımcılıklarını Özgür Öztürk ve Zülfikar Tutak yaptı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarım saatin sonunda ani gelişen Sarıyer Yeni Mahalle atağında Barış Korkmaz'ın golüyle Sarıyer ekibi 1-0 öne geçti. İlk yarı bu golle Sarıyer Yeni Mahalle'nin üstünlüğünde kapandı. İkinci yarıda her iki takımda sonucu değiştirmek için ataklarda bulunsa da, golü bulamadı. Sinirlerin iyice gerildiği maçta, zaman zaman gergin anlar yaşandı. İkinci yarıda taraflar gol bulamayınca, Sarıyer Yeni Mahalle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Klasman A grubunu 12 puan ve üçlü averajda lider bitiren kırmızı-yeşilliler, B grubu birincisi İFA Spor ile İstanbul Şampiyonluk maçında karşı karşıya gelmeye hak kazandı. 2019-2020 sezonu sonunda 2.Amatör Lig 10.grubu 4.tamamlayan Sarıyer Yeni Mahalle, sezon sonunda 1.Amatör Lige alındı. Geçen sezon 1.Amatör Lig'de 11.grubu lider olarak tamamlayan Sarıyer temsilcisi, SAL'da bir sezon oynadıktan sonra BAL'a çıkmayı başardı.

Mucizenin adı Taçspor

İstanbul Süper Amatör Lig klasman A grubunda 4.haftayı 3 puanla 7.sırada tamamlayan Taçspor, grubundaki son üç maçını kazanarak, mucizevi bir geri dönüşle adını BAL'a yazdırdı. Sarıyer Yeni Mahalle ve Beykoz galibiyetleriyle bir anda BAL potasına giren sarı-kırmızılılar, son hafta grubun en fazla BAL tecrübesi olan takımlarından Beşyüzevler ile karşılaştı. Kazananın BAL'a yükseleceği final niteliğindeki karşılaşmaya futbol severler yoğun ilgi gösterdi. Beylerbeyi 75.Yıl Stadındaki karşılaşmayı Bölgesel hakem Mahmut Hasan Küçük yönetirken, yardımcılıklarını Baransel Siyavuş ve Muhammed Şamil Göçgün yaptı. Maça hızlı başlayan Taçspor, henüz 17.dakikada Muhammet Apuhan'ın golüyle 1-0 öne geçti. 35.dakikada Yusuf Furkan Coşkun farkı ikiye çıkartan golü attı. İlk yarı 2-0 Taçspor'un üstünlüğünde sona erdi. İkinci yarının 48.dakikasında Ahmet Semih Doğan kafayla topu ağlara göndererek farkı üçe çıkarttı. 86.dakikada Oğuzhan Türkmen skoru ilan eden golü attı. Türkem bu sezon ki 9.golüne imza attı. Final niteliğindeki zorlu maçı 4-0 kazanan Taçspor, klasmanı 12 puan ve averajla 3.sırada tamamlayarak, kulüp tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Taçspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şubesi Sorumlusu Selçuk Azeri, Taçspor Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Argüden, Altuğ Erim ve Hakan Melek bu önemli maçta takımlarını yalnız bırakmayarak protokol tribününden karşılaşmayı takip ettiler. Klasmanın dördüncü haftası sonrasında Teknik Direktör değişikliğine giderek takımın başına sezon başından beri takımla beraber çalışan yardımcı hoca Tarık Can’ı getiren Genel Kaptan Yavuz Çelen ve Futbol Koordinatörü Dursun Karataş’ın özverili çalışmaları ile adeta şaha kalkan ve 3 maçta 9 puan çıkaran Taçspor, ödülünü BAL bileti ile almış oldu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam