reklam
reklam

Kupanın sahibi FOMGET

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2023, Çarşamba - 23:02   Okunma Sayısı: 48107
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde normal süresi 1-1 eşitlikle biten karşılaşmanın uzatma bölümünde Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, ligde ilk şampiyonluğuna ulaştı. Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan karşılaşmada Danielle Julia Marcano'nun penaltıdan attığı golle öne geçen Fenerbahçe Petrol Ofisi, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı. İkinci yarının son bölümünde kazanılan penaltıyı Daria ile gole çeviren Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, eşitliği sağlayarak maçı uzatmalara taşıdı. Uzatma devresinde Fenerbahçe Petrol Ofisi, Ecem Cumert'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET de Armisa Kuç hat-tric yaparak takımını şampiyonluğa taşıdı. Zenatha Coleman'ın golü ise skoru değiştirmedi. Müsabakayı uzatmalarda 4-2 kazanan başkent ekibi tarihinde ilk kez Kadınlar Türkiye Ligi şampiyonluğunu elde etti. Futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçın ardından takımların, karşılaşmanın hakemlerinin ve basın mensuplarının yaptığı değerlendirme sonucunda Alice Kusi ile Zenatha Coleman maçın en değerli oyuncusu seçildi. FOMGET takımına kupa ve madalyalarını TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi Nüket Küçükel Ezberci, Turkcell CEO'su Murat Erkan, Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve TFF İzmir Bölge Müdürü Sevgi Koçak Özdemir takdim etti.

Sarı-lacivertliler golü erken buldu

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget ile Fenerbahçe, İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı C klasman hakemi  Cansu Tiryaki yönetirken, yardımcılıklarını C klasman yardımcı hakemleri Betül Nur Yılmaz Değermenci ve Sedef Aktan yaptı.  Mücadelenin henüz 9.dakikasında gelişen FOMGET atağında, Coleman ceza sahası içinde Ahmadova tarafından düşürüldü. Karşılaşmanı  hakemi Cansu Tiryaki penaltı noktasına gitti. Atışı kullanan Namibyalı Coleman topu ağlarla buluşturdu. Kaleci Selda köşeyi doğru tahmin etmesine rağmen, golü engelleyemedi. Maçın ilk yarısını sarı-lacivertli takımın 1-0 üstünlüğü ile kapandı. Fenerbahçe ilk yarıda savunma arkasına atılan toplarla etkili oldu. İlk 25 dakika pas hataları ve Fenerbahçe defansının iyi pozisyona girmesiyle FOMGET hiç etkili atak yapamadı. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe orta sahası ile savunması arasında boşluklar oluşmaya başlayınca, bunu değerlendiren FOMGET, sarı-lacivertli kalede pozisyonlara girmeye başladı. FOMGER Teknik direktörü Fahri Bayraktar'ın 42.dakikada Rabia ve Daria'yı oyuna alması, başkent ekibinin orta sahada hareket imkanı bulmasını ve oyuna ortak olmasını sağladı. Böylece başkent ekibi soyunma odasına umutlu gitti.

Son saniyelerde gelen penaltı golü

İkinci yarının 57.dakikasında Daria, Liubov ile yaptığı ver-kaç sonrası ceza sahasına girdi. Ukraynalı oyuncunun vuruşunu Fenerbahçe kalecisi Göknur kornere çeldi. 90+4'de Yaşam'ın Armisa'yı düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta, ceza sahasına inen topa Ecem eliyle müdahale etti. Ancak maçın hakemi pozisyonu devam ettirdi. Sonrasında gelişen ani Fenerbahçe atağında Faustina kalesini terk eden Selda ile karşı, karşıya kaldı. Selda topu kontrol edemeyince Ganalı oyuncu topu boş kaleye gönderdi ancak top direkten döndü. FOMGET tam atak hazırlığı yaptığı esnada maçın hakemi Cansu Tiryaki, VAR'dan gelen uyarı üzerine maçı durdurdu. Ardından da bir önceki pozisyonda Fenerbahçe ceza sahasında yaşanları izlemek için monitöre gitti. Pozisyonu izleyen Tiryaki, Ümran'ın ortasında Olha ile birlikte yükselen Ecem'in topa eliyle müdahale yaptığı tespit ederek penaltı kararı verdi. 90+8'de atışı kullanan Daria Apaneschenko, topu ağlarla buluşturarak skora denge getirdi. Bu golle maçın normal süresi 1-1 tamamlandı ve uzatmalara geçildi.

Uzatma dakikalarında Armisa sahneye çıktı

Uzatmaların 95.dakikasında Ecem Cümert, gelişen FOMGET atağında Olha'yı düşürünce, karşılaşmanın orta hakemi Cansu Tiryaki tarafından 2.sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 96.dakikada Ümran'ın harika ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Armis Kuç, topu penaltı noktası üzerinde kontrol edip, kaleci Göknur'un solundan topu ağlara gönderdi.  99.dakikada ani gelişen FOMGET atağında Armisa kaleci ile karşı, karşıya kaldı. Vuruşunda top direkten döndü. İkinci uzatma bölümünün 107.dakikasında Fenerbahçe atağa çıkarken Meryem ile topu kaptırdı. Topu kapan Tuğba Karataş bekletmeden  ceza sahasına ortasını yaptı. Topu göğsü ile kontrol eden Armisa, Yaşam ve Nazlıcan'ın arasından aşırtma bir vuruşla topu bir kez daha Fenerbahçe ağlarına gönderdi. Bu golle FOMGET 3-1 öne geçti. 110.dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Birleşik Amerikalı Marcano, Liubov tarafından düşürülünce, sarı-lacivertliler serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Coleman, mükemmel bir vuruşla topu ağlara göndererek farkı bire indirdi. 114.dakikada ani gelişen FOMGET atağında Olha, Fildişi Sahilli Nina Kpaho tarafından düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşu Ümran kullandı. Ceza sahası içine inen topu iyi takip eden Armia, Nina Kpaho ile birlikte çıktığı hava topunda kafayla topu ağlarla göndererek maçın skorunu ilan etti. Karadağlı oyuncunun hat-trick yaptığı maçı 4-2 Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, 2022-2023 sezonu Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonluğuna ulaşan taraf oldu.

Play-off'taki karşılaşmalar

Ligde B Grubu'nda yer alan iki takımdan teknik direktör Fahri Bayraktar'ın çalıştırdığı Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, sırasıyla Hakkarigücüspor, 2021 Türkiye ikincisi Fatih Vatanspor ve son şampiyon ALG Spor'u eledi. Teknik direktör Serhat Deniz yönetimindeki Fenerbahçe Petrol Ofisi ise maç yapmadan geçtiği play-off ilk turunun ardından geçen sezonun finalisti Wulfz Fatih Karagümrük ile ligde iki kez yenildiği B grubu birincisi Galatasaray Petrol Ofisi'ni saf dışı bıraktı. İki takımın ligde kendi aralarında maçlarında İstanbul'da  taraflar 1-1'lik skorla yenişemezken, Ankara'daki karşılaşmayı başkent ekibi 1-0 kazanmıştı. Geçen sezon da finale ev sahipliği yapan Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki müsabakada ALG Spor, 1-0 geriye düşmesine rağmen Wulfz Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Kadın futbol her yıl üstüne koyarak devam ediyor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'in Fenerbahçe'yi 4-2 yendiği Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinin çok güzel geçtiğini belirterek, "Emin olun bu kızlar hem milli takım forması altında hem de giydikleri kendi takımlarının forması altında bu mücadeleyi en güzel şekilde vereceklerdir." dedi. Kıragası, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kadın futbolunun her sene üstüne koyarak devam ettiğini ve geliştiğini söyledi. Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinin inanılmaz geçtiğini aktaran Kıragası, şöyle konuştu: "Hiç kopmayan, mücadeleyi asla bırakmayan tertemiz futbol oynamaya çalışan güçlü kızların sahadaki mücadelesini gördünüz. Emin olun kadın futbolu sizlerin desteğiyle, bu kıymetli taraftarın desteğiyle gün geçtikçe çok çok daha güzel bir şekilde devam edecek. Milli Takım tarafına gelince de milli takım oyuncularımızın performansı, herkes kendi elinde olanın yüzde yüzünü veriyor olması, takımın forması için mücadele ediyor olmasından da son derece mutlu ve gururluyum. Emin olun bu kızlar hem milli takım forması altında hem de giydikleri kendi takımlarının forması altında bu mücadeleyi en güzel şekilde vereceklerdir." Kıragası, maçı izlemeye gelenlerin de çok güzel bir atmosfer oluşturduğunu belirterek, "Gerçekten de çok keyif aldığımız, belki de sizin de söylediğiniz gibi erkek maçlarında olmayan mücadele ve görsellik anlamında da çok içeriği dolu olan bir maç izlemiş olduk" dedi.

Kadınların spordaki varlığını güçlendiriyoruz

Kadın futboluna verdiği desteklerden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “20 yıldır Türk sporunun her alanında var olmaya özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda fırsat eşitliğine, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü temsiline inanıyoruz. Her alanda yürüttüğümüz ‘Toplumsal Eşitlik Hareketi’ ile kadınların sporda da varlığını güçlendirmek için desteklerimizi sürdürüyoruz. Onların başarılarını görmek hepimizi gururlandırıyor. Sezon boyunca kadın futbolcuların vermiş olduğu mücadeleden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.  Bu vesileyle Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde finale kalan iki takımı da tebrik ediyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET kadın futbol takımının şampiyonluk başarısından dolayı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam