reklam
reklam

U13'de 9.hafta

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2023, Pazartesi - 11:30   Okunma Sayısı: 84214
İstanbul U13 Ligi'nde heyecan aralıksız devam ediyor. 23 takımın puan kayıpsız devam ettiği ligin 9.haftasında toplam 979 gol atıldı.

2022-2023 sezonu İstanbul U13 Ligi'nde 9.hafta heyecanı yaşandı. 13 yaş ve altı futbolcuların mücadele ettiği İstanbul U13 Ligi'nde 61 grupta toplam 471 takımın mücadelesi devam ediyor. 25 karşılaşma sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle hükmen sonuçlandı. 9.hafta oynanan maçlarda sadece üç maç golsüz sona ererken, toplam 979 gol atıldı. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda, gelecek sezon U14/A kategorisinde mücadele edecek takımlar belli olacak. İstanbul U13 Ligi’nde 2010, 2011 ve 2012 doğumlu futbolcular oynayabiliyor. 2013 doğumlu futbolcular ise oynayamıyor. 2013 doğumlu oyuncu oynatan takımlar hükmen yenik sayılacak. İstanbul U13 Ligi’nde sezonu ilk iki sırada tamamlayan takımlar 2023-2024 sezonunda U14/A Liginde, ilk ikinin dışında kalan takımlar ise 2023-2024 sezonunda U14/B Liginde yer alacak. Ligi ikinci sırada bitiren takımlar ile puan eşitliği olan takımlar da U14/A kategorisine alınacak. 4 numaralı topun kullanıldığı maçlar ise 30'ar dakikalık iki devre halinde, tek hakemle oynatılıyor. İstanbul U13 Ligi'nde 9.hafta sonunda, B.Çekmece Karadeniz İ.Ö.O., Bahçelievler Soğanlı, İstanbul Trabzon, İkitelli, Başakşehir Şamlar, Bayrampaşa Demir, Bayrampaşa Kocatepe Atletik, Florya 1923, Örnektepe, Kuştepe, Kağıthane, Feriköy, İstanbul Gençlerbirliği, Albayrak, Kurtköy, Tunçspor, Tuzla Mimarsinan, Ihlamurkuyu Birlik, İstanbul Kartalları, Yamanspor, Bağlarbaşı, Örnek Gençlik ve Fenerbahçe oynadıkları tüm maçları kazanarak puan kayıpsız ilk sırada bulunuyorlar. 

Tuzla Siyah Çoraplılar 4-0 hükmen galip

U13 47.grupta Tuzla Siyah Çoraplılar-Sultan Mehmed Han müsabakası ev sahibi takımın 4-0 üstünlüğü ile devam ederken maçın 20.dakikasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Sultan Mehmed Han takımı FMT’nin 22-a maddesine göre 4-0 hükmen yenik sayıldı. 35.grupta Harmantepe-Gerçek Kuzey müsabakası 6-0 devam ederken ikinci yarıda sahadan çekilen Gerçek Kuzey takımı FMT’nin 24/1-a maddesine göre 6-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanı silindi. Başakşehir Belediyespor müsabakasına yöneticisi olmadığından katılamayan M.Kemalpaşa takımının 3-0 hükmen yenik sayıldı. Sancaktepe Belediyespor müsabakasına gelmeyen Boğaziçi 1907, Fatihan müsabakasına gelmeyen Sefaköy, Taçspor müsabakasına gelmeyen İstanbul Çorum, İstanbul Gençlergücü müsabakasına gelmeyen Yeşilılgaz takımlarının FMT’nin 24-1/a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp üçer puanları silindi. İkinci kez müsabakaya çıkmayan Boğaziçi 1907 takımının ligden ihraç edildi. Kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak olan Boğaziçi 1907, 2023-2024 sezonunda U14 Ligine alınmayacak.

Ahmet Kayra ve Alperen'den 7 gol birden

Bağcılar Asil Kartal'dan Ahmet Kayra Karakuş ile Ihlamurkuyu Birlik'den Alperen Kazancı, 9.hafta maçlarında rakip filelere 7'şer gol gönderdiler. U13 Gol krallığında ise Nilüfer Gökay İ.Ö.O.'dan Eren Ünlü 29 golle ilk sırada bulunuyor. Örnektepe'den Oğuzhan Yüksel 27 golle ikinci, Florya 1923 Spor'dan Hürkan Aktaş 25 golle üçüncü sırada bulunuyor. Kuştepe'den Gökalp Katar 23 gol, Ihlamurkuyu Birlik'den Alperen Kazancı, Trabzon 1453'den Mehmet Alperen Ceylan 22 gol, Tuzla Mimarsinan'dan Berat Koyuncu, Yıldız Kanaryalar'dan Mehmet Mert Biberoğlu 21 gol, Silivrispor'dan Arda Ergun 20 gol, Trabzon Samandıra'dan Mert Ediz, Beykoz Yeni Mahalle'den Osmangazi Taşdemir, Hürriyetgücü'nden Muhammet Taşkıran, Bahçelievler Soğanlı'dan Toprak Kök 19'ar gol, Ayazağa Esen'den Muhammed Emir Serhuş, Haznedar'dan Bilal Yıldız, Mahmutbey'den Berat Kandemir 18'er gol, Çamlıcaspor'dan Emir Alim Yılmaz, Damlaspor'dan Ahmet Yiğit Aydın, Başakşehir Kartal'dan Poyraz Yaşıyan 17'şer gol, Maltepespor'dan Emir Toprak, Harmantepe'den Melih Mehmet Ayverdi, Mahmut Şevket Paşaspor'dan Abdullah Berat Yılmaz, Bayrampaşa Kocatepe Atletik'ten Yiğit Emir Kartal, 16'şar golle sıralanıyorlar.

Anadolu Esenyurt galibiyeti son dakika kaybetti

İstanbul U13 Ligi 3.grupta Anadolu Esenyurt ile Büyükçekmece temsilcisi İstanbul Jenerikspor Büyükçekmece Belediyesi Güzelce Turgay Şeren Stadında karşılaştı. Karşılaşmayı İl hakemi Arkın Atasoy yönetti. Maça hızlı başlayan İstanbul Jenerikspor, 20.dakikada Enes Efe Aydoğan'ın golüyle 1-0 öne geçti. U14 takımında da forma giyen 2010 doğumlu Enes bu sezon ki toplam gol sayısını 10'a yükseltti. Bu gole Anadolu Esenyurt'un cevabı gecikmedi. İki dakika sonra Berat Can Yıldırım eşitliği sağlayan golü attı. Berat bu sezon U13 Ligindeki 9 golünü kaydetti. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. Maçın ikinci yarısının 54.dakikasında Miraç Efe Dilek, kafayla topu ağlara göndererek Anadolu Esenyurt'u 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda her iki takım da skoru değiştirmek için  gol pozisyonlarına girseler de, başarılı olamadılar. Maçın bu skorla biteceği beklenirken, maçın 60.dakikasının son saniyelerinde oyuna ikinci yarı dahil olan Yusuf Tuğra Erşah defansın uzaklaştıramadığı top ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. Galibiyeti son saniye golüyle kaybeden ve 1 puana razı olan Anadolu Esenyurt puanını 9'a çıkartırken, İstanbul Jenerikspor, 16 puanla 4.sıradaki yerini korudu. Bu grupta lider İstanbul Beylikdüzü'nü Nuri Efecan Ural'ın golüyle 1-0 yenen Hadımköy ilk sıraya yükseldi.

Libade deplasmanda farklı kazandı

İstanbul U13 Ligi 57.grupta Selimiye ile şampiyonluk mücadelesi veren Ataşehir temsilcisi Libadespor, Kartal Yunus Stadında oynanan maçta Erenköy Acarspor ile karşılaştı. Müsabakayı İl hakemi Emir Öztürk yönetti. Maça hızlı başlayan Libadespor, henüz 3.dakikada Berkay Babayiğit'in golüyle öne geçti. Bu sezon Libade'nin U12 ve U14 takımlarında da forma giyen 2011 doğumlu Berkay, toplam gol sayısını 29'a çıkarttı. Baskılı oyununu bırakmayan sarı-siyahlılar 10.dakikada Abdullah Yılmaz ve 13.dakikada Sarp Baran Karabulut'un golleriyle bir anda farkı üçe çıkarttı. Gol yağmuruna devam eden Libadespor, farkı giderek açmaya başladı. 17.dakikada Abdullah Yılmaz kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı. 21.dakikada Can Çetinkaya skoru 5-0 yapan golü kaydetti. İlk yarı Libadespor'un 5-0 üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıda Sarp Baran Karabulut ile bir gol daha bulan sarı-siyahlılar sahadan 6-0 galip ayrıldı.  Bu galibiyeti ile yenilgisiz Libadespor puanını 25'e çıkarttı. Grubun bir diğer yenilgisiz takımı Selimiye ise Acıbadem'i deplasmanda 7-1 yendi. İki takımın Ataşehir'deki ilk maçı golsüz sona ermişti. Puan, puan şampiyonluk mücadelesi veren iki takım ligin 12.haftasında Üsküdar'da rövanş maçına çıkacaklar.

Lider Aslantepe'ye Kanarya çelmesi

İstanbul U13 Ligi 34.grupta Kağıthane temsilcisi lider Aslantepe kendi sahasında, Sarıyer ekibi Yıldız Kanaryalar'a gol düellosu şeklinde geçen maçta 5-4 mağlup oldu. Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Sahasında oynanan maçı İsmail Kantekin yönetti. Maça hızlı başlayan Yıldız Kanaryalar, Mehmet Mert Biberoğlu'nun ilk 12 dakika içinde attığı 3 golle güçlü rakibi karşısında bir anda farkı yakaladı. 20.dakikada Hamza Ali Dikbıyık farkı ikiye indirdi. İlk yarı konuk takımın 3-1 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda günün başarılı ismi Mehmet Mert Biberoğlu bir gol daha atarak skoru 4-1 yaptı. Bu golden sonra Aslantepe, 55'de Ömer Halil, 57'de ise Ahmet Can Tezel ile iki gol bularak durumu 4-3 yaptı ve farkı bire indirdi. 59'da Mehmet Mert Biberoğlu, hem kendisinin, hem de takımının beşinci golünü atarak skoru 5-3'e getirdi. 60.dakikanın son saniyelerinde Aslantepe atağında, Ahmet Can Tezel topu ağlara gönderse de, sahadan galip ayrılan 5-4'lük skorla Yıldız Kanaryalar takımı oldu. Bu sezon U14 ve U15 takımlarında da forma giyen Mehmet Mert Biberoğlu, bu sezon ki gol sayısını 54'e çıkarttı. Beklemediği bir yenilgi alan Aslantepe, buna rağmen, Bahçeköy önünde averajla liderliğini sürdürdü. Lideri yenen Yıldız Kanaryalar ise puanını 12'ye yükselterek 5.sıraya çıktı.

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam