reklam
reklam

2.Amatör'de 13.hafta

Eklenme Tarihi: 4 Haziran 2023, Pazar - 23:29   Okunma Sayısı: 59708
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi'nde 13.hafta geride kaldı. 19 grupta oynanan 75 maçta 376 gol atıldı. 17 grupta liderler yerini korurken, Alipaşaspor ve Göktürk Sarayspor gruplarında ilk sıraya yükseldi.

İstanbul 2.Amatör Lig'de 13. hafta heyecanı yaşandı. Ligden çekilen ve sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle bu hafta 17 maç hükmen sonuçlandı. Oynanan 75 maçın 42'sinde ev sahibi takımlar kazanırken, 24 maçta üç puan sevincini deplasman ekipleri yaşadı. Biri golsüz olmak üzere 9 maç  beraberlikle sona erdi. 19 grupta oynanan 75 maçta toplam 376 gol atıldı. 5.grupta Bayrampaşa Belediye Stadında oynanan ve konuk takımın 1-0 üstülüğünde devam eden Bayrampaşa Doğanspor - Bahçelievler Futbol Atletik maçının 90.dakikasında çıkan olaylar nedeniyle, ev sahibi takımdan 9, konuk takımdan ise 6 futbolcu kırmızı kart gördü. Her iki takımda sahada 7 kişiden az kalınca, karşılaşmanın orta hakemi Emir Özyurt maçı tatil etti. İki takım da FMT'nin ilgili maddeleri uyarınca hükmen yenik sayılacak. Çelikspor evinde Zekeriyaköy'ü, Acıbadem deplasmanda İyi Gençlik spor'u aynı sonuçla 13-0, İstanbul Balkan deplasmanda Nişanca Gençlik'i 12-1 yenerek haftanın en farklı skorlarına imza attı. Gol krallığında, Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları'ndan İbrahim Çakmak 26 golle ilk sıradaki yerini korudu. Telsiz'den Eray Yılmaz Göktürk Saray'dan Yusuf Küçükaydın 23'er golle ikinci sırada bulunuyorlar. Etiler'den Selçuk Uğur ise 22 golle üçüncü sırada yer alıyor. Bu hafta Ambarlı karşısında 6 gol birden atan Amr Mohamed 21 gole yükseldi. Etiler'den İrfan Avcılar 20 gol, Yıldırım Bosna'dan Timur Han Düzgün 19 gol, Gayretspor'dan Abolaji Eiwa, 5 Mevsim Gençlik'ten Ramazan Kara, Emirefendi'den Uğur Burak Yılmaz 18'er gol, Gültepe Özgençlik'ten Berker Kaya Kayalı, Telsiz'den Uğur Avcı, Haznedar Çetinkaya'dan Alper Çoşkun, Beyoğlu Çukurspor'dan Murat Battal ve Doğan Güneşspor'dan Selçuk Kendir 17'şer golle sıralanıyorlar.

Üç takım daha ligden ihraç edildi

Ligden çekilen Çatalca Çiftlikköy, Halkalı ve Sultangücü takımları ihraç edilirken kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 2023-2024 sezonunda lige alınmayacaklar. Yeni Özkartal karşısında Zübeyde Hanımspor, Akalan maçında Özörencik ve Bolluca önünde Celaliye takımları müsabakalara  eksik gelerek katılmadıkları için FMT’nin 22a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayıldılar. Yalıköy müsabakasına çıkmayan Gümüşpınar takımı ise FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanı silindi. Bahçelievler Futbol Atletik müsabakasında oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Bağcılar Asil Kartal takımının FMT’nin 22/a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayıldı. Tem Terkos müsabakasında (7-0) sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düştüğü için müsabakaya devam edemeyen Ambarlıspor takımı FMT’nin 22/a maddesine göre 7-0 hükmen, Kavaklı Köyü müsabakasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Ç.İhsaniye takımı ise FMT’nin 22/a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayıldılar. İstanbul Arena müsabakasına yazı vererek çıkmayacağını bildiren Öz Örencik takımı FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanının silindi. Tebligat yapılmasına rağmen zamanında antrenör sözleşmesi yapmayan Büyük Çavuşlu takımı Haraççı Spor müsabakasında 3-0 hükmen yenik sayıldı. Kulüp sözleşme yapmadığı takdirde ligden ihraç edilecek.

 

 

Alipaşa ve Göktürk Sarayspor liderliğe yükseldi.

İstanbul 2.Amatör Ligi, 1.grupta Oklalı liderliğini sürdürdü. İkincilik için Esenyurt İncirtepe ile Silivri Kadıköy çekişiyor. 2.grupta yenilgisiz Kavaklı Köyü ilk sırada. Bir diğer nağmalup Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları, Fener Köyü'nün 4 puan önünde ikinci sırada. 3.grupta haftaya lider giren Bollucaspor evinde Akalan ile beraber kalınca Alipaşa liderliğe yükseldi. Ortaköy Silivri ve Akalan ise zirveyi yakından takip ediyor. 4.grupta yenilgisiz Gayretspor liderliğini korudu. Gültepe Özgençlik ikincilik yarışında Harmantepe ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkarttı. 5.grupta lider Bahçelievler Futbol Atletik, Bayrampaşa Yenidoğan karşısında sahada eksik kalınca maçı hükmen kaybetti. Sarıyer F.S.M.'yi farklı yenen Göktürk Sarayspor liderliğe yükseldi. Esenyurt Gümüşhane ise Bayrampaşa Yenidoğan'ın eksik kalıp hükmen yenilmesiyle 3.sıraya yükseldi. 6.grupta nağmalup Telsizspor liderliğini sürdürdü. Yıldırımbosna ve Kazımkarabekir Mevlana ikincilik için çekişiyor. 7.grupta zirvedeki yenilgisiz ve aynı puandaki iki takımın mücadelesinde Göktürk Sarayspor, evinde Alucra Doluderespor'u 1-0 yendi. 8.grupta haftaya lider giren Kağıthane Çağlayan ilk sıradaki yerini korudu. Haznedar Çetinkaya ve İstanbul Sivasspor zirveyi adım, adım takip ediyor. 9.grupta Emirefendispor ilk sırada bulunuyor. İstanbul Artvinspor haftayı mağlubiyetle kapatınca, Fişekspor ikinci sıraya yükseldi. 10.grupta Beyoğlu Çukurspor liderliğini sürdürdü. Aslantepe ile İstanbul Balkanspor zirvenin diğer adayları. 11.grupta Etilerspor lider. Poligon Fethiye ikinci, Taksimspor üçüncü sırada. 12.grupta yenilgisiz iki takım CPS Karlıtepe ile Zeytinburnu Yıldız'ın puan, puana mücadelesi sürüyor. Cevatpaşaspor ise zirvenin sadece 2 puan uzağında. 13.grupta Esenyurt 19 Mayısspor ilk sırada. Yenilgisiz Muratpaşaspor ikinci, Sultanmuratspor üçüncü sırada. 14.grupta, 11 maçta 11 galibiyeti bulunan Yeni Özkartalspor zirvede yer alıyor. Esenyurt Balıkyoluspor ile Çelikspor ilk ikinin diğer adayları.

Acıbadem gol olup yağdı

İstanbul 2.Amatör Lig Anadolu Yakası gruplarında da heyecan giderek artıyor. 18.grupta haftayı farklı bir galibiyetle kapatan Acıbadem yenilgisiz liderliğini devam ettirdi. Bordo-beyazlılar, deplasmanda Sancaktepe temsilcisi İyi Gençlik takımını 13-0 mağlup etti. Kadıköy ekibinde Mesut Dağlı 5, Doğukan Özata 4 gol atarak yıldızlaşırken, takımın diğer gollerini Mikail Boyraz (2), Berat Usta ve Tuncay Dilmaç kaydetti. Grupta Şile Deniz, ikinci, Pendik Güllübağlar üçüncü, Örnekspor ise dördüncü sırada. 15.grupta Samandıra FK, 13.maçından da galibiyetle ayrıldı. Lidere yenilen Ferahspor ise ikinci sıradaki Pendik Kavakpınar'ın 6 puan gerisine düştü. 16.grupta lider Ataşehir Doğuşspor en yakın takipçisi Maltepe Fındıklı'yı 3 golle geçti. Lidere yenilen Maltepe temsilcisi ise ikinci sırayı Sultan Mehmed Hanspor'a bıraktı.17.grupta Pendik Doğan liderliğini sürdürdü. Koşuyolu'nu evinde 2-0 yenen Atalar ise ikinci sıraya yükseldi. Koşuyolu ve Harb-iş Spor bu grubun diğer favori takımları. 19.grupta ise Pendik Emek liderliğini korudu. Çekmeköy Çarşı ikinci sırada yer alıyor. 

Samandıra FK üç puanı 3 golle aldı

İstanbul 2.Amatör Ligi 15.grupta yoluna kayıpsız devam eden Samandıra FK, 3.sıradaki Ferahspor ile Selimiye Stadında karşılaştı. İl hakemi Yunus Emre Bolat'ın yönettiği maçta, yardımcılıklarını Emirhan Tercan ve İklim Ateş yaptı. Saha komiseri olarak da, Yakup Şahin görev aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi Ferahspor daha etkili bir oyun ortaya koyarken, sık, sık Samandıra FK kalesinde gol pozisyonlarına girdi. Konuk takım ise ilk yarı daha kontrollü bir futbolu tercih ederken, ani ataklarla rakip kalede gol aradı. Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da yakaladıkları pozisyonlarda bitirici vuruşu yapamayınca, ilk 45 dakika golsüz sona erdi. İkinci yarıyla birlikte oyuna ağırlığını koymaya başlayan Samandıra FK'nın golleri peş. peşe gelmeye başladı. Turuncu-siyahlılar, 5 dakikaya 3 gol sığdırmayı başardılar. 65.dakikada Samandıra FK, golcüsü Fethullah Saklı ile öne geçti. Ara transferde İstanbul Esnafspor'dan takıma katılan Saklı, turuncu-siyahlı forma ile 16.golünü attı. Ferahspor, yediği golün şokunu üzerinden atamadan kalesinde ikinci golü gördü. Golden bir dakika sonra Engin Kulik farkı ikiye çıkartan golü attı. 69.dakikada ise Orhan Karabay durumu 3-0 yapan golü kaydetti. Kulik, ve  Karabay da bu sezon ara transferde İstanbul Esnafspor'dan transfer edilmişti. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Samandıra FK, 13.maçında 13.galibiyeti elde ederek, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Lider turuncu-siyahlılar, 14.hafta grup 7.si Rivaspor ile deplasmanda karşılaşacak. İlk iki yolunda ciddi bir yara alan ve grup ikincisi Pendik Kavakpınar ile arasındaki puan farkı 6'ya çıkan Üsküdar temsilcisi Ferahspor ise deplasmanda Bostancı ile karşılaşacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam