reklam
reklam

Minik Kızların futbol şenliği

Eklenme Tarihi: 3 Haziran 2023, Cumartesi - 23:06   Okunma Sayısı: 73631
13 yaş ve altı sporcuların katıldığı U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği, 15 takımın katılımı ile Mecidiyeköyspor Cemil Candaş Tesisleri'nde devam ediyor

TFF İstanbul İl Temsilciliği ve İASKF Kadın Komisyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği" Mecidiyeköyspor Cemil Candaş Tesisleri'nde toplam 15 takımın katılımıyla devam ediyor. İki grup halinde devam eden maçlarda 4.hafta geride kaldı. Tek devre lig usulüne göre oynanan turnuvanın A grubunda; Beşiktaş, Tunçspor, Pendik Güvenspor, B.Çekmece Karadeniz İ.O., Fatih Vatanspor, Tuzla Sahilspor ve Rüzgarlıbahçe, B grubunda ise Bağcılar Evren, Küçükçekmece Akdenizspor, Dudullu, Kemer FK, Yeni Levent Konaklar, Gelişimspor ve Rumelikavağı yer alıyor. Açılışı Mecidiyeköyspor Cemil Candaş Tesisleri'nde yapılan geleneksel U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği, kadın futbolunun gelişimi açısından oldukça önemli bir yere sahip. İASKF ve TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği ve geleneksel hale gelen Minik Kızlar Futbol Şenliği Mecidiyeköyspor Cemil Candaş Tesisleri'nde bir turnuvadan daha ziyade, şenlik havasında geçiyor. 2010 ve sonrasında doğan oyuncuların katılımı ile gerçekleşen futbol şenliğinde, takımlar kadrolarında 2009 doğumlu iki oyuncu bulundurabiliyor. Mecidiyeköyspor tesislerinde oynanan maçlara, İstanbul kadın futbolu içinde yer alan kulüplerin U13 takımları katılıyor. Organizasyonun açılışına, İASKF adına Asbaşkan Bülent Zent, İASKF Sekreteri Asım Özdemir, İASKF Kadın Komisyonu Başkanı Sevim Serbest, Tüfad İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Aslan, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Şişli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Mete Yılmaz ve yöneticiler katıldı. Açılışta ayrıca Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği TÜFAD Başkan Vekili Hasan Aslan, U-15 Milli Takım Teknik direktörü Aytürk Kıyıcı ve U-15 Milli takım kaleci antrenörü Bilge Aydın da yer aldı. Beşiktaş ile Tuzla Sahil Spor arasında oynanan müsabaka ile başlayan organizasyonun başlama vuruşu İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İlker Öztürk tarafından yapıldı.

Beşiktaş 4 maçta 38 gol attı

U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği A grubunda, Beşiktaş U13 kız takımı, çıktığı 4 maçı da farklı skorlarla kazandı. Tuzla Sahil Spor'u 16-1, B.Çekmece Karadeniz İ.O.'nu 5-1, Tunçspor'u 5-3 ve Fatih Vatan Spor'u 8-3 yenen siyah-beyazlılar, rakip filelere 38 gol gönderdi. 11 golle Beyza Kaygusuz ve 8 golle Dilşah Ece Türkoğlu takımın en golcü isimleri durumunda. Beşiktaş U13 kız takımı, grubundaki 4.maçında Fatih Vatan spor U13 kız takımıyla karşılaştı. İl hakemi Şafak Enes Kış'ın yönettiği karşılaşma Mecidiyeköyspor Cemil Candaş Tesisleri'nde oynandı. Maça hızlı başlayan siyah-beyazlılar Dilşah Ece Türkoğlu'nun 7.dakikada attığı golle öne geçti. 14.dakikada Beyza Kaygusuz farkı ikiye çıkarttı. Bu gollere Fatih Vatan spor, iki dakika sonra Beren Liva Çeştan ile cevap verdi. 26.dakikada Beyza, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. İlk 30 dakika Beşiktaş'ın 3-1 üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıya Fatih Vatan spor golle başladı. İrem Nur Çoşkun attığı golle skoru 2-4 yaptı. Maçtan kopmayan Beşiktaş, 10 dakika içinde Dilarasu Piliç ve Dilşah Ece Türkoğlu (2) ile üç gol bulunca bir anda skor 7-2 oldu. 50.dakikada Elif Sadiye Kodalak, Fatih Vatan spor'un 3.golünü attı. Son 10 dakikada siyah-beyazlılar, Beyza ve Dilşah ile birer gol daha bulunca Beşiktaş sahadan 8-3 galip ayrıldı. Maçta Beyza hat-trick yaparken, Dilşah 4 gol kaydetti. Lider Beşiktaş, 5.hafta grupta 5.sırada yer alan İstanbul Mesudiye ile karşılaşacak.

Lider Akdeniz, Dudullu'ya yenildi

U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği B grubunda, haftaya lider giren Küçükçekmece Akdeniz, ikinci maçına çıkan Dudulluspor'a 4-0 mağlup oldu. Dudulluspor'un gollerini ilk 20 dakika içinde Gamze Aktaş, Yağmur Güneş ve Betül Şenocak atarken, takımın 4.golünü maçın son saniyelerinde Mükerrem Neva Koyun kaydetti. İkinci maçında ikinci galibiyetini alan Dudulluspor 6 puana yükseldi. İlk yenilgisini alan Küçükçekmece Akdenizspor ise 9 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Lacivert-beyazlılar, aynı puana sahip Bağcılar Evren'i 2.hafta 4-3 mağlup etmişti. Grupta Dudulluspor'un Kemer FK ile oynayacağı ilk hafta maçı ertelenmişti. Grubun gizli lideri olan Dudulluspor, 5.hafta grupta 5.sıradaki Yeni Levent Konaklar ile yapacak. Küçükçekmece Akdeniz ise oynadığı üç maçı da kaybeden Rumeli Kavağı ile karşılaşacak.

Bağcılar Evren'den gol şovu

U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği B grubunda, tek yenilgisini Küçükçekmece Akdeniz'den alan Bağcılar Evren, 4.maçında karşılaştığı Beyoğlu temsilcisi Gelişimspor'u 9-3 mağlup etti. Mecidiyeköyspor Cemil Candaş Tesisleri'nde oynanan maçı İl hakemi Gülhan Terlikli yönetti. Maça hızlı başlayan Bağcılar Evren, henüz 5.dakikada Suden Ebrar Ercan'ın golüyle öne geçti. Çabuk toparlanan Gelişimspor, 12 ve 14.dakikalarda Helin Dağ ve ardından da Niştiman Özdemir'in golleriyle önce beraberliği sağladı, sonrasında da öne geçti. Rakip sahada baskı kuran Bağcılar Evren, golleri peş ğeşe buldu. Birer dakika arayla Elif Nur Akgün, Esma Nur Çeliktepe ve yine Elif Nur Akgün'ün golleriyle skor biranda Bağcılar Evren lehine 5-2 oldu. Maçın ikinci yarısında Suden Ebrar Ercan üç gol daha atarken, bir gol de Eyşan Bozkurt'dan geldi. Karşılaşmada Bağcılar Evren skoru 9-2 yaparken, 52.dakikada Helin Dağ, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak skoru ilan etti. Zevkli ve çekişmeli maçta Bağcılar Evren sahadan 9-3 galip ayrılan taraf oldu. Bağcılar temsilcisi 5.haftayı bay geçerken, Gelişimspor, 4.sıradaki Kemer Futbol Kulübü ile karşılaşacak.

Levent ile Kemer puanları paylaştılar

U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği B grubunda, Mecidiyeköyspor Cemil Candaş Tesisleri'nde oynanan maçta Yeni Levent Konaklar ile Kemer Futbol Kulübü 2-2 berabere kaldı. İl hakemi Şafak Enes Kış'ın yönettiği maçta her iki takımda 60 dakika boyunca güzel bir mücadele ortaya koydu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Yeni Levent Konaklar, 7.dakikada Ecrin Demir ile öne geçti. 16.dakikada Nisa Kömür farkı ikiye çıkartan golü attı. İlk yarı siyah-beyazlıların 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda daha etkili bir futbol oynayan ve ön alanda baskı yapan Kemer Futbol Kulübü kaptığı toplarla üst üste gol pozisyonlarına girmeye başladı. 33.dakikada Safiye Yağmur Akdoğan, farkı bire indiren golü attı. 40.dakikada ise Nisa Çakar eşitliği sağlayan golü attı. Kalan 20 dakikalık bölümde taraflar skoru değiştiremeyince, maç 2-2 berabere sonuçlandı. Bu beraberlikle her iki takım da puanını 4'e çıkartmış oldu. Turnuvanın 5.haftasında Kemer Futbol Kulübü, Gelişimspor ile Yeni Levent Konaklar ise Dudullu ile karşılaşacak. Kemer FK'da gol sayısını 7'ye çıkartan Sevde Minel Demirtaş grubun en golcü ismi durumunda.

Tunçspor zirveyi yakaladı

U13 Minik Kızlar Futbol Şenliği A grubunda, Tunçspor 4.hafta maçında Pendik Güvenspor ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Maltepe temsilcisi Tunçspor, 11.dakikada Zehra Hayır ile öne geçti. Ğendik Güvenspor bu gole 22.dakikada Elif Esra Şanlı ile cevap verdi. İlk yarı atılan karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarının 33.dakikasında Zehra Hayır, takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak Tunçspor'u yeniden öne geçirdi. 40.dakikada Zehra bir kez daha sahneye çıktı ve attığı golle hem hat-trick yaptı, hem de takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. Maçın son saniyelerinde Tunçspor Evin Doğan ile bir gol daha bulunca sahadan 4-1 galip ayrılmış oldu. Pendik Güvenspor 9 puanda kalırken, puanını 9'a çıkartan Tunçspor, rakibini ikili averajla geçerek 3.sıraya yükseldi. Grubun diğer maçında ise Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı, İstanbul Mesudiye'yi Esin Korhan'ın 5 gol atarak yıldızlaştığı maçta Elif Abacıoğlu'nun da bir golüyle 6-2 mağlup etti. İstanbul Mesudiye'nin gollerini ise Berna Güney ile Asmin Çelik attı. Büyükçekmece ekibi 6 puanla 4.sıraya çıkarken, İstanbul Mesudiye 3 puanda kaldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam