reklam
reklam

U17/B'de 8.hafta

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2023, Çarşamba - 23:54   Okunma Sayısı: 53192
Grup birincilerinin gelecek sezon U18/A Ligi'ne yükseleceği İstanbul U17/B Ligi'nde 8.hafta geride kaldı. 36 grupta oynanan maçlarda toplam 608 gol atıldı.

İstanbul U17/B Ligi'nde 8.hafta heyecanı yaşandı. 284 takımın 36 grupta mücadele ettiği İstanbul U17/B Ligi'nde Silivri, İkitelli, Küçükköy, Florya 1923, Bakırköy, Bağcılarspor, Dikilitaş, THY ve Pendik Doğan tüm maçlarını kazanarak yollarına puan kayıpsız devam ediyor. Zeytinburnu Yıldız'ı 15-0 mağlup eden Başakşehirspor haftanın en farklı galibiyetini elde etti. 14 maçın hükmen sonuçlandığı 8.hafta oynanan maçlarda toplam 608 gol atıldı. Sadece iki karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. 2022-2023 sezonunda U17/B kategorisinde grubunu ilk sırada tamamlayan 36 takım, gelecek sezon U18/A Ligi'nde oynayacak. İlk sırayı alamayan diğer takımlar ise, 2023-2024 sezonunda U18/B Ligi'nde yer alacak. 14.grupta, Bayrampaşa Doğan-Gedikpaşa müsabakasında ev sahibi takım esame listesinde yazılı Mehmet Ali Yavuz’un 4 maç müsabakadan men cezasının tamamlanmadan oynadığı tespit edildiğinden Futbol Müsabaka Talimatı’nın 22/f maddesine göre Bayrampaşa Doğan takımı 3-0 hükmen yenik sayıldı. 34.grupta, Küçükyalı Yelken müsabakasının ikinci yarısında sahadan çekilen Ataşehirgücü takımı FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp, 3 puanı silindi. 26.grupta, Örnekköy ve Kozyatağı müsabakalarına gelmeyen Özkaracaahmet, 18.grupta, Tophane Tayfun müsabakasına çıkmayan Bahçekent, FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp, üçer puanları silindi. İki kez müsabakaya çıkmayan Özkaracaahmet takımı ligden ihraç edilirken, kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılıp, 2023-2024 sezonunda U18 Ligine alınmayacak. 3.grupta, Trabzon 1453-Muradiye (6-1) müsabakasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşen Muradiye takımının FMT’nin 22-a maddesine göre 6-0 hükmen yenik sayıldı. 23.grupta, yöneticisi olmadığından Esenler Kulüp Atletik müsabakasına katılamayan Olimpiyatspor takımı maçtan 3-0 hükmen yenik ayrıldı.  

Gol krallığında Aziz Can ilk sırada

U17/B Ligi gol krallığında, Yeni Ortabayırspor'dan Aziz Can Takaru 20 golle ilk sıradaki yerini korudu. Takaru, 7.hafta oynanan Bahçeşehir Gençlik maçında kırmızı kart gördüğü için, 8.hafta forma giyemedi. Bu sezon U18 takımında da forma giyen 2006 doğumlu futbolcu toplamda rakip filelere 37 gol gönderdi. Ataşehir Arenaspor'dan Eray Yağız Macit 19 golle ikinci, Silivrispor'dan Mustafa Kürşat Tümay 18 golle üçüncü sırada yer alıyor. Küçükyalı Yelken'den Behlül Alvert, Güngörenspor'dan Rıdvan Kapan 17'şer gol, Tunçspor'dan Sadri Tutkun, Taşdelenspor'dan Emre Mert Gündüz, Kosova Güçspor'dan Muhammed Yavuz, Alibeyköyspor'dan Bünyamin Karaman, Beyciler'den Birkan Vardar  16'şar gol, Başakşehirspor'dan Kerem Akdoğan, Yıldırım Bosna'dan Aras Muhammed Ünal, Esenyurt Acarspor'dan Numan Sağlam 15'şer gol, Girne Gençlik'ten Kerem Koca, Beylerbeyi 1911'den Semih Saymaz, Kayışdağı'ndan Mehmet Eren Demir 14'er golle sıralanıyorlar.

Ünalanspor üç puanı 5 golle aldı

İstanbul U17/B Ligi 25.grupta Üsküdar temsilcisi Ünalanspor ile Ataşehir ekibi İstanbul Sitespor, Yeni Sahra Stadında karşı, karşıya geldi.  Karşılaşmayı İl hakemi Furkan Şenel yönetirken, yardımcılıklarını Arda Altay ve Berkay Oksay yaptı. Saha komiseri olarak da Kenan Çelik görev aldı. Karşılaşmayı Ünalanspor, Muhammed Emir Pehlivan, Sefa Melih Şener (2) ve Murat Pişken'in golleriyle 5-0 kazandı. Mavi-beyazlılar, ligin ilk devresinde Selimiye Stadında oynanan maçı da 2-0 kazanmıştı. Oynadığı 8 maçta, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Üsküdar temsilcisi, attığı 21 gole karşılık, kalesinde sadece 7 gol gördü. Puanını 14'e yükselten mavi-beyazlılar, grupta 4.sırada bulunuyor. Haftaya lider giren Kayışdağı ise Atalar deplasmanında 3-2 yenilerek, bu sezon ki ilk yenilgisini aldı. Lideri adım, adım takip eden Üsküdar FY ise Küplüce ile 1-1 berabere kalınca, aradaki puan farkı bire indi.

Özataşehir Tuzla'dan eli boş döndü

İstanbul U17/B Ligi 33.grupta Öz Ataşehirspor, Tuzla deplasmanında Tuzla Mimarsinan ile Tuzla Belediyesi Orhanlı Stadında karşı, karşıya geldi. Karşılaşmayı İl hakemi Muhammet Akçaoğlu yönetirken, yardımcılıklarını  Emir Öztürk ve Berat Bulut yaptı. Saha komiseri olarak Murat Kumaş görev yaptı. Öz Ataşehir, Tuzla Mimarsinan deplasmanında maçın henüz 26.dakikasında kalecisinin kırmızı kart görmesiyle sahada bir kişi eksik kaldı. Bu dakikada Yunus Emre Görmüş'ün yerine ikinci kaleci Emir Demir oyuna dahil oldu. Bu sezon U16 takımının da kalesini koruyan 2007 doğumlu Emir, ısınmaya fırsat bulamadan girdiği maçta 5 dakika içerisinde üst üste iki gol yedi. İkinci yarı Öz Ataşehir aradaki farkı kapatmak için gol ararken, yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Emir Soysal ve Ömer Kırbaş ile iki gol daha bulan Tuzla Mimarsinan sahadan 4-0 galip ayrıldı. Haftaya lider giren İçerenköy İdman Yurdu, deplasmanda Tuzla Gençlergücü ile 1-1 berabere kalınca, Tuzla Mimarsinan liderle arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Soğuksu'yu Paşabahçe'de oynanan maçta son 10 dakika içinde Sait Gülek ve Kerem Koca'nın golleriyle 2-0 yenen Girnespor, liderin puan kaybettiği hafta zirveye biraz daha yaklaştı.  

İyi Gençlik, Fındıklı ile yenişemedi

İstanbul U17/B Ligi 30.grupta Sancaktepe temsilcisi İyi Gençlik, Maltepe Fındıklı ile karşılaştı. Maltepe Başıbüyük Tuncay Karartı Stadındaki karşılaşmayı, İl hakemi Göksel Göktürk yönetirken, yardımcılıklarını Tarık Furkan Pınarcık ile Bekir Emre Özcivelek yaptı. Saha komiseri olarak da Aygün Cantürk görev aldı. Karşılaşmanın her iki devresinde de taraflar yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendiremezken, kaleciler gole izin vermedi. Mücadelede gol sesi çıkmayınca, taraflar sahadan birer puanla ayrıldı. Lider Beylerbeyi 1911, 7 gol birden atan Semih Saymaz'ın yıldızlaştığı maçta Ataşehir Doğuş'u 12-0 mağlup etti. Beylerbeyi'ni farka taşıyan diğer golleri Kerem Baroncelli Sağıroğlu (2), Hasan Berk Şen (2) ile ikinci yarıda oyuna giren Metehan Çoşkun kaydetti. Oynadığı 8.maçında 7. galibiyetini alan yenilgisiz Beylerbeyi, puanını 22'ye çıkarttı. Grubun bir diğer nağmalup takımı Şile Denizspor ise Sancaktepe Yenidoğan'ı deplasmanda 2-0 mağlup ederek, ikinci sıradaki yerini korudu.

Erenköy Acar farklı kaybetti

İstanbul U17/B Ligi 29.grupta Erenköy Acarspor, Alemdağ Stadındaki maçta 1877 Alemdağspor ile karşılaştı. Karşılaşmayı İl hakemi Baran Taşdeler yönetirken, yardımcılıklarını Hüseyin Hakan Yılmaz ile Yusuf Yaman yaptı. Saha komiseri olarak da Feridun Koçak görev aldı. Kadıköy temsilcisi Erenköy Acarspor, Alemdağ deplasmanında beklemediği bir mağlubiyet aldı. Maçın ilk yarım saatinde gol olmazken, 33.dakikadan itibaren 1877 Alemdağspor'un golleri peş peşe geldi. Kuzey Demir'in hat-trick yaptığı maçta,Talha Küçükbayraktar (2), Beytullah Turan, Kağan Sancak ile ikinci yarıda oyuna giren Ramazan Grdik, İzzet Kaçak ve Abdullah Sancak'ın golleriyle 1877 Alemdağspor sahadan 10-0 galip ayrıldı. Puanını 18'e çıkartan mavi-beyazlılar ikinci sıradaki yerini korudu. Lider Gülsuyuspor ise Harb-iş Spor'u 6-0 mağlup etti.

 

 



 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam