reklam
reklam

U13'de 8.hafta

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2023, Pazartesi - 10:37   Okunma Sayısı: 84434
İstanbul U13 Ligi'nde 8. hafta geride kaldı. 13 yaş ve altı futbolcuların 61 gruptaki mücadelesinde toplam 919 gol atıldı.

2022-2023 sezonu İstanbul U13 Ligi'nde 8.hafta heyecanı yaşandı. 13 yaş ve altı futbolcuların mücadele ettiği İstanbul U13 Ligi'nde 61 grupta toplam 471 takımın mücadelesi devam ediyor. 25 karşılaşma sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle hükmen sonuçlandı. 8.hafta oynanan maçlarda ise toplam 919 gol atıldı. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda, gelecek sezon U14/A kategorisinde mücadele edecek takımlar belli olacak. İstanbul U13 Ligi’nde 2010, 2011 ve 2012 doğumlu futbolcular oynayabiliyor. 2013 doğumlu futbolcular ise oynayamıyor. 2013 doğumlu oyuncu oynatan takımlar hükmen yenik sayılacak. İstanbul U13 Ligi’nde sezonu ilk iki sırada tamamlayan takımlar 2023-2024 sezonunda U14/A Liginde, ilk ikinin dışında kalan takımlar ise 2023-2024 sezonunda U14/B Liginde yer alacak. Ligi ikinci sırada bitiren takımlar ile puan eşitliği olan takımlar da U14/A kategorisine alınacak. 4 numaralı topun kullanıldığı maçlar ise 30'ar dakikalık iki devre halinde, tek hakemle oynatılıyor. 51. grupta, Ortaçeşme müsabakasına yazı vererek çıkmayan Ömerlispor takımı FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayıldı ve 3 puanı silindi. 36.grupta, Günyamaç müsabakasına eksik gelerek katılamayan Sarıyer Maden takımı FMT’nin 22/a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayıldı. 12.grupta, oynanan ve konuk ekibin 5-1 kazandığı Kosova Güç - Küçükçekmece İ.Y. müsabakasında esame listesinde yazılı futbolcu yerine farklı bir futbolcu oynatan Kosova Güçspor takımının 5-0 hükmen yenik sayıldı ve 6 puanı silindi.

Eren gol sayısını 28'e çıkarttı

U13 Gol krallığında Nilüfer Gökay İ.Ö.O.'dan Eren Ünlü 28 golle ilk sırada bulunuyor. Florya 1923 Spor'dan Hürkan Aktaş 25 golle ikinci, Örnektepe'den Oğuzhan Yüksel 24 golle üçüncü durumda bulunuyor. Trabzon 1453'den Mehmet Alperen Ceylan 22 gol, Kuştepe'den Gökalp Katar 21 gol, Tuzla Mimarsinan'dan Berat Koyuncu, Hürriyetgücü'nden Muhammet Taşkıran, Bahçelievler Soğanlı'dan Toprak Kök, Silivrispor'dan Arda Ergun 19'ar gol, Trabzon Samandıra'dan Mert Ediz, Başakşehir Kartal'dan Poyraz Yaşıyan 17'şer gol, Çamlıcaspor'dan Emir Alim Yılmaz, Bayrampaşa Kocatepe Atletik'ten Yiğit Emir Kartal, Haznedar'dan Bilal Yıldız, Mahmutbey'den Berat Kandemir 16'şar golle sıralanıyorlar. İstanbul U13 Ligi'nde 8.hafta sonunda, 19 takım 8'de 8 yaptı. B.Çekmece Karadeniz İ.Ö.O., Beylikdüzü İdmanyurdu, Bahçelievler Soğanlı, İstanbul Trabzon, 5 Mevsim Gençlik, Bayrampaşa Demir, Örnektepe, Kuştepe, Kağıthane, Kurtköy, Tunçspor, Tuzla Mimarsinan, Cevizli Anadolu, Ihlamurkuyu Birlik, İstanbul Kartalları, Yamanspor, Bağlarbaşı, Örnek Gençlik ve Fenerbahçe, oynadıkları 8 maçı da kazandılar.

Trabzon 1453 lider İstanbul Trabzon'un ensesinde

İstanbul U13 Ligi 11.grupta iki farklı ilçenin, 'Trabzon' adı taşıyan kulübünün U13 takımları aynı grupta buluştu. Şampiyonluk mücadelesi veren Bağcılar temsilcisi Trabzon 1453 Spor, Küçükçekmece ekibi lider İstanbul Trabzon'u adım, adım takip ediyor. Lacivert-beyazlılar, 8.hafta 7.sıradaki Merter ile Bahçelievler İl Özel İdare Stadında karşılaştı. Karşılaşmayı İl hakemi Abdurrahman Duman yönetirken, saha komiserliğini Uğur Türkan yaptı. Müsabakayı 8-0 kazanan Trabzon 1453 Spor puanını 21'e çıkartarak, lider İstanbul Trabzon arasındaki 3 puanlık farkı korudu. Karşılaşmada 7 gol atan 2010 doğumlu Mehmet Alperen Ceylan, sahanın yıldızı oldu. Bu sezon Trabzon 1453 Spor'un U14 ve U15 takımlarında da forma giyen Alperen, sezon boyunca forma giydiği 30 maçta, toplam gol sayısını 71'e yükseltti. Trabzon 1453 Spor'un diğer golü ise Muhammed Ensar Zenbil attı. Lider İstanbul Trabzon ise Bağcılar temsilcisi Yeni Yüzyıl Gençlik takımını Oğuzhan Karadaş (2), Hasan Ali Yusufoğlu ve ikinci yarıda oyuna giren Ali Ekber Memiş'in golleriyle 4-0 mağlup etti.

Kaynarcaspor gol yağdırdı

İstanbul U13 Ligi 45.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Kaynarcaspor, grubun zayıf ve puansız takımı Orhanlıspor ile Tuzla Belediyesi Orhanlı Stadı'nda karşılaştı. Karşılaşmayı Kadın Bölgesel Hakemi Gamze Altınova yönetirken, saha komiserliğini Haydar Kara yaptı. Maçta, baştan sona üstün bir oyun sergileyen Kaynarcaspor, sahadan 14-0 galip ayrıldı. Bu sezon ki, en farklı galibiyetine imza atan mavi-beyazlılarda, altı gol atan 2010 doğumlu Hasan Akıncı sahanın yıldızı oldu. Pendik temsilcisini farka taşıyan diğer golleri; Muhammet Gözlemci, Berat Tedbirli, Poyraz İnan Akyol (2), Alperen Ayna ile ikinci yarıda oyuna giren Ahmet Enes Çiçek, Talha Ensar Kına, Ömer Kırdan kaydetti. Farklı galibiyetle haftayı kapatan Kaynarcaspor, puanını 16'ya yükseltti Mavi-beyazlılar, aynı puandaki Pendik Emekspor'u averajla geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi.

Sultanbeyli kalesini gole kapattı

İstanbul U13 Ligi 54.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Sultanbeyli Belediyespor, 5.sıradaki İnkilapspor ile Sultanbeyli Belediye Stadında karşılaştı. Karşılaşmayı İl hakemi Erhan Şamlı yönetirken, saha komiserliğini Ertan Arslantürk yaptı. Müsabakaya hızlı başlayan Sultanbeyli Belediyespor, ilk 10 dakikada Rüzgar Arslan, Abdül Kerim Balcı ve Ayaz Bulut'un golleriyle 3-0 öne geçti. 21.dakikada Rüzgar ile bir gol daha bulan mavi-beyazlılar, ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı. İkinci 30 dakikalık bölümde Semih Turan, Ayaz Bulut (2) ve Muhammet Talha Nas ile 4 gol daha bulan Sultanbeyli Belediyespor, sahadan 8-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla, 8.maçında 5. galibiyetini elde eden Sultanbeyli ekibi, rakip filelere 34 gol gönderirken, kalesinde henüz gol görmedi. Üç kez golsüz berabere kalan Sultanbeyli Belediyespor, puanını 18'e çıkarttı. Lider Dudulluspor ise Ferahspor engelini 5-1 ile geçti. Yeşil-beyazlılar, yenilmezliklerini sürdürürken, puanını da 22 yaptı.

Anadolu Üsküdar galibiyete hasret

İstanbul U13 Ligi 56.grupta mücadele eden Anadolu Üsküdar, grubun şampiyonluktaki favorilerinden Barbarosspor ile Selimiye Stadında karşı, karşıya geldi. Karşılaşmayı hakem Muhammed Ali Zengin yönetirken, saha komiserliğini Kenan Çelik yaptı. Oynadığı 8 maçı da farklı skorlarla kaybeden Anadolu Üsküdar, favori Barbarosspor karşısında kalesinde tam tamına 11 gol gördü. Barbarosspor'u farka taşıyan golleri, Selim Kerem Gür, Ali Tarık Tokul, Ömer Arda Bilgin (2), Samede Veysel Ekmekçi, Kaan Tuğal (2), Kaan Börü (2) ile ikinci yarıda oyuna giren Semih Odman ve Ege Şahinalp kaydetti. Grubun bir diğer önemli maçında lider Beylerbeyi, evindeki maçta Kirazlıtepe'ye rövanşı vermedi. Kırmızı-yeşilliler, ilk maçtaki skorla Kirazlıtepe'yi 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Hakem Hasan Sezer İşeri'nün yönettiği karşılaşmada, saha komiseri olarak Ersöz Yılmaz görev aldı. İlk yarısı golsüz tamamlanan müsabakanın ikinci yarısının 43.dakikasında İbrahim Mavzer, Beylerbeyispor'u öne geçirdi. Bu gole Kirazlıtepe, Ömer Eymen Hisoğlu ile cevap verdi. Kırmızı-beyazlıların gol sevinci sadece 3 dakika sürdü. Hasan Hüseyin İnal, topu ağlara göndererek skoru ilan etti. Bu önemli karşılaşmayı 2-1 kazanan Beylerbeyispor, ikinci yarının ilk maçında galibiyetle tanıştı. Rövanşı vermeyen kırmızı-yeşilliler, puanını 21'e çıkarttı. Oynadıkları 8 maçta 41 gol atan Üsküdar temsilcisi, kalesinde sadece 10 gol gördü.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam