reklam
reklam

2.Amatör'de 11.hafta

Eklenme Tarihi: 27 Mayıs 2023, Cumartesi - 23:22   Okunma Sayısı: 51679
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi'nde 11.hafta geride kaldı. 19 grupta oynanan 76 maçta 392 gol atıldı. Liderlerin değişmediği hafta, Samandıra FK 11'de 11, Yeni Özkartalspor ise 10'da 10 yaparak yoluna kayıpsız devam ediyor.

İstanbul 2.Amatör Lig'de 11. hafta heyecanı yaşandı. Ligden çekilen ve sahaya çıkmayan takımlar nedeniyle bu hafta 17 maç hükmen sonuçlandı. Oynanan 76 maçın 44'ünde ev sahibi takımlar kazanırken, 24 maçta üç puan sevincini deplasman ekipleri yaşadı. Biri golsüz olmak üzere 8 maç  beraberlikle sona erdi. 19 grupta oynanan 76 maçta toplam 392 gol atıldı. Küçükçekmece Atakent'i deplasmanda 16-0 mağlup eden Yıldırım Bosna ile Esenyurt Örnek İdman Yurdu'nu deplasmanda 15-0 Gayretspor haftanın en farklı skorlarına imza attı. Gol krallığında, Üstün FK karşısında hat-trick yapan Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları'ndan İbrahim Çakmak 24 gole ulaşarak ilk sıraya yükseldi. Telsiz'den Eray Yılmaz 22 golle ikinci sırada bulunuyor. Bu ikiliyi; Zeytinburnu 1957 maçında hat-trick yapan Etiler'den Selçuk Uğur  ile Atakent karşısında 5 gol atan Yıldırım Bosna'dan Timur Han Düzgün 19 golle takip ediyor. Esenler Oruçreis maçında iki gol kaydeden Emirefendi'den Uğur Burak Yılmaz ile İstanbul Artvin maçında üç gol atan 5 Mevsim Gençlik'ten Ramazan Kara 18 gole ulaştı. Fatih Yayla'dan Berke Haskurt ve Göktürk Sarayspor'dan Yusuf Küçükaydın 16'şar gol, Bahçelievler Futbol Atletik'ten Berk Bozkurt, Bahçelievler Yenidoğanspor'dan Doğukan Kaya, Gayretspor'dan Abolaji Eiwa, Kavaklı Köyü'nden Şenol Salih, Esenyurt İncirtepe'den Amr Mohamed, Telsiz'den Uğur Avcı, Bahçelievler Futbol Atletik'ten Berk Bozkurt, ve Etiler'den İrfan Avcılar 15'er gol, Kağıthane Çağlayan'dan Ömer Tunç, Beyoğlu Çukurspor'dan Murat Battal, Esenyurt 19 Mayısspor'dan Talha Yücel, Ataşehir Doğuşspor'dan Muhammed Kaya, Samandıra FK'dan Fethullah Saklı, Doğan Güneşspor'dan Selçuk Kendir,Gültepe Özgençlik'ten Berker Kaya Kayalı, ve Haznedar Çetinkaya'dan Alper Çoşkun 14'er golü bulunuyor.

Liderler yerlerini korudular

İstanbul 2.Amatör Ligi 15.grupta Samandıra FK, deplasmanda Üsküdar Salacak'ı 10-1 yenerek  11.maçını da kazandı. Turuncu-siyahlılar, Pendik Kavakpınar'ın 5 puan önünde lider. 14.grupta ise bir maçı eksik olan Yeni Özkartalspor ise evinde en yakın takipçisi Esenyurt Balıkyoluspor'u 3-1 yenerek 10'da 10 yaptı. Tüm gruplarda liderler yerlerini korudular. 1.grupta Oklalıspor, Silivri Kadıköy'ün 5 puan önünde lider durumda bulunuyor. 2.grubun iki yenilgisiz takımı Kavaklı Köyü, evinde golsüz berabere kaldığı en yakın takipçisi Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları ile arasındaki 2 puan farkı korudu.3.grupta Alipaşa, Bollucaspor'un 3 puan önünde zirvede yer alıyor. 4.grupta her hafta takipçileriyle arasındaki puan farkını arttıran Gayretspor, Gültepe Özgençlik ile arasındaki puan farkını 9'a çıkarttı. 5.grupta Bahçelievler Futbol Atletik, Göktürk Sarayspor'un 2 puan önünde yer alıyor. 6.grupta Telsiz 31 puanla ilk sırada. Yıldırım Bosna 3 puan farkla lideri izliyor. 7.grupta iki yenilgisiz takım, Göktürkspor ile Alucra Doluderespor'un puan, puana mücadelesi sürüyor. İki takım da aynı puan ve averajla sıralanıyor. 8.grupta, ilk iki sırada yer alan Haznedar Çetinkaya ile Kağıthane Çağlayan'ın henüz mağlubiyeti bulunmuyor. 9.grupta, ikinci sıradaki İstanbul Artvin'in yenilmesiyle lider Emirefendispor puan farkını 8'e çıkarttı. 10.grupta Aslantepe, Beyoğlu Çukurspor'un 1 puan ilerisinde ilk sırada. 11.grupta Etilerspor, en yakın takipçisi Poligon Fethiye ile arasındaki 3 puanlık farkı korudu. 12.grubun iki nağmalup takımı CPS Karlıtepe ile Zeytinburnu Yıldız aynı puan ve averajla sıralanıyor. 13.grupta zirvede yer alan iki takımın mücadelesinde Esenyurt 19 Mayısspor ile Muratpaşaspor yenişemeyince 1 puanlık fark bozulmadı. 16.grupta Ataşehir Doğuş, Sultan Mehmed Hanspor'un 4 puan önünde lider. 17.grupta oynadığı 11 maçta 10 galibiyet, 1 beraberlik alan Pendik Doğan takipçisi Koşuyolu'nun 10 puan önünde. 18.grupta, Acıbadem 27 puanla zirvede, Şile Denizspor 23 puanla ikinci. 19.grupta, Pendik Emekspor, en yakın takipçisi Doğan Güneşspor'un  haftayı yenilgi ile kapatması üzerine puan farkını 7'ye çıkarttı.

Sultan Mehmed Han zorlanmadan kazandı

İstanbul 2.Amatör Ligi 16.grupta, hem şampiyonluğun hem de 1.Amatör Lig için ilk ikinin kuvvetli adaylarından Sultan Mehmed Hanspor, tek galibiyetle grubun dibine demir atan Feneryolu ile Yeni Sahra Stadında karşılaştı. Karşılaşmayı İl hakemi Serdar Aslan yönetirken, yardımcılıklarını Furkan Şenel ve Arda Altay yaptı. Müsabakanın saha komiserliğini ise Kenan Çelik yaptı. İlk yarı oynanan ve Sultan Mehmed Han'ın 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşına, konuk ekip hızlı başladı. 11.dakikada Mert Hanoğlu Sultan Mehmed Hanspor'u öne geçirdi. Golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Feneryolu, kalesinde peş peşe gördüğü gollere engel olmadı. 28 ve 29.dakikalarda Hüseyin Asarkaya, birbirinin kopyası iki golle bir anda farkı üçe çıkarttı. 38.dakikada gelişen Feneryolu atağında, ceza sahası içinde yaşanan karambolda, bir elle oynama tespit eden maçın orta hakemi Serdar Yılmaz penaltı noktasını işaret etti. Vuruşu Enis Dal gole çevirince, aradaki fark ikiye indi. İlk devre 3-1 Sultan Mehmed Hanspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında daha dinç bir görüntü çizen Feneryolu, üst üste ataklarla Sultan Mehmed Hanspor kalesinde gol ararken, konuk takım ani ataklarla pozisyonlara girdi. Maçın 75.dakikasında Abdurrahman Aydın, bir ara pasıyla ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. 18 yaşındaki genç futbolcu, topu kalecinin yanından ağlarla buluşturarak farkı yeniden üçe çıkarttı. 82.dakikada derinlemesine bir pasla ceza sahasına Alper Karaağaç, topu kalecinin üzerinden aşırarak takımının beşinci golüne imza attı. 87.dakikada ver kaçlarla ceza sahasına giren Toprak Kadir Özkan topu köşeden ağlara göndererek durumu 6-1 yaptı.  89.dakikada Enis Dal, ceza sahası dışından sert vurdu. Herkes topun avuta gideceğini düşünürken, top köşeden filelerle buluştu. Bu golle karşılaşma Sultan Mehmed Hanspor'un 6-2 üstünlüğü ile sona erdi. Her iki takım son olarak 2017-2018 sezonunda 2.Amatör Lig'de aynı grupta mücadele etmiş, iki karşılaşmayı da Feneryolu 4-2'lik skorlarla kazanmıştı. Gelecek sezondan itibaren Kuzey Fırtına 61 ismini alacak olan Sultan Mehmed Hanspor, bu galibiyetle puanını 24 yaparak ikinci sıradaki yerini korudu. Mavi-lacivertli ekip 12.hafta deplasmanda Yeni Sahra ile karşılaşacak. 4 puanda kalan Feneryolu ise 12.hafta Üsküdar Altınşehir deplasmanına gidecek.

Ataşehirgücü farklı kazandı

İstanbul 2.Amatör Ligi 18.grupta, alt sıralardan kurtulmak isteyen iki takım Ataşehirgücü ile İstanbul Altınordu, İBB Esatpaşa Stadında karşı karşıya geldiler. Müsabakayı İl hakemi Kenan Sağlam yönetirken, yardımcılıklarını Fatma Yaren İncesu ve Mehmet Levent Saat yaptı. Saha komiseri olarak ise Levent İbrikçi görev aldı. Ataşehirgücü, ilk yarı 4-3 yenildiği İstanbul Altınordu'yu 5-1 yenerek rövanşı almış oldu. Maça hızlı başlayan mavi-beyazlılar, Salih Emir Atbaş'ın 8 ve 17.dakikalardaki golleriyle iki farkı yakaladı. Bu sezon başında 1.Amatör'de Sarıgazi forması giyen Ramazan, mavi-beyazlı forma ile 10.golünü attı. 44.dakikada sağ kanattan gelişen atakta Ramazan Demirsoy topu ağlara gönderince, ilk yarıyı Ataşehirgücü 3-0 önde tamamladı. İkinci yarının 53.dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Salih Emir Atbaş, kendisinin üçüncü, takımının 4.golüne imza atarak skoru 4-1 yaptı. Bu sezon U18 takımında da forma giyen Salih, toplam gol sayısını 10'a yükseltti. 78'de İstanbul Altınordu, ara transferde Kartal Yunus'dan transfer ettiği  Zeynel Abidin Kuş ile farkı üçe indirdiyse de, 90.dakikada Ramazan Demirsoy'un golüne engel olmadı. Karşılaşmayı Ataşehirgücü 5-1 kazandı. Her iki takım son olarak 2014-2015 sezonunda 2.Amatör Lig'de aynı grupta yer almışlar, aralarındaki karşılaşmaların ilkini İstanbul Altınordu 3-2, ikinci maçı ise Ataşehirgücü 4-3 kazanmıştı. 11.hafta sonunda 8.sıradaki Ataşehirgücü puanını 10'a yükselterek, İstanbul Altınordu ile arasındaki puan farkını 5'e indirdi. Ligin 12.haftasında Ataşehirgücü, Selimiye Stadında Kemahspor'un konuğu olurken, İstanbul Altınordu, Kartal'da Örnekspor'u misafir edecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam