reklam
reklam

Süper Lig'e yükseldiler

Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2023, Salı - 23:03   Okunma Sayısı: 113098
Zorlu bir sezonun ardından Kadınlar 1.Ligi'nde şampiyon olan Beylerbeyispor ile play off maçları sonunda ilk sırayı alan Gaziantep Asyaspor, 2023-2024 sezonunda Kadın Futbol Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

Kadın Futbol Süper Ligi'ne yükselecek iki takımın belirleneceği Kadınlar 1.Ligi ve play off serisi sona erdi. Beylerbeyi Spor A.Ş. Pendik Çamlıkspor ile Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ne yükseldi. İki takımda 2023-2024 sezonunda kadın futbolunun en üst liginde mücadele edecek. Kadınlar 1. Ligi'nde şampiyonluğu daha önce garantileyen ve önümüzdeki sezon Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde mücadele etme hakkını kazanan Beylerbeyi Spor A.Ş. Pendik Çamlıkspor, son maçında Şırnak Belediyesi Nuh Spor’u 4-1 mağlup etti. Beylerbeyi 75.Yıl Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen törende Beylerbeyi Spor A.Ş. Pendik Çamlıkspor’a şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu adına İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen ile Stratejik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İdil Karademirlidağ Suher takdim etti.  Kadınlar 1. Ligi play-off finalinde Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor ile Horozkent Spor Kulübü, Ankara'da karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 4-0 kazanan Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor, Beylerbeyi Spor A.Ş. Pendik Çamlık Spor Kulübü'nün ardından Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ne yükselen ikinci takım oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen törende kupa ve madalyaları Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu adına Murat Şahin takdim etti. Karşılaşmayı U19 Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Begüm Üresin ile Kadın Milli Takımlar Antrenörü Tuğçe Mercan da izledi.

Beylerbeyi nağmalup şampiyon

Kadınlar 1.Ligi'nde normal sezonu Beylerbeyi Spor A.Ş. Pendik Çamlıkspor, oynadığı 24 maçta 22 galibiyet ve 2 beraberlikle yenilgi almadan şampiyon tamamladı. Oynadığı maçlarda 97 gol atan kırmızı-yeşilliler, kalelerinde sadece 9 gol gördü. Üsküdar temsilcisi sadece Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor ve Horozkent takımlarıyla berabere kaldı. Sakarya Kadın Futbol'u 14-0 ve 4-0, Giresun Sanayispor'u 4-0 ve 6-1, Horozkent'i 1-0, İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor 3-0 ve 4-0, Kocaeli Bayan Futbol takımını 7-0 ve 5-2, Yukatel Kayseri Kadın Futbol takımını 2-0 ve 3-0, Gaziantep Asya'yı 3-0, Soma Zaferspor'u 3-0 ve 4-0, Birfen Koleji Hatay Defnespor'u 10-0 ve 3-0, Bağcılar Evren'i 4-0 ve 1-0, Ünyegücü'nü 5-1 ve 2-1, Şırnak Nuhspor'u 3-1 ve 4-1'lik skorlarla mağlup etti. Kırmızı-yeşillilerde; Rhaizza Sthefani Lıiz Cabral 26 golle en golcü isim oldu. Mine Yıldız ve Şehiban Dülek 17'şer gol, Gülsüm Aygün 10 gol, Canan Çetin 6 gol, Bahar Kol 4 gol, Berdan Bozkurt, Safa Merve Nalçacı ve Seval Kıraç 3'er golle takımın diğer gollerini atarak katkı sağlayan isimler oldu.

Gaziantep'in ikinci takımı Süper Lig'de

Kadınlar 1. Ligi normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor, adını doğrudan play off finaline yazdırdı. Oynadığı 24 maçta 18 galibiyet, 3'er de beraberlik ve mağlubiyet alan Gaziantep temsilcisi attığı 99 gole karşılık, kalesinde sadece 19 gördü. Normal sezonu 3.tamamlayan Şırnak Nuhspor, 6.olan Yukatel Kayseri Kadın Futbol takımıyla, 4.sırayı alan Bağcılar Evrenspor da 5.olan Horozkentspor ile play off 1.turunda eşleştiler.  Şırnak Nuhspor, Samsun'da oynanan maçta Kayseri ekibini Rukiye Kılıç ve Havva Nur Şanlıtürk'ün golleriyle yenerek, 2.tura çıktı. Yine Samsun'da oynanan maçta Horozkentspor ile Bağcılar Evren golsüz berabere kaldı. Seri penaltı atışları sonunda Denizli temsilcisi Horozkentspor, rakibine 4-3 üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu. Horozkentspor'un penaltılarını Havane Dilbe, Sevgi Sevim Ergen, Hanna Skryhanava ve Elif Duru gole çevirirken, Bağcılar Evren ise Lütfiye Erçimen, Aysun Muradova ve Wafa Messaoud ile penaltı vuruşlarını gole çevirdi. Tur atlayan Şırnak Nuhspor ile Horozkentspor Samsun'da karşı karşıya geldiler. Karşılaşmayı Liana Mirashnicenka, Huriye Selçuk ve Hanna Skryhanava'nın golleriyel 3-0 kazanan Horozkentspor, adını play off finaline yazdırdı. Play off finalinde Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor ile Horozkent Spor Kulübü, Ankara'da karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Ceren Akkaya, Birsen Bozbal, Domingas Campos ve Fatma Nur Şenses'in golleriyle 4-0 kazanan Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor, Beylerbeyi Spor A.Ş. Pendik Çamlık Spor Kulübü'nün ardından Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ne yükselen ikinci takım oldu. Böylece Asyaspor, ALG Spor'dan sonra Gaziantep'in Kadın Futbol Süper Ligi'ndeki ikinci temsilcisi oldu. Ülkemizde 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sebebiyle ligden çekilme talebi kabul edilen kulüpler nedeniyle, 2022-2023 sezonu Kadınlar 1. Liginde ligden düşme uygulanmayacak.

İki takım 1.Lige düştü

Lig statüsünde; '2022-2023 sezonu Kadınlar Süper Ligi müsabakalarının tamamlanması ile ligden çekilen ve çıkarılan takımlar dikkate alınmaksızın oluşan puan tablosunda A Grubunu son sırada B Grubunu son 2 sırada tamamlayan 3 takım arasında çift devreli lig usulü play-out müsabakaları oynanır' yazdığı için, Kadın Futbol Süper Ligi A Grubunu son sırada tamamlayan Dudulluspor ile B Grubunu son iki sırada tamamlayan Trabzonspor ve Kireçburnu takımları arasında Play out müsabakaları oynandı.  Kireçburnu'nun çekildiği play out maçları Trabzonspor ile Dudulluspor arasında geçti. İstanbul'da oynanan maçı Dudulluspor 1-0 galip tamamladı. Trabzon'da oynanan karşılaşmayı ise bordo-mavililer 4-0'lık skorla kazandı. Bu sonuçların ardından, Trabzonspor, play out grubunu ilk sırada tamamlayarak, Kadın Futbol Süper Ligi'nde kaldı. Play out müsabakaları sonunda son iki sırayı alan Dudulluspor ile Kireçburnu takımları Kadınlar 1.Ligine düştü.

Kadınlar 2.Ligi devam ediyor

Kadınlar 2.Ligi'nde gruplarını ilk sırada tamamlayan 3 takım sezon sonunda direkt olarak Kadınlar 1.Ligi’ne yükselecek. Gruplarını son sırada tamamlayan 3 takım Kadınlar 3. Ligi’ne düşecek. Kadınlar 1. Ligi’ne yükselecek son iki takımın belirlenmesi için, gruplarını 2. ve 3. sırada tamamlayan 6 takım ile gruplarını 4. sırada tamamlayan en yüksek puan ve averaja sahip 2 takımın katılımıyla toplam 8 takım arasında play-off müsabakaları oynanacak. Play-off final müsabakası oynanmayacak ve yarı final müsabakalarını kazanan 2 takım 2023-2024 sezonunda Kadınlar 1. Ligine yükselmiş olacak. Kadınlar 2.Liginde maçlar devam ediyor. A grubunda Gazikent 19 puanla lider, 1955 Batman Belediyespor 15 puanla ikinci sırada. B grubunda Bornova Hitabspor 25 puanla ilk sırada. Kendisini 22 puanla Konyaaltıspor izliyor. C grubunda Çatalca Belediyespor 23 puanla lider. İstanbul temsilcisi Telsizspor ise 20 puanla ikinci sırada bulunuyor. 2.Lig gol kraliçeliğinde Konyaaltıspor'dan Özge Kayabaşı 9 golle ilk sırada yer alıyor. 8'er golle Çatalca Belediyespor'dan Ebru Atıcı ve Ecem Narlıdere ikinciliği paylaşıyor. Konya İdman Yurdu'ndan Aymina Sezer ise 7 golle üçüncü durumda bulunuyor.

Kadınlar 3.Ligi'nde gruplar tamamlandı

Bölgesel olarak grupların belirlenmesine müteakip müsabakalar 20 grupta, çift devre lig usulü şeklinde düzenlendi. Lig müsabakaları sonunda Kadınlar 2. Ligi’ne yükselecek 5 takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynanır. Kadınlar 3. Ligi’nde düşme uygulanmayacak. 20 grupta ilk sırayı alan takımlar şöyle; Çanakkale Dardanel, Bakırköy Yeni Mahallespor, Pendik Güvenspor, Karabük Gençlerbirliği, Bursa Demiryoluspor, Uşak 64 Belediyespor, Bornova Genç Yıldızlar, Denizli Sultanlarspor, Eskişehirspor, Yakacık Genç Erlerbirliği, Konya Ülkspor, Mezitli Merccanlar, Adanagücü, Beykent, Boyabat Eğitim, Trabzon Kardelen, Şanlıurfaspor, Sliopispor, Muş Yağmurspor, Vangücü. Kadınlar 3.Ligi gol kraliçeliğinde Gençlerbirliği takımından İklim Ateş 34 golle birinciliği elde etti. Denizli Sultanlarspo'dan Damla Kay ve Karabük Gençlerbirliği'nden Güllü Şahin 20'şer golle ikinciliği, Van Büyük Şehir Belediyespor'dan Ceylan Tatr ile Bursa Demiryoluspor'dan Fatma Ahretlik 18'er golle üçüncülüğü elde etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam