reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

SAL Klasman'da 4.hafta

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2023, Cumartesi - 23:09   Okunma Sayısı: 86991
İstanbul Süper Amatör Ligi klasman gruplarında heyecan devam ediyor. 16 takımın mücadele ettiği klasman gruplarında dördüncü hafta geride kaldı. Sarıyer Yeni Mahalle ve İFA Spor haftayı lider kapattılar.

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 16 takımın katıldığı SAL klasman maçlarında 4.hafta heyecanı yaşandı. Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek 8 İstanbul takımının belirleneceği İstanbul Süper Amatör Ligi klasman maçları A ve B olmak üzere iki grupta oynanıyor. SAL Klasman A Grubunda üst sıralara yükselmek isteyen Çekmeköy Belediye Alemdağspor ile Taçspor, Paşabahçe Stadında karşılaştılar. Oynadığı 3 maçından da beraberlikle ayrılarak 3 puanın sahibi olan Çekmeköy Bld. Alemdağspor, sadece Küçükçekmecespor'u yenebilen Taçspor’u 2-1 mağlup ederek şeytanın bacağını kırdı. Çekmeköy Belediye Alemdağspor Murat Ulu’nun golü ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının uzatma dakikaları nefesleri kesti. 90+4'de Ramazan Bal ile Çekmeköy ekibi skoru 2-0 yaptı. 90+6'da Taçspor, kazandığı penaltıyı Oğuzhan Türkmen gole çevirse de karşılaşmayı 2-1 Çekmeköy temsilcisi kazandı. A grubunda Maltepespor ile lider Beşyüzevler 2-2 berabere kaldı. Beşyüzevler, Önder Mula ve Cem Çelik ile iki kez öne geçmesine rağmen, Maltepespor, Mete Han Terzi ve Eyüp Erim ile bulduğu gollerle eşitliği sağlamayı başardı. SAL Klasman B Grubu'nda Leventspor, Galatasapor'u 12.dakikada Emre Usta'nın golüyle 1-0 yenerek 10 puana ulaştı ve İFA ile birlikte zirveye ortak oldu. B grubunda Yeni Ufukspor, Murat Bulgur'un 28.dakikada attığı golle İstanbul Bulancak'ı 1-0 yenerek puanını 8 yaptı.

Boğaz'ın derbisini Sarıyer kazandı

İstanbul Süper Amatör Ligi SAL Klasman A grubunda, sonucu merakla beklenen maçta Sarıyer Yeni Mahalle, Beykoz 1908'i 4-0 mağlup etti. Avcılar'da oynanan karşılaşmayı Hatem Yarar, Hüseyin Balkaya ve Görkem Sağlam hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Mehmet Demir yaptı. İlk üç maçından sadece 1 puan alan Beykoz ile 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden Sarıyer Yeni Mahalle arasındaki maça her iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın 38.dakikasında sağ kanattan gelişen Sarıyer Yenimahalle atağında Barış Korkmaz topu filelere gönderdi. İlk yarı bu golle 1-0 Sarıyer ekibinin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının 54.dakikasında ani gelişen atakta Cevdet Erdemir, yerden köşeye yaptığı şık vuruşla farkı ikiye çıkarttı. 75.dakikada sağ kanattan gelişen atakta Sercan Canıbeyaz’ın ortasına iyi yükselen Orçun Güzeldereli düzgün bir kafa vuruşu ile top ağlara gönderdi. Orçun bu sezon ki 8.golünü attı. 81.dakikada sol kanattan gelişen hücumda Selman Yıldız, ceza sahası içinde topla buluştu. İkinci yarı da oyuna giren  Selman topu ağlarla buluşturarak skoru ilan etti. Selman bu sezon ki 11.golüne imza attı. Boğaz'ın derbisinde Sarıyer temsilcisi, Beykoz ekibini 4-0 mağlup etti. Her iki takım son olarak 2013-2014 sezonunda SAL 3.grupta karşılaşmışlar, iki maçı da Sarıyer temsilcisi 1-0 ve 2-1'lik skorlarla kazanmıştı. Sarıyer Yeni Mahalle puanını 8 yaparak A grubunda liderliğe yükseldi. Bir puanda kalan Beykoz 1908 ise grubun son sırasında haftayı tamamladı. Beykoz 1908, 5.hafta Anadolu FK ile lider Sarıyer Yeni Mahalle ise Taçspor ile karşılaşacak.

Anadolu FK geriden gelip puanı kaptı

İstanbul Süper Amatör Ligi SAL Klasman A grubunda, Küçükçekmecespor iki farklı öne geçtiği maçta, Anadolu FK karşısında galibiyeti koruyamadı. İBB Bayrampaşa Stadındaki karşılaşmayı, Hüseyin Ahmet Ocaklı, Burak Bakırtaş ve Burak Çınar hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Hakan Aktemur yaptı. Klasmana Taçspor yenilgisi ile başlayan, ancak Beşyüzevler ve Beykoz 1908 galibiyetleriyle zirveye ortak olan Küçükçekmecespor, 4-2'lik Beşyüzevler yenilgisini telafi etmeye çalışan Anadolu FK, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıktılar. Karşılaşmanın 41.dakikasında Koray Şengül ve 44'de Harun Deniz ile üst üste iki gol bulan Küçükçekmecespor ilk yarıyı iki farklı üstünlükle kapattı. Harun bu sezon ki 9.golüne imza attı. İkinci yarının 52.dakikasında Ahmetcan Türkmen, farkı bire indirdi. Karşılaşmanın 90.dakikasında Muhammet Hüseyin Toka eşitliği sağlayan golü attı. Son dakikalarda Anadolu FK'dan Yunus Emre ve Hüseyin, Küçükçekmece'de ise Doğan kırmızı kartla oyun dışı kaldılar. Maç 2-2 berabere biterken, Küçükçekmece puanını 7, Anadolu FK ise 5 yaptı. 5.hafta Küçükçekmecespor, Maltepespor'la, Anadolu FK ise Beykoz'la karşılaşacak.

Ortaçeşme klasmana havlu attı

İstanbul Süper Amatör Ligi SAL Klasman B grubunda, Alibeyköyspor, Ortaçeşmespor'u 2-0 mağlup ederek 3.galibiyetini aldı. Puanını 9 yapan Alibeyköyspor, BAL hedefine bir adım daha yaklaştı.
Bağcılar'da oynanan karşılaşmayı Bayram Başkan, Çağrı Ateş ve Mustafa Poyraz hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini İsmail Kabakçı yaptı. Alibeyköyspor sahaya geçen haftaki İFA Spor mağlubiyetinin yarasını sarmaya çıkarken, Ortaçeşme ilk puanının peşindeydi. İlk yarıda her iki takım da kontrollü bir futbol ortaya koyunca, gol sesi çıkmadı.  İkinci yarının büyük bölümü de karşılıklı ataklarla geçti. Maçın 82.dakikasında kazanılan penaltı vuruşta topun başına kaptan Nazif Şener geçti. Bu sezon rakip ağlara 9 gol gönderen Nazif, topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. 90+2'de sağ kanattan gelişen Alibeyköyspor atağında Cenk Kuşku, ceza sahası içine girer girmez vurdu. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Cenk'in bu vuruşunda top ikinci kez Ortaçeşme ağlarına gitti. Müsabakayı 2-0  Alibeyköyspor 2-0 kazandı. Her iki takım son olarak 2014-2015 sezonunda SAL 2.grupta karşılaşmışlar, ilk maçı Alibeyköyspor 7-2 kazanırken, iki maçta kazanan 3-2'lik skorla Ortaçeşme olmuştu. Alibeyköyspor, 5.hafta Yeni Ufukspor ile karşılaşacak. Klasmana havlu atan puansız Ortaçeşme ise Çubukluspor (İshaklı Köyü) ile mücadele edecek.

İFA Spor avantajı yakaladı

İstanbul Süper Amatör Ligi SAL Klasman B grubunda, Çubukluspor'u (İshaklı Köyü) uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 yenen İFA Spor, puanını 10'a yükselterek, ilk dört için büyük avantaj yakaladı. Normal sezondaki son maçına yapılan itiraz sonuca bağlanana kadar, klasman maçları ertelenen Çubukluspor (İshaklı Köyü), İFA Spor karşısında ilk galibiyetini almak için çıktı. İlk hafta Yeni Ufukspor ile berabere kaldıktan sonra, iki maçını da kazanan İFA Spor ise rakibini yenip, zirvedeki yerin, koruma peşindeydi. Kağıthane Nurtepe Stadında karşılaşmayı Yalçın Taşkınfurat, Mehmet Aygen ve Özgür Öztürk hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Ali Turgut Arık yaptı. Sezon başında Süper Amatör Lig hakkını İshaklı Köyüne devreden, ancak devir işlemleri tamamlanmadığı için maça kendi adıyla, ancak İshaklı Köyü formasıyla çıkan Çubukluspor, erteleme maçında aldığı Leventspor mağlubiyetinin yaralarını sarmak için sahaya çıktı. Maçın ilk devresinde gol sesi çıkmadı. Taraflar normal sürede de gol atmayı başaramadı. Maçın hakemi Yalçın Taşkınfurat'ın maça ilave ettiği 5 dakikalık kayıp zaman, maçın da kaderini değiştirdi. 90+4'de sağ kanattan gelişen İFA Spor atağında Mustafa Cevret’in ortasında Soner Mor topu ağlara göndererek maçın skorunu ilan etti. Soner, bu golle toplam gol sayısını 14'e çıkarttı. Maçı 1-0 kazanan İFA Spor, puanını 10 yaparak Bölgesel Amatör Lig'e giden yolda bir basamak daha ilerlemiş oldu. Her iki takım son olarak 2012-2013 sezonunda 6.grupta karşılaşmışlar, iki maçta da taraflar 1-1 ve 2-2'lik skorlarla üstünlük sağlayamamıştı. İki sezon BAL'da mücadele eden kırmızı-yeşilliler, 2014-2015 sezonunda 9.grubu 2.tamamlarken, ertesi sezon 11.grubu 6.sırada tamamlayarak il kontenjanından Süper Amatör Lige düşmüştü.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam